[ACTUALIZARE] „Efectul Mateaș” asupra alegerilor locale: Marin Lupaș se duelează public cu Mihai Fifor, iar Adela Cristea, în culise… singură

bulumac mateas lupas
Distribuie:

 

La scurt timp după apariția titlului nostru privind „ruperea mezalianței PSD – Seba Bulumac”, nimeni alta decât Adela Cristea ne-a lăsat un mesaj pe contul public de Facebook al site-ului în care, cu blândețe și prietenie, ce-i drept, s-a străduit să ne convingă că „nu-i vorba de nicio rupere” și că „Acest topic s-a clarificat deja”, argumentându-și afirmația cu un link care trimite la statusul senatourlui de Dolj Mihai Fifor (responsabilul cu liniștea și disciplina în PSD Arad – vezi bine) emanat pe 16 aprilie, la ora 14.27, din… nu prea iubita în Arad comună Ghiroda de Timiș.

Iată statusul lui Mihai Fifor (copy&paste, fără corectura redacției):

„Atatea aiureli se scriu zilele acestea despre PSD si platforma propusă alaturi de societatea civila de pe care va pleca spre primăria Arad Sebastian Bulumac. Ca domnul Lupas va rupe PSD-ul, ca PSD-ul ii va retrage sustinerea lui Seba Bulumac, ca societatea civilă va face implozie fara tot felul de ong-uri de carton. Ma simt nevoit sa spun public doua lucruri: cel dintâi, domnul Lupas si-a propus un proiect ambitios si, inca din capul locului, i-am dorit succes in întreprinderea domniei sale. Respectam decizia, oricât de mult ne-am fi dorit ca domnul Lupas sa fie in continuare parte a echipei noastre. Al doilea, PSD intra in alegeri mai unit ca niciodata, cu o echipa tânără, performanta, corecta, echipa care va asigura baza de functionare din CLM pentru mandatul viitorului primar, Sebastian Bulumac. Niciun moment nu s-a pus problema ca PSD sa renunte la aceasta constructie, poate cea mai importanta din Arad, dupa 1990. Cu Sebastian Bulumac, candidat independent sustinut de societatea civilă si PSD, vom detrona ultimul baron portocaliu din aceasta tara si vom readuce buna guvernare locala la Arad. Este evidentă iritarea echipei Falca si teama ca din iunie lucrurile se vor schimba radical la Arad. Ma surprinde insa aparitia in tabara acestuia a unor oameni care, pana mai deunăzi, s-ar fi jurat ca Biblia lor este statutul PSD.. Nu e rau. Meritul alegerilor locale este ca separa apele si devoaleaza lucruri altminteri doar bănuite. La locale se „descoperă” acoperitii si se face curat. Ne pare rau, Ghita, de data aceasta formula clasica prin care ai destabilizat ani de zile PSD, nu mai tine. Nu credeam ca vei ramane in pana de idei atat de repede.
Ma bucura nespus toate can-can-urile acestea din presa locală. Asta ne demonstreaza inca o data ca alegerea noastra a fost corecta. PSD Arad inseamna astazi un partid modern, deschis, bazat pe performanta si corectitudine, un partener de incredere in orice proiect ce se dezvolta in sprijinul aradenilor. Cat despre povesti legate de PSD….suntem sătui. Desi, ce partid mare si puternic am mai fi noi daca nu am inspira celor care sunt platiti de Falca si astfel de istorioare cu iz de povesti de adormit copiii. Succes la scris, băieti! Noi avem de dat jos un baron PDL si de schimbat fata Aradului. Cu Sebastian Bulumac primar din 6 iunie!”

I-am răspuns nițel ironic Adelei – pe care o simpatizez și o prețuiesc dincolo de shit-ul ăsta de campanie electorală – că „poate pentru domnu Fifor s-o fi clarificat… io acolo am citit o lunga insiruire de lozinci… iar io nu-s sensibil la lozinci – doar ma stii, la care ea, partinică și poate sinceră, „Te știu Luci. Și tu pe mine (wink emoticon) 
Titlul spune: „se rupe mezalianța PSD-Bulmac”. PSD spune că nu-i așa. Îți confirm și eu același lucru. Mai e nevoie de o confirmare de la un terț? 
Sper că nu de la domnu’ Falcă! :)) Că din câte văd în zilele astea, e tot mai prezent în tot și în toate (wink emoticon).”
Ofof!… recunosc că m-am enervat puțin:  nush… la mine-n cap nu-i Falcă… decat pe post de chibiț… privitor la ruperea mezaliantei, daca (imi) zic domnii Lupas si Mateas ca voteaza Seba Bulumac, scriu un frontpage sau fac update cu „s-au impacat”. daca nu, las-o asa… sa fiu eu cobea care… după care mi-am dat silent pe subiectul ăsta.  

