A fost consens absolut. Parlamentarii de Arad au votat pentru majorarea pensiilor prin neimpozitare

parlament
Distribuie:

 

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Dorel Căprar : PSD respectă pactul moral cu cetăţenii şi agenda Programului de Guvernare

„După cum am promis, Partidul Social Democrat se ține de cuvânt și începe să bifeze punct cu punct reperele din Programul de Guvernare.Cetățenii ne-au investit cu încredere iar parlamentarii PSD și echipa guvernamentală își fac datoria față de țară și milioanele de români care și-au pus speranța în noi pentru a avea o viață mai bună”– afirmă deputatul PSD Dorel Căprar

Ieri, Parlamentul a modificat Codul Fiscal, iar de aici încolo pensionarii vor fi scutiți de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate.Legea prevede de asemenea neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

„Măsura reparatorie,  pe care am adoptat-o joi va avea drept consecinţă imediată creşterea pensiilor.În prezent atenţia noastră se îndreaptă spre majorarea salariului minim cu 16% de la 1 februarie, adică la 1.450 lei şi creşterea cu 20% a salariului din administrația locală.Se ştie faptul că în administrația locală, salariile sunt foarte mici iar funcţionarii, din păcate, pleacă din sistem.Măsura va fi aprobată în ședința de guvern de astăzi şi prevede de asemenea majorarea salariilor pentru actori și alte categorii de artiști cu 50%.Vorbim despre primul pachet de măsuri care e prins în hotărâri de Guvern și ordonanțe pe care Executivul le poate emite astăzi.

Pe de altă parte, pentru pensionari se lucrează în prezent la crearea cadrului ce va permite creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei şi a punctului de pensie la 1000 lei.

Prin toate aceste demersuri nu facem altceva decât să respectăm pactul moral cu cetăţenii şi să onorăm capitalul imens de încredere pe care românii ni l-au acordat pe 11 decembrie”, precizează deputatul PSD Dorel Căprar

Biroul de presă al PSD Arad

…………………………………………………………………..

Glad Varga (PNL): „PNL este în opoziție constructivă, de accea am votat pentru creșterea pensiilor prin neimpozitare !”

Deputatul liberal arădean, Glad Varga, prezent astăzi în ședința plenului din Camera Deputaților, a votat pentru creșterea pensiilor prin neimpozitarea lor, fiind vorba de pensiile  mai mici de 2000 lei.  Însă, deputatul Varga, susține că Partidul Național Liberal a depus un amendament pentru ca toți pensionarii să beneficieze de aceaste facilități. PSD s-a opus acestei propuneri benefice tuturor pensionarilor fără un motiv bine întemeiat:

„Mi se pare firesc ca de aceste beneficii să aibă parte toți pensionarii, nu doar un anume segment. Toți acești oameni au contribuit de-a lungul desfășurării activităților profesionale la bugetul de stat, prin urmare ar fi corect față de ei să nu existe diferențieri. Sunt convins că dintr-un exces de populism și atragere de simpatie politică, cei din PSD vor face în așa fel încât amendamentul PNL care a fost respins, să fie ambalat de social democrați, astfel încât meritele să fie ale lor. Jocul acesta politic inutil pe care PSD continuă să îl promoveze nu este deloc în favoarea oamenilor, care se așteaptă la rezultate și legi benefice lor, în nici un caz la asemenea acțiuni.

Noi, cei din PNL, dorim să facem opoziție contructivă în beneficiul românilor, nu să purtăm războaie și răfuieli politice. Demonstrăm asta și prin faptul că, indiferent care partid propune o lege, dacă aceasta este în favoarea cetățenilor, nu ne vom opune de dragul de a fi împotrivă. O dovadă clară a acestui fapt este votul pe care eu și colegii mei liberali l-am dat astăzi în plenul Camerei Deputaților” a declarat deputatul PNL, Glad Varga.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Categorie: Știri
Etichete: Dorel Caprar, Glad Varga, neimpozitare, parlamentari, pensii majorate, PNL, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
[SCANDALOS] 68 de arădeni figurează pe lista „eroilor impostori”! Parchetul General a dispus extinderea acțiunii penale în cauza „Certificate de revoluţionar false”
Articolul următor
Penibil şi abject

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie