Am avut inclusiv INCENDIU NOROCOS de Ziua Națională. Un depozit de lemne din Gara Aradul Nou a ars complet – dar au fost salvate opt mașini și o locomotivă și n-a pățit nimeni nimic [FOTO]

gimotor4
Distribuie:

 

În jurul orei cinci dupămasa a Zilei Naționale, un incendiu violent a izbucnit la un depozit de materiale lemnoase din Gara Aradul Nou. Construcția aparține cunoscutei firme arădene GI MOTOR. Pompierii de la ISU Arad au intervenit prompt și au fost ajutați de firma de tractări CONSUEL TRANSPORT, care a degajat parcarea. În apropierea clădirii în flăcări se aflau parcate 6 autoturisme și două microbuze, iar în spatele ei, o locomotivă, existând  riscul ca incendiul să se extindă și la ele. Poliția Locală a asigurat cordonul protector împotriva mulțimii de curioși sosită… ca la artificii.

„Incendiul s-a manifestat la un depozit de materiale de construcții. A intervenit Detașamentul de pompieri Arad cu 3 autospeciale, 3 ofițeri și 14 subofițeri. În momentul sosirii echipajelor de intervenție acesta se manifesta violent și generalizat la întregul depozit, propagat la acoperiș și cu posibișlități de propagare la o locomotivă care era pe linii, lângă depozit, și la încă 8 autoturisme, care erau parcate în apropierea acestuia. S-a acționat pentru protecția locomotivei până la sosirea echipelor de la CFR și de asemenea s-a acționat pentru protecția autoturismelor, în același timp pentru stingerea depozitului. Au fost salvate cele 8 mașini și locomotiva. Urmează să se  facă cercetare la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului”, a relatat presei maiorul George Pleșca, de la ISU Arad.

Din fericire, nu au existat victime – depozitul fiind pustiu la acea oră. Din ceea ce se poate vedea urmărind fotografiile, incendiul a pornit de la tavan, iar din primele estimări ale pompierilor pare a fi vorba de un scurtcircuit.

depozit2

[EDITARE ULTERIOARĂ]

Cauza incendiului pare a fi „acțiunea iresponsabilă a unor boschetari”. Potrivit unui comunicat ISU remis presei astăzi, „În urma cercetărilor efectuate în această dimineață la locul incendiului s-a stabilit că persoane fără adăpost care locuiau în zonă au făcut foc pentru a se încălzi apoi au părăsit depozitul.  Săptămâna trecută o altă construcție din apropiere a fost incendiată în același mod.”

Categorie: Știri
Etichete: depozit materiale, gara aradu nou, gi motor, incendiu, ISU
Distribuie:
Articolul anterior
Să nu ne îndoim de noi înșine și de România!
Articolul următor
Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Arad cu mare fast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…