[ACTUALIZARE] O nouă zi de proteste ale grefierilor arădeni

02ed865f 35cc 48e2 9b43 2b68f10eec52
Distribuie:

Grefierii din toată țara protestează pentru că sunt nemulțumiți de salarii. În Arad, pichetele de protest se vor desfășura la Tribunal, în fiecare zi între orele 10:00-12:00, la parterul Tribunalului Arad. Nemulțumirile sunt legate de măririle salariale, care există doar pe hârtie.


[ACTUALIZARE]
Grefierii arădeni au protestat și astăzi, 14 decembrie, în holul Tribunalului, în intervalul orar 10-12. Aceștia sunt susținuți în demersurile lor de judecătorii instanțelor. 

 

(Foto – protest grefieri, 14.12.2023)


Citește și: 


[TITLUL INIȚIAL] (13.12.2023): Și grefierii arădeni protestează. Nemulțumirile sunt legate de salarizare

Salariile grefierilor ar fi trebuit să crească, încă din aprilie 2023, cu sume în cuantum de până la 2.000 de lei,  angajații fiind plătiți cu un procent de 75% din salariul care li se cuvine. Deși, în sistem, angajații figurează cu salariile mărite, ei primesc în mână sumele existente pe vechiul fluturaș de salariu, aceste sume efective, nefiind majorate.

Diferențe salariale există și în rândul grefierilor

Un grefier cu vechime de peste 20 de ani în muncă câștigă un salariu de 5.200 de lei, în timp ce un debutant primește suma de 2.800 de lei.

Problema principală este faptul că din luna aprilie a acestui an, deși le-au fost acordate drepturi salariale și ar trebui să fie remunerați cu niște diferențe salariale în cuantum de până la 2000 lei în plus, li se spune constant că acești bani nu există.
Practic, grefierii susțin că sunt plătiți într-un procent de aproximativ  75% din salariul cuvenit, salariul la care sunt încadrați. Mai mult decât atât, deși de la nivelul Curții de Apel Timișoara, ordonator secundar de credite, li s-a comunicat că sunt deja încadrați cu salariile mărite, nu sunt puși efectiv în plată. Cu toate acestea, fluturașii de salariu sunt emiși lunar pe suma veche, fără a fi făcută vreo referire la diferențe.

Mai jos comunicatul Sindicatului National al Greferi Judiciare, care explică problema pe larg, precum și niște fluturași cenzurați, pentru a demonstra că salariile grefierilor nu sunt chiar atât de mari precum vehiculează o mare parte a opiniei publice. Un grefier cu vechime de peste 20 de ani are momentan un salariu de 5200 lei, pe când un grefier debutant are suma de 2800 lei.
[/vc_column_text]


Foto – Protestul grefierilor la Tribunalul Arad de miercuri, 13 decembrie

Protestele se desfășoară zilnic, în intervalul 10:00 – 12:00 la parterul Tribunalului.

tribunalul arad
[/vc_column][/vc_row]

 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, Sindicatul Național al Grevei Judiciare, Tribunalul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Seria de întâlniri „Tineri în dialog cu antreprenori de succes” continuă la Camera de Comerț Arad
Articolul următor
Cum este reîncadrat violul la act sexual cu minor în România? Petiția pentru justiție transparentă în cazurile de violență sexuală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tiberiu rancu1

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

  A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul…