„Bătrâna Doamnă” a avut (și) noroc în Moldova

botosani-uta
Distribuie:

FC BOTOȘANI – UTA 2-2 (1-0)

Au marcat: Florescu (30,penalti), Ilicic (52) – Carp (48), Cooper (90+7) 


FC Botoșani (antrenor Dan Alexa): Ducan – Benzar (55 Țigănașu), Pius, Șeroni, Creț (55 David) – Florescu, Dican – Adams (85 Cioiu), N’Goma, Pinson (71 Zabou) – Ilicic (71 Mutombo).

Rezerve neutilizate: Ureche – Cărăușu, Mouaddib, Olinga.
Cartonașe galbene: Pinson, David.


UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Diogo (88 Stahl), Stolnik (72 Cooper), Benga, Abeid – Mihai (46 R. Pop), Marku (46 Freitas) – Micovschi, Fabry, Dumitrașcu (46 Carp) – Vucenovic.

Rezerve neutilizate : Kucher – Iurasciuc, Holst, Stanciu.
Cartonașe galbene: Mihai.
Cartonaș roșu: Carp (82)


*-jucător sub 21 de ani.


23.09.2023, ora: 18,45, temperatura: 22°C, stadion: Municipal, spectatori: 2060.


Arbitri: Vlad Băban – Adrian Vornicu (ambii din Iași), Sebastian Gheorghe (Suceava). Rezervă: Mariu Omuț (Satu Mare).

Arbitri VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj).

Observatori FRF și LPF: Liviu Ciubotariu (Galați) și Cătălin Popa (Vaslui).


Miza jocului dintre FC Botoșani și UTA a fost evitarea ultimului loc.

Ambele grupări și-au făcut calcule că ,,decă nici pe ăștia”, mai ales că moldovenii lui Dan Alexa nu bătuseră încă pe nimeni în acest sezon.
UTA a fost masată primele 4-5 minute în fața careului propriu. Botoșaniul s-a agitat pe benzi, unde au acționat Adams și Pinson, a încercat să spargă pe centru, cu pase printre a lui Florescu, dar „roșiii” lui Rednic s-au apărat atent. Apoi jocul s-a așezat, cu gazdele în construcție, cu liniile avansate spre centrul terenului. Pericole mari la poarta UTA-ei nu au fost, Ilicic a scăpat o dată din stânga, spre colțul careului mic, dar Iacob a scos șutul din 7 metri. Gazdele au creat pericol și la o pătrundere din dreapta, Benga a respins din cădere prea încet, dar Pius, în rol de pivot, n-a reușit să dea pe poartă din fața careului mic. Masivul Pius și fâșnețul Adams au fost pe traiectoria mingii la un corner de pe stânga, dar n-a fost de ajuns pentru a ieși gol. 

Tabela s-a schimbat la o fază ce n-a văzut-o nimeni. Decât VAR-ul.

Stolnik a respins o minge la 15 metri, în luptă cu Ilicic, dar obiectul i-a atins ușor mâna cu care a încercat să-i bareze calea conaționalului său. Florescu a executat penalti-ul și a marcat în stânga lui Iacob, plecat pe colțul opus. Imediat UTA și-a avansat liniile, ducând jocul în terenul advers. La posesie, arădenii au stat bine, ținând mingea două treimi din timp și asta până la final. Dar ajunși în preajma careului advers, combinațiile s-au stins, din lipsă de idei, de automatisme. Chiar dacă vârful Vucenovic a fost mai mobil, a participat la combinațiile mai largi, pe întoarcerea jocului spre poarta gazdelor, s-a demarcat.    

Rednic a schimbat la pauză și a făcut-o cu folos, iar Rareș Pop a creat imediat golul egalizator.

Juniorul arădean a pătruns cu dribling din dreapta (e nevoie de astfel de procedee), a șutat dintre Dican și Creț, mingea a deviat din blocaj la Carp, care a trimis-o în poartă, din alunecare, în dreapta portarului. N-a fost timp de a savura reușita, că Ilicic a readus gazdele în avantaj. Acesta a primit mingea din dreapta, de la Adams, l-a culcat pe Stolnik cu o fentă pe interior și a șutat plasat, în dreapta lui Iacob.  

Din ce a prestat UTA în restul partidei, s-a văzut că Rednic a lucrat ceva cu echipa, dar cu stofă ieftină, costumul e de bal comunal. Pentru că jocul a fost modest, ambele echipe etalând o exprimare simplistă, fără multe steluțe. Botoșaniul a mai avut o ocazie, ratată de Dican cu un șut de „Gîgă”, iar arădenii au fost făcuți „de cacao” și la eliminarea lui Carp, care l-a lovit cu șpițul în fund pe Zabou, căzut la pământ. 

UTA n-a avut însă ce face – și ce pierde – și a forțat pe atac, așa în zece.

Fabry s-a tot întors pe axul central, dar n-a prea venit nimeni la combinații, iar Botoșaniul putea închide meciul în minutele 5 și 6 de prelungiri, când Iacob a scos șutul lui Zabou din 7 metri și apoi s-a culcat pe mingea trasă de Cioiu din marginea careului mare. „Cireașa de pe tortul” acestui meci a fost pusă de Cooper în ultimul minut al partidei. Stahl a intrat până spre capătul terenului, a centrat în careul mic, peste masivul Pius, iar italiano-ganezul din atacul UTA-ei a pus șters mingea cu capul și a trimis-o în plasă.    

Se spune că norocul ține cu cei puternici. N-aș prea crede că zicala e valabilă în acest meci. Unul în care nimeni n-a fost puternic, iar egalul era deznodământul just. N-au jucat chiar ,,tusea cu junghiul”, dar ambele grupări au arătat de ce sunt așa jos în clasament. Și bine că după disputa din Moldova, UTA nu a ajuns cea mai de jos, urcând chiar un loc, în zona de baraj. Trebuie neapărat dublată victoria sâmbătă cu Voluntari.
Baftă!  


REZUMAT VIDEO


Primele impresii după joc:

Mircea Rednic:Am început prost, am făcut foarte multe greșeli. Nu am reușit deloc să pasăm, apoi a venit un gol pe o greșeală mică, foarte mică, care a fost văzută doar la VAR. Prima repriză, trebuie să recunosc, a aparținut celor de la Botoșani. Nu știu dacă au avut ocazii foarte mari, dar au avut situații. Plus la fazele fixe, aici ne-au cam dominat. În repriza a doua, jucătorii care au intrat au făcut diferența. Am reușit să avem o posesie mult mai bună, am schimbat jocul de pe o parte pe alta și i-am surprins cu jucătorii care au venit din lina a doua, mai ales fundașii laterali. Păcat că centrările n-au avut precizie, până la gol. În rest, pot să spun că a fost ok. Eu cred că, ținând cont de situația din repriza a doua, e un punct meritat”.


Foto Cover: prosport.ro


 

Categorie: Sport
Etichete: Botosani -UTA, Carp (48), Cooper (90+7), Florescu (30, Ilicic (52), penalti), SuperLiga României, „Bătrâna Doamnă”
Distribuie:
Articolul anterior
Preotul greco-catolic Gheorghe Tomoiagă, de la Bocsig, a trecut la cele veșnice
Articolul următor
LIGA 3 – PE SCURT DIN FIECARE MECI al Etapei a 5-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…