La care Marin Lupaș însuși… status după câteva ore: 

Domnul senator Fifor se dovedeşte un om cu multe feţe. Azi, m-a acuzat că aş fi candidatul propus de Falcă. Săptămâna trecută îmi spunea cât de mult mă apreciază, că mă aşteaptă în echipa sa. Vineri mi-a propus să construim viitorul împreună. N-ar fi elegant să spun ce-am discutat, dar cred că se gândea de pe atunci la Brutus. Urma să dau răspunsul până luni. Domnule Fifor, nu cunoaşteţi Aradul, nu mă ştiţi nici pe mine. Nu mă cert cu dumnevoastră. La ce ar folosi? Într-o privinţă, aveţi dreptate. PSD Arad a fost distrus din interior. Nu l-am distrus eu, ci incompetenţa, politicianismul, interesele meschine. Eu sunt consecvent unor idei pe care le-am promovat în ultimii ani, privesc spre viitor. Nu puteţi nici să mă cumpăraţi cu funcţii, nici să mă intimidaţi.
PS Dumneavoastră vedeţi peste tot oameni cumpăraţi de Falcă dar aţi uitat de… Falcă. Nu credeţi că ar fi mai bine să luptaţi cu el?”

Ahha, deci: așa se stinge un conflict la voi… așa va clarificați voi topicurile.
Avea să „ridice mingea la fileul scandalului” Fifor însuși… „împăciuitorul”… „pacificatorul” de el!

Stimați alegători din Arad – din îndepărtații Popești-Leordeni, după o vizită scurtă la Cernica pentru poze, Mihaaaai Fiiiifoooor… căzând cu haltera: 

„Si uite asa lui Falca ii reuseste inca o miscare de pozitionare strategica…Lansarea lui Lupas ca si candidat independent sustinut de o echipa in care se regăsesc fosti, ba chiar si actuali membri PSD. Ce poate fi mai fascinant? Un deputat PSD in mandat, fost presedinte de organizatie municipală, sustine un independent impotriva propriului său partid. 😃😃😃Desi e clar ca buna ziua ca singura solutie era unirea opozitiei intr-o singura forta electorala, Lupas and co aleg sa spargă aceasta forta. Alegerea lor. Poate abia acum se explica multe din cele întâmplate in ultimii ani. Mult succes, domnilor Lupas, Maduta, Ghender! Ce nu v-a reusit din interior, cu atat mai putin va reusi din exterior…😃”

După care, tot din Popești Leordeni… probabil exasperat de inundația de telefoane care i se vărsa în cap, duminică, la 5 după-masa – sau poate poetul din el:

„Fie, hai sa ii mai scriu o data celui care vorbeste de principii si de aradeni, dar ii trădează tocmai pe acestia…Promit ca e ultima dată…chiar avem lucruri mai bune de facut.
Prin urmare, domnule Lupas…Da, am incercat vineri, dupa o discutie de mai bine de o ora, sa va determin sa întelegeti ca orgoliile de doi bani nu duc la nimic bun. Ca locul dumneavoastra este intr-o echipa unde sa putem construi ceva pentru viitorul acestei urbe. Eu v-am propus sa ramaneti in randul consilierilor PSD, pentru simplul motiv ca va respect si va apreciez. Asa mi s-a parut mie corect. Fata de mine. Sa incerc sa vorbesc cu dumneavoastra. Ca dupa toata discutia noastra dumneavoastra alegeti sa va deschideti un sediu de campanie, ca independent, impotriva partidului dumneavoastra, nu mai e vina mea. Poate trebuia sa va astept pana luni. Ce mai deschideati pana atunci, domnule Lupas? Ce liste mai strangeati pana atunci? Sincer sa fiu, nu stiu cine e cu doua fete in atare conditii…Eu unul am fost mereu corect fata de dumneavoastra. Corect si deschis. Nu pot insa pricepe cum se vede de la dumneavoastra lupta impotriva lui Falca? Luptând impotriva partidului pe listele caruia ati devenit consilier? Încercând să rupeti singura constructie viabilă impotriva aceluiasi Falca? Straniu mod de a te lupta. In echipa cu cei platiti de Falca? Nu e treaba mea ce alegeri faceti. Dar astfel de aradeni nu vreau sa cunosc. Ii cunosc pe cei pe care gestul dumneavoastra de a va alia cu dusmanul i-a dezamăgit crunt. Asa cum cunosc sute si sute de aradeni care s-au saturat de strategiile acestea de doi bani prin care incercati sa rupeti din interior. Cunosc sute de aradeni corecti si cinstiti care s-au saturat de jocuri politice dictate de interese meschine. Vremurile acestea au trecut, Domnule Lupas. PSD Arad, pe care ati ales sa il parasiti pentru ca nu v-a dat ce cereti, pentru simplul motiv ca nu va calificati pentru asta, PSD-ul acesta va castiga bătălia pe care ati abandonat-o. Cică pentru principii. PSD Arad este mai unit ca niciodata si are o echipa puternica si determinata, care, alaturi de societatea civilă, vor reda demnitatea Aradului. Luptând pentru un candidat cu adevarat independent. Sebastian Bulumac. Imi pare rau ca nu ati inteles ce inseamna jocul in echipa, desi veniti din lumea sportului. Dar asta e. Mult succes, domnule Lupas!” 

