OMS: Țigările electronice cu arome ar putea fi interzise în curând

tigari electronice sursa foto economica.net
Distribuie:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat joi guvernele din întreaga lume să trateze țigările electronice în mod similar cu țigările clasice și să interzică toate aromele, din cauza riscurilor privind sănătatea fumătorilor.

Țigările electronice au apărut și s-au dezvoltat rapid deoarece unii oameni le-au văzut drept un instrument cheie în reducerea numărului de decese și boli cauzate de fumat, iar la nivelul României, vânzările acestora a început să crească odată cu apariția legii care interzice fumatul în spațiile interioare, țigările electronice fiind accetate în anumite locuri închise.

Totuși, agenția ONU susține că sunt necesare „măsuri urgente” deoarece nu există suficiente dovezi că țigările electronice îi ajută pe fumători să renunțe la fumat, conform Mediafax.

Mai grav, acestea ar putea fi dăunătoare pentru sănătate și ar putea provoca dependența de nicotină chiar în rândul nefumătorilor, în special al copiilor și al tinerilor.

https://www.youtube.com/watch?v=WJjkZOGOhjk

Copiii încep de la o vârstă fragedă să folosească țigări electronice și pot deveni dependenți de nicotină”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit Reuters.

Potrivit unor studii, vaporii generează substanțe, dintre care unele sunt cunoscute ca fiind cancerigene, și prezintă riscuri pentru sănătatea inimii și a plămânilor. De asemenea, țigările electronice pot dăuna dezvoltării creierului la tineri, a precizat OMS.

OMS a cerut guvernelor să facă schimbări, inclusiv prin interzicerea tuturor aromelor. Printre măsurile solicitate se numără suprataxarea și interzicerea utilizării în locuri publice. OMS nu are nicio autoritate asupra reglementărilor naționale și oferă doar îndrumări.


 

Categorie: Știri
Etichete: arome tigari, OMS, tigari, tigari electronice
Distribuie:
Articolul anterior
S-ar putea ca fețele utilizatorilor site-urilor pentru adulți să fie scanate în UK
Articolul următor
Seria de întâlniri „Tineri în dialog cu antreprenori de succes” continuă la Camera de Comerț Arad

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie