[AVANCRONICĂ] Punctele cu Poli nu au sosit încă. Sâmbătă vine Foresta la Arad, iar UTA are tot lotul valid

ionut popa
Distribuie:
Odată cu victoria de săptămâna trecută, UTA a strâns 38 de puncte, fără cele 3 așteptate să intre în cont după ce Comisia de Disciplină va decide „Cazul Poli”. Comisia de specialitate s-a reunit la mijlocul săptămânii în ședința săptămânală, dar această speță a fost amânată. Mai aproape de prima jumătate a clasamentului, trupa roș-albă are, teoretic, mai multă liniște pentru pregătirea ultimelor jocuri din stagiunea 2017-2018.

Ionuț Popa a tras o primă linie în ceea ce privește randamentul tinerilor din echipă, pe care îi vrea mai conectați la ceea ce înseamnă fotbalul de performanță. Îi cunosc pe acești copii, deși n-am activat în ultimii ani în fotbalul din Arad. Se mai antrenau la mine la teren, îi vedeam în meciurile de copii și juniori. Am crezut că vor sălta mai repede și că randamentul echipei se va datora și randamentului lor individual. Mi-am închipuit că pot și vor mai mult, decât să conteze doar faptul că sunt tineri și de perspectivă. Eu îmi doresc ca un tânăr să confirme în două-trei luni, dacă a fost selecționat în loturile naționale și a primit admirațiile unor sau altora dintre specialiști. Unii mă surprind, parcă stau pe loc. E o perioadă complicată, un jucător talentat de 15-16 ani s-ar putea să nu mai confirme la 20 de ani. E o problemă de reglaj sportiv și mental”, a punctat directorul tehnic al UTA-ei.

„Mister” a mers mai departe cu analiza: La UTA, în trecut, l-am întâlnit pe Ianu. De când a venit, a făcut pași în sus și a ajuns unde a ajuns. Mai sunt cazuri la Timișoara, recent, pe Sorescu eu l-am debutat în Liga I și confirmă prin semnătura de la Dinamo. La UTA a fost Dennis Man, când plecat de aici în primul rând ne-am gândit dacă va juca. Iată că a prins echipa, mi se pare cel mai bun jucător al lor. Acum, la noi, Tănase joacă de mult la echipă, aș vrea să fie – mental – altceva, să aibă alte preocupări pe lângă cele pe care le știm: deposedare sau pas cu primul. Pe toți i-aș vrea altfel – mă refer la David Popa, Amir Jorza, Albert Stahl și ceilalți. Dar, așa cum nu ai răbdare cu un antrenor, așa poate ne grăbim și noi cu ei. Poate fi o cauză. Totuși, nu îi obligă nimeni să plece repede după antrenament, mai pot să stea să exerseze pasa lungă, de exemplu. În acest sens, mă bucur că ne-am stabilizat ca echipă pe terenul II de la Motorul. Oamenii de acolo ne ajută, echipa nu se mai mută, ne dă speranța că ne putem face munca așa cum trebuie”.

UTA revine în campionat sâmbătă dimineață, odată cu etapa XXXIII din liga secundă. La Șiria descinde Foresta Suceava, iar roș-albii au tot lotul valid, inclusiv Polgar și Markovic.

Categorie: Sport
Etichete: curtuius, foresta suceava, Ionut Popa, liga II, Siria, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
FESTIVALUL BERII – PROGRAM
Articolul următor
Avem VALOARE sau ce?! Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu: „Valoare are un singur lucru: Aradul este în GUNOAIE!” [FOTO / VIDEO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…