LIGA 3 – PE SCURT DIN FIECARE MECI al Etapei a 5-a

liga 3
Distribuie:

Rezultate etapa 5:


Avântul Periam – SSU Politehnica Timișoara  0-3
Olariu (77, 88), D. Popa (90+3)

ACB Ineu – Şoimii Lipova 0-2
Dinu (14), Blickling (85)

Gloria Lunca Teuz Cermei – Phoenix Buziaş 1-1
Sîntean (51) – Pădurariu (53/penalti)

FC Bihor Oradea – CS Socodor 3-1
I. Ban 29, Sg. Jurj 40, Militaru 80 – Cîmpan 33

Progresul Pecica – CSC Peciu Nou 3-1
Borcea 36, Adamcsik 43, Bozian 90+5 – Făndel 2


Etapa viitoare, a 6-a (29-30 septembrie):

CS Socodor – CSC Peciu Nou
Phoenix Buziaș – Progresul Pecica

Şoimii Lipova – Gloria Lunca-Teuz Cermei
Politehnica Timişoara – ACB Ineu

FC Bihor Oradea – Avântul Periam.


A fost ceva de muncă!

AVÂNTUL PERIAM – SSU POLI TIMIȘOARA 0-3 (0-0)

Poli s-a chinuit ceva în deplasarea de la Periam, dar până la urmă tot a lăsat echipa gazdă fără puncte în acest sezon. Desprinderea timișorenilor a venit târziu, cu goluri în ultimul sfert de oră, dar Paul Codrea, antrenorul de la Poli, are cumva scuze, neavându-i apți de sport pe Murariu, Huminic, Tudoran, Careba, Haloș – accidentați și Mura – suspendat. Poliștii au cântat la vestiar „Mulți ani trăiască”, portarul Miklos fiind sărbătorit la cei 24 de ani împliniți în ziua jocului. Cum- necum, Poli a făcut pasul în careul de play-off, unde ar dori să-și consolideze locul. Dar dacă și-n județ e greu?


Periam (antrenor Răzvan Leucă): Gârlea – Baeram, Cochinţu, Mureşan, Popescu (70 Ştefanciuc) – Oancia, Viaşu(55 Praţa) – Filip(55 Gălăţan), Mânecan(70, Spulber) – Gaşpar(85 Toma) – Baranyi.


Politehnica (antrenor Paul Codrea): Miklos – Curescu, Bocșan, Vlaicu, Taub (90 R. Ciurel) – Rotariu (60 Oprea), Pureca, Olariu – Prună (90 Adam), D. Popa, Marincu (60 D. Ciurel).


Despre suferințe de toamnă

ACB INEU – ȘOIMII LIPOVA 0-2 (0-1)

Lipova nu a avut viață ușoară în Parcul Central din Ineu, ori de câte ori a evoluat aici. Și cam așa a fost și acum. Ineul a avut moral bun după succesul din etapa trecută de la Buziaș, echipa lui Sculici începând să prindă cheag. Dar nici Șoimii nu s-au incomodat în planul gazdelor și au tranșat soarta punctelor prin pragmatism și atenție sporită în defensivă. Bine pentru oaspeți a fost că au dat gol în primul sfert de oră, prin Dinu, cu un trasor de la 30 metri prin care l-a executat pe Merșca. Lipova a avut din nou un portar ,,în mână”, Iliescu scoțând câteva
mingi grele, expediate de Susan și Banam. Mai mult, portarul Șoimilor a avut și barele aliate, prima fiind utilizată la o respingere a unui șut trimis de Ndoye. Dar baiul pentru Ineu a fost produs din interiorul echipei. Portarul Tulcan a bâlbâit mingea în afara careului, a faultat și a văzut roșu în minutul 76. Și cum fuseseră făcute toate schimbările, la Ineu în poartă a intrat Bekono. Cu toate astea, ocazia mare s-a petrecut la poarta Lipovei, unde Susan a nimerit bara. Și ca să nu mai fie ,,action” pe final, Blickling a marcat pentru 0-2, din centrarea lui Dinu.

„În prima repriză nu am jucat nimic, după pauză am intrat în joc”, a spus după meci Cristi Sculici, antrenorul de la ACB Ineu. Măi băieți, data viitoare intrați în joc de la vestiare, dacă vreți puncte. „Am suferit puțin în a doua repriză”, a recunoscut și Norbi Polgar, secundul de la Șoimii Lipova. Suferința e la modă și-n Superliga de
la noi. Așa că punctele contează.


Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca (46 Tulcan) – Voștinar, Clipotă, Bekono, Buza (46 Kone) – Șerban, Zdrențan – Călin (69 Nica), Susan, Udrescu (69 Toure) – Banam (46 Ndoye).


Lipova (antrenor Cristian Todea): Iliescu – Candreanu, Petruț, Bain, Obinna – Brad (82 Blickling), Said (46 Salka), Jichici, Șimăndan (92 Puta) – Dinu (86 Bulboacă) – Ciubăncan (92 Chelea).


