Acțiunile din trafic ale polițiștilor din ultimele 48 ore s-au soldat cu: 1 dosar penal, 14 permise reținute, 11 certificate de înmatriculare retrase și 413 sancțiuni contravenționale

masina politia rutiera
Distribuie:
Acțiuni preventive, în municipiu și județ

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din municipiu și cei ai orașelor Lipova, Sebiș, Curtici și Sântana, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au desfășurat fiecare câte o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.

În cadrul activităților au fost legitimate 304 persoane și verificate 260 de autovehicule. Au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.750 de lei, fiind totodată reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.


Infracțiune rutieră

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 21.40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 20 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Muncii, din localitate.

Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, ambii bărbați fiind conduși la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, cel în cauză fiind cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Sanctiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 92.400 de lei, din care 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 180 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: Curtici, Lipova, politia rutiera, santana, Sebis, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
Leac pentru inima lui „coach”
Articolul următor
Ofertele de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan trebuie înregistrate în aplicația „Registrul unic naţional privind circulaţia şi destinaţia terenurilor”. VEZI INSTRUCȚIUNILE de înregistrare și completare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…