No vezi! Așa se pică în ridicol dacă vrei să ridici o halteră mai grea decât te-o-nzestrat natura să poți.

colajpsd

………………………………………………………………………

Ttitlul inițial (16 aprilie 2016 @ 13:34): Se rupe mezalianța PSD – Bulumac! Adi Mateaș îl susține pe Marin Lupaș la Primărie… O jumătate din PSD nu-l mai vrea pe Sebastian Bulumac

„Cutie de rezerve” l-a făcut Doru Căprar pe Marin Lupaș, pe față și de față cu o grămadă de colegi de partid vineri seara… la ceva ce trebuia să fie chef. Nu importă că deputatul și șeful local al PSD a vrut ca asta că iasă „ceva de bine” – cert e că inginerul zootehnist din el, fostul președinte al Fotbal Club UTA, politicianul din el sau toți trei deodată s-a supărat și a părăsit incinta + adio Bulumac și be welcome, scandal.
Marin Lupaș e un tip orgolios și, nu cred că gafez dacă zic asta, mai loial valorilor PSD-iste decât mai toți de pe-acolo – în plus, are și câțiva prieteni care, când pleacă de undeva, nu că vin după el ca oile… dar îl ajută în ce-și propune. Și nu vorbim de fraierii gării…
Uite, Adrian Mateaș exempli gratia, care, chit că s-au mai ciondrănit bărbătește în trecut (în Arad, când te bați din motive de de „care iubește mai mult UTA”, nu se pune că-i bătaie!:), va merge cu Lupaș până-n pânzele albe – iar faptul că i-a dat spațiul de campanie de pe Eminescu gratuit spune ceva despre relația lor. Lucrul cel mai important: când pleacă Mateaș de la pupitrele unui partid sau ce-o fi organizația respectivă – apăi chiar pleacă o jumătate de membri din primul foc! Și, din nou, când vorbim de membri care pleacă cu Mateaș, nu vorbim de fraierii gării…
Nu i-a fost ușor nici PSD-ului arădean, nici ONG-urilor de stânga să se decidă pe cine să susțină nici până acum pentru funcția de primar – Seba Bulumac a fost soluția de compromis cea mai la îndemână… din ciclul „dacă tot e criză, hai, veniți voi cu unul… dacă ratăm, să ratăm împreună și fiecare să dea vina pe celălalt” -, dar de acum încolo, de-abia, va urma tămbălăul! Anticipez că luptele interne din PSD vor merge până într-acolo încât i se va retrage sprijinul lui Seba de către partid… asta îi va crește imaginea în ochii organizației proprii dar în va scădea din scor, iar Marin Lupaș va lua atât voturile dinozaurilor din partidul-mamut, cât și pe cele ale „foștilor sportivi”… ca să zic așa… deloc o categorie neglijabilă în Aradul ăsta, după cum se știe.

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Mateas. Marin Lupas, campanii, politica, PSD Arad, Seba Bulumac
Distribuie:
Articolul anterior
Mașini de epocă, soldați sovietici, Isus vine, Cununița din Sântana, Barnevernet și Gheorghe Falcă în Piața Avram Iancu!
Articolul următor
O tură de infrastructură pe Valea Crișului Alb

9 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

De-a râsu plânsu

Nu credeam că o să râd atât de serios, de la începutul săptămânii. În general, vinerea e loc de amuzament pentru politichia arădeană. Câteodată, şi duminica. Dar Sfântul Karkaleki, patronul…