[ACTUALIZARE 2] Biblioteca Județeană Arad „A.D. Xenopol” l-a impresionat pe Excelența sa Hans Klemm, ambasadorul SUA

hans klemm biblioteca arad
Distribuie:

[ACTUALIZARE 2] – Prilejul vizitei la Arad a fost o inaugurare donație de carte americană – American Shelf

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a participat  joi, 21 aprilie, orele 16, la inaugurarea Raftului American (American Shelf), așezat la Secția ”Împrumut carte adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

Sosit împreună cu soția și cu  o mică delegație, Ambasadorul a fost întâmpinat de directorul Florin Didilescu, de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, personalul bibliotecii,  jurnaliști și de câțiva arădeni.

Ambasadorul american a făcut un tur al bibliotecii, după care a fost protagonistul unei spumoase conferințe de presă.

În cuvântul de început, directorul bibliotecii, Florin Didilescu, și-a exprimat bucuria de a avea un oaspete de acest rang, precum și bucuria pentru alegerea instituției arădene ca destinație a donației americane.

La rândul său, Ambasadorul a spus că dintre bibliotecile vizitate în țară până acum,  biblioteca arădeană l-a „impresionat cel mai mult“. Aceasta a primit ca donație 133 de cărți în limba engleză : lucrări de referință, literatură americană, lucrări de metodica  predării limbii engleze, materiale pentru învațarea limbii engleze la diferite niveluri, carte pentru copii. Donația  conține volume  într-un format grafic de exceptie, care vor întregi fondul de carte, de limbă străină, al bibliotecii.

După un schimb reciproc de atenții, musafirii  și gazdele au făcut poze împreună.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un climat destins și prietenos.

Hans Klemm și delegația oficială au venit de la Cluj și s-au îndreptat spre Timisoara.

……………………………………..

[ACTUALIZARE1 ] (21 aprilie 2016 @ 10:30): Ambasadorul SUA în România, dl. Hans Klemm, onorează o donație de carte de referință astăzi după masă, la Biblioteca Județeană Arad

Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad au plăcerea de a vă invita la inaugurarea Raftului American (American Shelf). Evenimentul va avea loc astăzi, 21 aprilie 2016, de la ora 16:00, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Str. Gheorghe Popa de Teiuș nr. 2-4, Arad.

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă, literatură americană, lucrări de metodica predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea limbii engleze de diverse niveluri, precum şi carte pentru copii.

Donaţia va fi oferită de dl. Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, şi va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.

……………………………………..

Titlul inițial (18 aprilie 2016 @ 13:21): Ambasadorul SUA în România vine la Biblioteca Județeană arădeană cu prilejul „Săptămânii Internaționale a Cărții”!

Săptămâna, cu pricina, include un flux larg de participanți la programul „Săptămâna cu Școala altfel”, un program divers, special conceput pentru preșcolari, elevi de gimanziu și de liceu, dar și pentru adulți. În această perioadă, la bibliotecă vor avea loc : vizite, expoziții de carte, audiții de povești, audiții muzicale, proiecții de filme, dezbateri, ateliere cu marionete, conferințe, lansări de carte etc.

„Ziua Internațională a Cărții”, din 23 aprilie s-a transformat în „Săptămâna Internațională a Cărții” la Biblioteca Județeană arădeană

Joi, 21 aprilie vom sărbători „Ziua Bibliotecarului – Ziua porților deschise la Biblioteca Județeană”, zi în care vom primi la noi un public numeros ce va participa la: ateliere de marionete, vizite, vizionarea filmului „Aventuri la bibliotecă” , audiții povești, educație mitologică – „Secretele zeilor”. Punctul culminant al zilei, ca și a săptămânii, îl va constitui inaugurarea la Secția „Împrumut Carte Adulți”, de la ora 16.00, a unui raft de carte americană, în prezența Excelnței-Sale Hans KLEMM, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Programele adresate arădenilor îi vor avea ca parteneri pe: Dan Antoci – actor – în proiectul „Secretele Zeilor” ( luni și joi), Adela Ungureanu – Caimacan – marionetist, în proiectul „De fire, ațe și mosoare” (luni, marți și joi), precum și pe profesorul universitar Alexandru Gligor cu expozeul de artă vizuală – ”Săptămâna patimilor. Moartea Lui Hristos. Învierea”- luni, 18 aprilie, ora 13.00, sala ”Concordia”.
Un moment de vârf al ”Săptămânii Internaționale a Cărții” îl va constitui deschiderea Festivalului – ”Zile și Seri de literatură Doinaș”, ediția a II-a, marți, 19 aprilie 2016, la ora 11.00, cu:

– „Excelența prin cultură” – Ștefan Aug. Doinaș, un film realizat de Cleopatra Lorințiu
 – Prezentare de carte – „Povestea cu Fusilica, pentru Dan și Lavinica dac – ascultă de mămica” de Ștefan Aug. Doinaș, Editura Nigredo, Publicație a Bibliotecii „Alexandru D. Xenopol”, despre ea va vorbi Florin Didilescu.
– Prezentare de carte: Cleopatra Lorințiu -”Scurte întâlniri” și ”Există un limpede loc”.
– Pe holul bibliotecii vor fi deschise: expoziția de carte și de publicații dedicată poetului arădean Șt. Augustin Doinaș, intitulată: ”Cuvântarea Scribului” și expoziția de albume de artă și CD –uri americane: ”America în sunet și imagini.

 

Categorie: Știri
Etichete: ambasador SUA, Biblioteca Judeteana Arad, Hans Klemm, saptamana internationala a cartii
Distribuie:
Articolul anterior
[ROMAN FOILETON] Metamorfoza (2)
Articolul următor
Partidul local „Mândri că Suntem Arădeni” – șicanat juridic în prag de alegeri. Călin Costea: „Își doresc să ne interzică!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe