Adrian Todor: „Șefii CJA trebuie să răspundă pentru informațiile false transmise Ministerului Fondurilor Europene“

foto adrian todor 17 ianuarie 2019
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PSD ARAD]

Adrian Todor: „Șefii CJA trebuie să răspundă pentru informațiile false transmise Ministerului Fondurilor Europene“

 

Deputatul PSD Arad a solicitat Consiliului Județean Arad explicații cu privire la implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad“, care trebuia să fie funcțional până la sfârșitul anului 2018. Răspunsul primit din partea CJA este unul halucinant: Consiliul județean a transmis, în 20 decembrie 2018, raportul final al proiectului către Ministerul Fondurilor Europene, în condițiile în care proiectul nu a fost finalizat, chiar directorul ADI Deșeuri, Adrian Țolea, arătând, public, faptul că stațiile de sortare nu sunt funcționale, iar operatorii nu dețin licențe și autorizații de mediu.

„Conducerea Consiliului Județean Arad trebuie să răspundă atât politic, prin demisie sau demitere, cât și din punct de vedere legal, pentru falsul grosolan comis la sfârșitul anului trecut. Este inacceptabil ca o instituție de asemenea anvergură să transmită informații false Ministerului Fondurilor Europene, să transmită raportul final al unui proiect care nu este nici pe departe funcțional, încercând astfel să acopere prin minciuni neregulile din cadrul Masterplanului de Deșeuri.

Știm cu toții că stația de sortare Arad nu este funcțională, că în ceasul al 12-lea, după ce conducerea CJA a mințit Ministerul Fondurilor Europene, Gheorghe Falcă încearcă prin forță să încredințeze activitatea acestei stații către SC Recons, deși RETIM ar fi trebuit să se ocupe de transportul deșeurilor reciclabile la Complexul Ineu-Mocrea, până când va fi finalizată licitația. Am văzut cu toții neregulile semnalate de directorul ADI Deșeuri, Adrian Țolea, care ne spune că nu există licențe și autorizații de mediu pentru operatorii de salubritate, că nu s-au făcut investițiile promise în oferte, că nu există mașinile pentru colectarea gunoiului, deci nici vorbă ca acest proiect să fie funcțional. Vedem zilnic, pe rețelele de socializare, problemele cu care se confruntă cetățenii din toate localitățile județului, care stau cu gunoiul în fața caselor, tocmai pentru ca acest proiect este nefuncțional.

Cu toate acestea, incompetenții conduși de Marinel Cionca mint cu nerușinare, transmițând date false Ministerului Fondurilor Europene. Probabil că Cionca și ai lui se bazează în continuare pe protecția de care se bucură șeful lor Gheorghe Falcă, din partea SISTEMULUI, și speră că vor scăpa cu fața curată și de această dată, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori în ultimii ani, când administrația liberală a Aradului a încălcat legea, s-a înfruptat din bani publici sau a dat contracte cu dedicație“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Todor, Adrian Tolea, Complexul Ineu-Mocrea, Conducerea Consiliului Județean Arad, deputatul PSD Arad, directorul ADI Deșeuri, Masterplanul de Deșeuri, Ministerul Fondurilor Europene, PSD, RETIM
Distribuie:
Articolul anterior
Instituția cea mai respectată de contribuabili și-a făcut BILANȚUL. Vezi EVALUAREA activității ISU Arad pe anul 2018
Articolul următor
Au avut pontul, l-au căutat acasă, pe strada Frumoasă, nu l-au găsit, dar l-au depistat în trafic și l-au „sărit” din 13.360 de „Marlboro de Ucraina”… și ăsta a fost doar „pontul mic”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie