[ACTUALIZARE] Chiar nu l-au uitat! O GALERIE FOTO impresionantă de la antrenamentul IN MEMORIAM MIHAI BOTEZ

m 20
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE] 

Zeci de persoane legate (cel puțin) afectiv de memoria maestrului Mihai Botez au fost vineri seara, în Sala de sport a Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde încă mai plutește în aer duhul mentorului a generații întregi de judoka arădeni. A fost un antrenament comemorativ „In memoriam”, la care au participat oameni din clase sociale și poate concepții despre viață diferite, dar uniți prin aceeași… centură neagră: recunoștința față de Mișa Bacsi.

Iată doar două dintre mărturisirile participanților la acest eveniment:

„Pe 9 decembrie 2011, Soke Mihai Botez, mentorul meu și al multor practicanți de arte martiale, s-a ridicat la cer lăsând în urmă o moștenire uriașă, multă lumină, generozitate și înțelepciune. La 5 ani de la moartea sa, am avut onoarea de a participa alături de prietenul meu Shihan Pavel Milovan, liderul clubului sportiv Seishi Budo, la un antrenament ce precede festivitățile de comemorare dedicate maestrului Botez. Spiritul său veghează veșnic asupra noastră, a celor pe care i-a format și instruit. Sunt recunoscător lui Shihan Pavel Milovan pentru eforturile sale constante de a păstra vie memoria mentorului nostru în arte marțiale și viață” – a scris deputatul Dorel Căprar, pe contul său de facebook.

„Sau împlinit 5 ani de cand soke Botez Mihai, pionierul artelor marțiale din România, a încetat din viață. A fostcomemorat astazi 9.12.2016 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Arad, în Sala de sport, unde maestrul a lăsat mai departe tradiția si munca de o viață mai departe lui shihan Pavel Milovan, ca și îndatorire morală marțială” Alexandru Tiberiu Dekany.

…………………………………………………………………………….

[TITLUL PRINCIPAL] (8 decembrie, 2016): Nu l-au uitat pe Mișa Bacsi. Eveniment „In memoriam Mihai Botez” la Casa de Cultură a Sindicatelor

În organizarea Clubului Sportiv Seishi-Budo Arad, președinte shihan Milovan Pavel (foto – galerie – unic succesor Al Liniei Martiale – 9 dan ju jitsu kobud și unic  reprezentant în Romania – AJJIF GLOBAL&KATABAMI JU-JITSU CLAN) se desfășoară deseară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un eveniment In memoriam Mihai Botez – Mișa Bacsi (1922 – 2011) – în video – prezentarea carierei marelui mentor al artelor marțiale însoțit de cadre de la înmormântarea sa.

[COMUNICATUL DE PRESĂ AL CLUBULUI]

Se vor împlini 5 ani de cand soke Botez Mihai, pionierul artelor marțiale din România, a încetat din viață.
Îl vom comemora la Casa de Cultura a Sindicatelor din Arad, în Sala de sport, unde maestrul  a lăsat mai departe tradiția si munca de o viață mai departe lui shihan Pavel Milovan, ca și îndatorire morală marțială.
În data de 9.12.2016, la ora 19.00, se va ține un moment de comemorare și un altfel de antrenament – In memoriam.

 

Categorie: Sport
Etichete: casa de cultura a sindicatelor, Dorel Caprar, Florin Ioanc, in memoriam, Mihai Botez, misha bacsi, shihan Pavel Milovan, Tiberiu Dekany
Distribuie:
Articolul anterior
Intrăm în NEXT LEVEL pe piața drogurilor!… Cu 900 de „timbre” LSD și 700 de pastile de ECSTASY i-au prins polițiștii pe doi muzicieni de la Filarmonica „Banatul”
Articolul următor
Alexandru Vlasiu: „Cine nu poate să doarmă de grija președintelui UNPR?”

2 comentarii. Leave new

 • Avatar of Brinzas Sebastian
  Brinzas Sebastian
  8 decembrie 2016 16:26

  Acest om a făcut mare onoare Aradului ca a trăit aici, a inițiat și a transmis mai departe Judo-ul și artele marțiale. Este una din marile personalități locale contemporane. Sunt mândru ca l-am cunoscut și ca am putut lucra cu el.
  Dumnezeu sa poarte acest suflet minunat spre locurile cele mai calde și luminoase!

  Răspunde
 • Şi eu am făcut Jiu-Jitsu – le spunea procedee a apărare şi atac. Jiu-Jitsu era interzis. Mişi bacsi fiind mic de statură, eu mai înalt, credeam eronat, că dacă îl prind peste braţe şi îl ridic de la sol, nu are cum să se apere. Mă simpatiza. La un procedeu îl ridic cum imi propusem. Braţele lui erau cam la nivelul abdomenului meu. Şi râd! Acum cum scapi ? Zic. Râd! Şi dintr-o dată, îşi contorsionează mâinile lui micuţe, şi mi le infinge puternic în zona rinichiului. Un urlet am scos pe gură şi instantaneu i-am dat drumul din cleşte. ……….. Era într-adevăr deosebit. A scris şi o carte cu procedee de judo, o vindea aproape stardal, i-am cumpărat 2, avea o pensie de mizerie. El bărbatul care a introdus Judo-ul în România. Dumnezeu să-l hodinească.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta

UTA SECOND HAND!

UTA – FC VOLUNTARI: 0-0 UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob- Diogo (46 Ofosu), Stolnik, Benga, Abeir – Freitas, Mihai (71 R. Pop) – Stahl, Fabry, Micovschi (71 Marku) – Cooper…
Liga 4

LIGA 4 ARAD – Meci cu meci, pe scurt

Cotoc – eliminat de două ori!  Rezultatele etapei a 6-a Victoria Zăbrani – Athletico Vinga 2-1 Benescu 23, Costea 38 – Ghergar 34 * Cleuță (Zăbrani), a fost eliminat în min.62…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD