Arta și muzeul ca instrumente pedagogice | Atelier practic Pedagogii ale crizei #5 organizat de Post-Educația

atelier
Distribuie:

Post-Educația organizează în data de 17 și 18 Noiembrie 2023 un atelier practic de mediere culturală din seria Pedagogii ale crizei #5 Arta și muzeul ca instrumente pedagogice.

Atelierul va fi coordonat de Delia Popa iar locația este Muzeul de Artă, Complexul Muzeal Arad. E destinat profesorilor din școlile sau liceele din Arad și lucrează cu elevi cu vârste între 11 și 18 ani.


Arta și muzeul ca instrumente pedagogice | Pedagogii ale crizei #5 își propune familiarizarea personalelor implicate în învățământul arădean cu metode moderne și interactive pentru descoperirea patrimoniului local, precum și cu lucrările expuse în Muzeul de Artă Arad.  Obiectivul principal este corelarea acestora la viața și lumea actuală cu o viziune asupra unor posibile strategii educaționale alternative.

atelier post-educația


Delia Popa este artistă vizuală și lucrează cu medii precum pictura, video, instalație, performance și proiecte participative.

Tema sa actuală de cercetare este reprezentarea peisajului și a topografiei locale în relație cu conștientizarea ecologică, cu gentrificarea și cu schimbările climatice. Activează și ca pedagogă de artă și mediatoare culturală și contribuie la dezvoltarea abilităților de viață și a culturii vizuale în rândul copiilor și tinerilor.

Începând cu anul 2013 a co-fondat și condus ArtCrowd-Artiști în educație, o asociație de educație prin artă. Din 2022 Delia este coordonatoare a secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale a Muzeului Național de Artă al României.


Înscrierile la atelier au loc până în data de 15 Noiembrie 2023 și se pot înregistra prin acest formular:

https://forms.gle/cYfe1CqaJfPw8FYM7


Arta și muzeul ca instrumente pedagogice | Pedagogii ale crizei #5 face parte din proiectul „Post educația. Pedagogii ale crizei”, o componentă a programului Knowledge Fields, iar cei patru parteneri culturali sunt Indecis, Minitremu, kinema ikon și asociația Doar Mâine.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.


 

Categorie: Educație
Etichete: Arta și muzeul ca instrumente pedagogice, ArtCrowd-Artiști în educație, artistă vizuală, asociația Doar Mâine, Delia Popa, Pedagogii ale crizei, post-educatia
Distribuie:
Articolul anterior
Ultimul concert al trupei KISS va fi transmis LIVE
Articolul următor
11 noiembrie – Ziua Veteranilor, o dată importantă în istoria recentă a Armatei României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…