Atac cibernetic la Camera Deputaților – Datele personale ale Premierului Ciolacu au fost vizate, hackerii au cerut 0.8 bitcoin(30.000 de euro) răscumpărare

cibernetic
Distribuie:

O „bombă” cibernetică a lovit sediul Camerei Deputaților punând la încercare securitatea instituției și expunând informații confidențiale ale unor figuri politice. Hackerii au obținut și publicat acte de identitate, analize medicale și alte date personale, inclusiv ale premierului și altor deputați cunoscuți.


Conform informațiilor obținute de Digi24, atacul a fost semnalat de un telespectator care lucrează în domeniul IT. Hackerii, care s-au laudat pe un site de specialitate, au amenințat că vor face publice și alte informații sensibile despre deputați dacă nu li se va plăti o răscumpărare de 0,8 bitcoin, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro.

Printre documentele publicate se numără cărți de identitate ale unor politicieni de frunte, precum Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor. Mai mult decât atât, hackerii au dezvăluit fișe medicale, contracte cu bănci și informații referitoare la autoturismele personale ale acestora, punând în pericol viața privată și securitatea personală a acestora.


Reprezentanții Secretariatului General al Camerei Deputaților au anunțat că se va depune o plângere oficială la DIICOT, solicitând o investigație rapidă și eficientă în acest caz. De asemenea, au subliniat că, până în prezent, nu au primit nicio cerere oficială de răscumpărare din partea hackerilor.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a primit notificare cu privire la breșa de securitate de la Camera Deputaților și este în proces de colaborare cu alte autorități specializate în securitatea cibernetică pentru a efectua o investigație asupra incidentului, conform declarației lui Mihai Rotariu, coordonatorul Direcției Comunicare, Marketing și Media al DNSC.


În urma acestui incident se pune accentul pe necesitatea consolidării securității cibernetice în instituțiile publice.

Este clar că protejarea datelor trebuie să fie o prioritate, iar autoritățile trebuie să coopereze strâns cu experți în securitate cibernetică pentru a preveni astfel de atacuri în viitor.

Incidentul atrage atenția asupra vulnerabilității instituțiilor publice în fața amenințărilor cibernetice și subliniază necesitatea unor măsuri imediate pentru a întări securitatea informatică. Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, securitatea cibernetică devine crucială pentru buna funcționare a instituțiilor guvernamentale.


 

Categorie: Național
Etichete: DNSC, hackeri, Kelemen Hunor, marcel ciolacu
Distribuie:
Articolul anterior
Şoferii cu permis categoria B pot conduce noi tipuri de vehicule
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXI). INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ vs. ARTIFICIALITATEA INTELIGENTĂ (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie