„Old Boys UTA Bătrâna Doamnă” – activitate bogată în mai puțin de un an de la înființare

foto 3 la oradea
Distribuie:
Foștii fotbaliști ai clubului UTA au fost organizați mai bine de 20 de ani sub stindardul „Old Boys UTA”, organizație condusă cu pricepere de către Gheorghe Vaczi II. An de an, echipa veteranilor „roș-albi” a participat la turnee sau a onorat invitațiile unor cluburi similare din județ, țară și chiar străinătate. Memorabile sunt duelurile cu Steaua Roșie Belgrad – cu Miloš Šestić și Miodrag Belodedici în frunte, sau cu Universitatea Craiova „Maxima” – cu Lung, Negrilă, Tilihoi, Țicleanu, Beldeanu și Donose, prezenți în Sala Polivalentă arădeană.

Din motive personale, Gyuri Vaczi a făcut un pas înapoi anul trecut, iar foștii fotbaliști arădeni s-au reorganizat sub coordonarea lui Dorel Toderaș, care a înființat un nou club, denumit „Old Boys UTA Bătrâna Doamnă”. În cel mai scurt timp, în lot s-a alăturat un număr impresionant de fotbaliști arădeni ai anilor 80-90, până la cei recent retrași și chiar unii încă activi, dar trecuți bine de 30 de ani. Din noua familie Old Boys arădeană fac parte și glorii ale anilor 70, în frunte cu Domide, Biro, Axente, Sima, Jivan, Cura, Bedea. Au aderat la organizație și Marcel Coraș și Helmut Duckadam, absenți până acum, din diverse motive, de la evenimentele la care au participat foștii lor colegi din echipa UTA.


Old Boys UTA Bătrâna Doamnă a pornit la drum în decembrie anul trecut, odată cu organizarea tradiționalului turneu „Memorialul legendelor”. Anul acesta, în cele peste opt luni scurse, gruparea condusă de Dorel Toderaș – președinte, Adi Negrău – secretar , Marius Grad și Nicolae Mitu – antrenori, ,,bătrânii” de la UTA au bifat o serie impresionantă de partide sau turnee, detașându-se întrecerea tradițională de la Kossen-Austria, unde și vechea organizație Old Boys a fost prezentă anii trecuți.


 „Old Boys UTA Bătrâna Doamnă” a fost prezentă anul acesta la partide între veterani după cum urmează:

– în mai: Kossen-Austria – turneu ediția 38, câștigat de „Old Boys UTA Bătrâna Doamnă” 

foto 1 la kossen

– în iunie: la Curtici

foto 2 la curtici 1

– în iulie: la ,,Memorialul Dumitru Burescu” la Oradea

foto 3 la oradea

Cu loturile UTA: Fador – R. Anca, Bozgan, Arman, Bogoșel, Husa, Mutica, A. Pavel, Ciubăncan, Negrău, Ștefeligă. Au mai evoluat Toderaș, Burtea, N. Chiș, Pașcalău, A. Gligor, A. Drăgan. Pe bancă: V. Arman, Ali Tolmbaye, Șerban, Barta.

Lotul FC BIHOR: Pap-Deac, Câmpan – Ciocan, Bundea, Gado, Farcaș, Ad. Anca, Mihuț, Kulcsar, Ov. Lazăr, Cigan, Cl. Mutu, S. Todea, Farcău, Abrudan, Simuț, Negrea, Platon, D. Chiș, Măniguțiu, Pocian, Hăbășescu, Măniguțiu, Schoger, Fazekas, Tămaș, Iambor.

 și

la Zalău, cu „Old Boys Armătura Zalău”

foto 4 la zalau scaled

– în august: la Lipova, cu „Old Boys Șoimii Lipova”, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de fotbal în localitatea de pe Mureș

foto 5 la lipova scaled

și

la Arad, în cartierul Sânnicolau Mic, pe arena „Banatul”, la turneul organizat cu ocazia „Zilelor Aradului”,

foto 6 la zilele aradului

lotul de jucători prezenți fiind:

Pașcalău – I. Arman, Botiș, Oprean, Mutică, R. Anca, A. Pavel, Fl. Pavel, Negrău, Grad, Varga, Gligor, Barta, Ciubăncan, N. Mitu, Ștefeligă, Bozgan, Șerban, Nadiu, Chiorean, Tetulea și Toderaș, plus pe margine „seniorii” Jivan, Biro și Bedea.

– în septembrie: la Șepreuș, unde Old Boys UTA Bătrâna Doamnă a învins cu 3-1 echipa locală de foști jucători, cu goluri marcate de Alin Pavel, Flavius Pavel și Alin Gligor. În acest ultim joc disputat la finalul săptămânii trecute, au jucat pentru arădeni: Fador – Calvin, Bier, Bogoșel, Anca, Gligor, Barta, A. Pavel, Fl. Pavel, Husa, A. Drăgan, Polgar, Negrău, N. Mitu, Grad, Bozgan, Șerban.

foto 7 la sepreus scaled


La finalul partidei amicale de la Șepreuș, președintele clubului, Dorel Toderaș a precizat: ,,Mulțumesc jucătorilor noștri pentru seriozitatea și sacrificiul de care dau dovadă la fiecare solicitare. Formăm o familie frumoasă, Old Boys UTA, iar acest lucru impune respect, pe care îl prețuim și îl întoarcem de fiecare dată cu aceeași pasiune”.

Toate aprecierile acestei organizații ,,Old Boys” a foștilor fotbaliști ai UTA și multe alte acțiuni reușite. Baftă!


 

Categorie: Sport
Etichete: fotbal, Old Boys UTA, UTA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Circulația va fi temporar închisă pe strada Ecaterina Teodoroiu
Articolul următor
Activitatea polițiștilor arădeni în primele 8 luni ale anului. Cifre, priorități, cercetări disciplinare și răspunsuri concrete la câteva cazuri mediatizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie