[ACTUALIZARE] Spectacolele cu „Meşterul Manole – Operă Rock” de la Arad, Cluj-Napoca şi Sibiu au fost anulate

mesterul manole
Distribuie:

[ACTUALIZARE] 

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian informează, cu profund regret, că turneul spectacolului „Meşterul Manole Operă Rock” ce ar fi trebuit să aibă loc în Arad, Sibiu și Cluj–Napoca în intervalul 21 – 23 Aprilie a fost anulat, din motive independente de voinţa instituţiei.

După cum se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului:

„Această decizie a fost luată din motive independente de echipa Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, este atribuită circumstanțelor legate exclusiv de organizatorul local. Înțelegem dezamăgirea pe care această veste o poate provoca spectatorilor curioși de această punere în scenă a legendei celei mai frumoase mănăstiri din Argeș și ne exprimăm speranța că, în viitorul apropiat, vom putea împărtăși cu publicul din afara capitalei pasiunea și arta ce caracterizează acest titlu din repertoriul nostru.”

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian precizează şi că instituţia nu a instrumentat vânzarea biletelor, şi că recuperarea contravalorii acestora se va face de pe platforma de pe care acestea au fost achiziţionate.

mesterul manole arad anulat

 


[TITLUL INIȚIAL] (14 martie 2024): „Meșterul Manole – Operă rock” în concert vine la Arad pe 21 aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie şi ajunge la Arad pe 21 Aprilie. Spectacolul va avea loc la Filarmonica Arad.

Producţia Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian se joacă cu casa închisă în Bucureşti, de la premiera ce a avut loc pe 14 ianuarie, iar biletele sunt epuizate în avans până în luna aprilie, cu un număr de 4 reprezentații sold out.

Potrivit domnului Radu Petrovici, manager interimar al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, spectacolul concretizează misiunea instituţiei de a ajunge la un public cât mai larg:Dorim să fim aproape de fiecare spectator, astfel că în luna aprilie pornim în TURNEU NAȚIONAL cu cea mai nouă producție a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian.”


MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert va ajunge ÎN PREMIERĂ la Arad, Cluj-Napoca şi Sibiu după următorul program:
  • 21 Aprilie – Arad – Filarmonica Arad
  • 22 Aprilie – Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenţilor
  • 23 Aprilie – Sibiu – Centrul Cultural Ion Besoiu.

Biletele pentru turneu se găsesc pe More.com la preţuri cuprinse între: 180 lei şi 270 lei.

afis mesterul toate datele


Geneza spectacolului MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK istorisită de Josef Ioji Kappl

Spectacolul „MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK” are în spate o istorie fascinantă, ce  merge înapoi în timp până în anul 1973 când formaţia Phoenix a dorit să pună în scenă o versiune rock a celebrei balade populare, pe un libret de Victor Cârcu şi pe muzica semnată de Josef Ioji Kappl, însă demersul le-a fost zădărnicit de cenzura comunistă. Asemene comorilor ce îşi găsesc drumul spre cel care le merită, libretul lucrării şi-a găsit în mod miraculous cărarea către muzicianul Josef Ioji Kappl în anul 2008, după cum a relatat chiar celebrul basist pe pagina sa de Facebook:

Într-o bună zi din vara anului 2008, apărea pe blogul meu de atunci un mesaj care anunța apariția pe internet a unei broșuri interesante. Să vezi şi să nu crezi, era libretul Operei Rock „MEȘTERUL MANOLE“, de Victor Cârcu. Bine-nțeles că îndată ce citisem acestea, am intrat pe internet şi am cumpărat ultimele două exemplare ale broșurii. După ce am intrat în posesia lor, l-am sunat pe Victor Cârcu, ca să-l felicit pentru apariția broșurii şi să-mi exprim totodată surprinderea, considerând că libretul ar fi fost pierdut pe vecie, după ce fusese neaprobat și respins în anul 1973 de cenzura comunistă, atunci când a fost conceput pentru Formația Phoenix, care urma să creeze o Operă Rock pe baza lui. 

În această discuție cu Victor Cârcu s-a născut ideea şi dorința, de a-i trezi pe Manole și Miruna (Ana) şi pe cei 9 meșteri ai lui, din somnul de peste un sfert de veac de când fusese creat libretul, legate și de obligația morală de a duce pân’ la capăt ceea ce ne-am propus să facem atunci, când nu era posibil! Astfel rămân cu speranța de a continua cât mai intens călătoria mea cu “Meșterul” în cât mai multe orașe, atât în țară, cât și de ce nu, peste hotare, pentru a putea presăra pretutindeni câteva scântei din cultura românilor!


Despre producţia MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK

„MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK” este o experiență captivantă care aduce în lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii românești. Cu o interpretare modernă și puternică, acest spectacol-concert combină muzica rock vibrantă cu povestea tragică a lui Manole, construind un univers emoționant și captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice și a unei distribuții talentate, spectacolul își propune să treacă dincolo de limitele timpului și să aducă în prezent povestea universală a unui erou încercat de contradicţiile lumii sale.

Cu scene dramatice, momente intense și o muzică care îmbină elemente contemporane cu influențe din folclorul românesc, „Meșterul Manole – Opera rock” surprinde esența trăirilor umane profunde și a luptei interioare a personajelor. Această producție reprezintă o călătorie emoțională și sonoră într-un univers mitic, în care sacrificiul și pasiunea pentru creație se întâlnesc într-un tablou fascinant.

Spectacolul-concert „ MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK” este destinat nu doar iubitorilor de muzică rock, ci și celor pasionați de mitologie și de povestiri epice. Este o experiență ce transcendă genurile, aducând în prim-plan valori și dileme umane care continuă să fascineze și să inspire în orice epocă.

500x500 arad


„Opera reprezintă o lucrare muzicală amplă, pe un libret scris în anii ’70 de Victor Cârcu. Această lucrare poate fi prezentată atât sub forma operei clasice, cât și sub formă concertantă. Nașterea «Meșterului Manole» a fost la fel de grea ca și realizarea construcțiilor acestuia. Greutatea a constat, în primul rând, în găsirea limbajului muzical care să fie în concordanță cu textul. În momentul în care am găsit acest limbaj, de inspirație folclorică, bineînțeles, am început lucrul, care a durat din 2008 până astăzi (2013), cu o întrerupere de doi ani.” – Josef Kappl.Compoziție și aranjament muzical: Josef Kappl

Libret: Victor Cârcu

Scenografie: Vladimir Turturica

Coregrafie: Relu Dobrin

Asistent regie: Sorina Micșunescu

Concept: Radu Petrovici și Rebecca Diaconu

Conducere muzicală: Ciprian Teodoraşcu


Categorie: Știri
Etichete: Arad, Filarmonica Arad, Meșterul Manole, Operă rock
Distribuie:
Articolul anterior
O legendă a muzicii din Timișoara s-a stins: Grigore-Bujor Hariga a trecut la cele veșnice
Articolul următor
Concert Nicu Alifantis la Filarmonica Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…