„Sămădăii” nemulțumiți de arbitraj

GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI – PHOENIX BUZIAȘ 1-1 (0-0) 

Cermeiul a vrut mult să câștige jocul cu Buziașul, dar n-a fost să fie. Gazdele au atacat, l-au avut pe Sîntean vârf cu sete de a marca, dar la prima execuție, de la 20 metri, mingea s-a dus în transversală. Mai greu a fost la alte două șuturi, de la 14 și 20 metri, când n-a nimerit poarta. Încercările gazdelor s-au materializat cu gol în minutul 51. Marcator: Sîntean, care a plasat mingea pe colțul lung. La o acțiune create pe dreapta de Wilfred. Numai că arbitrul le-a dat penalti oaspeților după doar două minute. Radu Popa, antrenorul Cermeiului a spus că a fost ,,un penalty dictat foarte ușor, ca să nu spun inexistent. S-a acordat fault, Piț a lovit mingea și adversarul l-a lovit pe Piț în picior, mingea oricum ducându-se pe direcția inversă față de cum au judecat arbitrii”. Pădurariu a marcat din penalti și asta a cam fost tot. Ba nu, că Vasilcin a dat bară, a mai tras o dată din lovitură liberă razant cu transversala, ,,sămădăii” având ultimele minute și superioritate numerică, după ce Chistrugă s-a dus la duș cu două ,,galbene”. Concluzia meciului a venit tot de la Radu Popa care a spus: că ,,e frustrant să pierzi puncte pe greșeli de arbitraj”.


Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Balazs, Ssemakula, D. Lazăr, Siminic – Piț, Hațegan (64 Botaș) – Wilfred, Vasilcin (82 R. Popa), Bunea (71 Șiel) – Sîntean (71 Țurcanu).


Buziaș (antrenor Cosmin Pătruescu): Lăpădat – Angheli, Nicolescu, Mada, Pamfile (46 Chistrugă)– Nagy (86 Ferțu), Mitre (85 Loga), Savu (71 Grancea), Românu (71 Bădăuță) – Sturzu, Pădurariu.


Când îți vezi lungul nasului

FC BIHOR – CS SOCODOR 3-1 (2-1)

Cei 2285 de locuitori ai Socodorului, încăpeau lejer doar în tribuna unu a stadionului Iuliu Bodola. Oradea a prins iar gust de fotbal și FC Bihor a în plină cursă spre eșalonul doi, de unde începe fotbalul cu jucători fără servici. Gazdele au deschis scorul la o acțiune șnur, contraatac din cinci pase și gol Ionuț Ban. Dar Socodorul a egalat repede prin Lucas Cîmpan, care a reluat din 16 metri mingea respinsă la un corner. Cravașați de 3000 de spectatori, orădenii au plecat cu avantaj la pauză, golul de 2-1 fiind semnat de Sergiu Jurj, cu o reluare din patru metri.

Ocazii au fost mai puține după pauză, bihorenii având ceva emoții la șutul lui Turcuș din lovitură liberă de la 30 metri. Socodorul a mai primit un gol pe final, de la Militaru, „cap” la centrarea lui Stoian, dar așa cum a spus Tibi Darazs, antrenorul grupării din Arad, ,,noi ne vedem lungul nasului, orădenii au buget de zece ori mai mare decât noi”.


FC Bihor (antrenor Florin Farcaș): Pînzariu – C. Jurj (82 Paublusztig), Stan, R. Farcaș, Stoian – Gunie (82 Ioviță), Calugher (54 Vasile) – Ban (62 Sorian), Moga, Chitaș – Sg. Jurj (62 Militaru).


CS Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Șulea (46 Ciornei), Gherheș, Țoca, C. Covaci (46 Pele) – Turcuș (81 Caia) – Clej, Copil (46 Pirtea), Șerengău, Lezeu (71 Mintaș) – Cîmpan.


După PEciu, la PEcica vine PEtrolul! PE ei!

PROGRESUL PECICA – CSC PECIU NOU 3-1 (2-1)

Eu am tot spus-o, Pecica are echipă cu pretenții sezonul ăsta. Comunitatea, oamenii de fotbal din jurul acestui club, au pus an de an câte ceva la temelie și planurile încep să dea roade. Peciu a condus din minutul 2 cu 1-0, cu gol marcat de Făndel – normal! Dar gazdele s-au adunat, au dus jocul tot mai mult și mai bine spre careul advers și până la pauză au întors scorul. Pentru Pecica a egalat Borcea, la o pătrundere din banda stângă și spre finalul reprizei, Adamcsik a reluat în plasă, mingea respinsă în primă fază de portarul Brașoveanu. Jocul s-a echilibrat după pauză și traseul punctelor s-a decis la ultima fază a partidei, când Bozian a marcat din careu, după o combinație cu Novac. „A doua repriză am conservat jocul, am facut schimbările potrivite și am dat golul pentru a liniști jocul definitiv”.


Pecica (antrenor Dan Stupar): Zamfir – Moraru, Nasiru, Gomboș (74 Wild), T. Bodri – Arsene (86 Nortey), Avalumun – Răchită, Borcea (79 Bozian), Adamcsik (86 Novac) – L. Bodri (74 M. Salka).


Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Brașoveanu – Rosenblum (46 Radu), Mera, Matei, Buză – Bud, Gania (46 Dobie), A. Ignea, Făndel (77 Cristodulo) – Giuricici, (77 Voros), Enciu (86 Țurcaș).


CALSAMENTUL LA ZI

liga3 et5

(conform https://frfotbal.ro)


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu – Şoimii Lipova, Avântul Periam – SSU Politehnica Timișoara, FC Bihor Oradea – CS Socodor, fotbal, Gloria Lunca Teuz Cermei – Phoenix Buziaş, LIGA 3 Etapa 5, Progresul Pecica – CSC Peciu Nou
Distribuie:
Articolul anterior
„Bătrâna Doamnă” a avut (și) noroc în Moldova
Articolul următor
[POVEȘTI] Cartea Fermecată – Basm polonez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…