Cea de a 12-a ediţie a festivalului de literatură Discuția secretă vine și cu o provocare

discutia secreta ds
Distribuie:

Cea de a 12-a ediţie a festivalului de literatură itinerant Discuția secretă/DS, care va avea loc la Arad între 13 și 15 iunie 2024, vine și cu o provocare pentru tinerii care nu au ajuns încă să-şi publice texte în volume individuale, dar care au decis să-și facă curaj și să iasă în public.


DS a lansat OPEN MIC în urmă cu mai bine de două săptămâni, provocarea fiind acceptată de tineri din Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Iaşi şi nu numai. În urma jurizării textelor trimise, patru tineri scriitori au fost aleşi să citească în deschiderea fiecărei seri a festivalului: Mara Cioroianu, Dana Zetu, Ioana Zenaida Rotariu (toate trei din București) şi Alex Odăgeriu (din Cluj-Napoca).

Potrivit organizatorilor, secțiunea deschisă a festivalului a apărut din dorința de a păstra festivalul cât mai conectat cu ceea ce se scrie mai nou, mai proaspăt și mai valoros în literatura română și de a descoperi acum ceea ce va deveni poate un nume important mâine. În plus, fenomenul lecturilor publice a ajuns să conteze aproape la fel de mult ca cel editorial, așa făcându-se că există nume de autori foarte tineri dar deja cunoscuți exact prin faptul că activează în acest circuit al lecturilor, fără să aibă neapărat un volum publicat.

Pe acești tineri și foarte tineri autori îi veţi puteți vedea și asculta citind poezie, în deschiderea serilor DS12, la Joy's, de la ora 21.00, după cum urmează:

Mara Cioroianu va citi în deschiderea primei seri Discuţia secretă 12 (joi, 13 iunie), Dana Zetu şi Ioana Zenaida Rotariu la începutul celei de a doua seri DS (vineri, 14 iunie), iar Alex Odăgeriu în debutul ultimei seri de festival (sâmbătă, 15 iunie).


Mai jos găsiți câteva informații despre tinerii selectaţi pentru OPEN MIC, aşa cum au fost ele trimise organizatorilor la înscrierea în concurs:
Mara CIOROIANU:

Mă numesc Mara Cioroianu, sunt studentă la Științe Politice, Universitatea București. Am publicat poezie pe diverse platforme literare online (Cutra, Literatură și Feminism, DLITE, Versus Magazine, Echinox), în reviste (Echinox, Z9 Magazine, Steaua) și două antologii ale Cenaclului X din care fac parte (Adăposturi, Luminișuri). De asemenea, am mai publicat într-un volum colectiv la Decopertat anul trecut ce se numește „bărbați se leagă de lumina mea, eu aprind neoane”.

mara coroianu citat


Dana ZETU:

Am absolvit anul trecut masterul de studii literare în cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București. Poemele mele se găsesc pe Echinox, O mie de semne, Matca. Scriu și cronică și recenzii. Uneori traduc. Alteori citesc în locuri publice. Am avut lecturi la cenaclul Matca, Poetic hub, Nepotu’ lui Thoreau. sunt parte din feminist thoughts.

dana zetu citat


Ioana Zenaida ROTARIU:

M-am născut în 1992, la Brașov. Am publicat poezii și articole în revistele „Astra”, „Corpul T”, „Poesis Internațional”, „Vatra”. Am absolvit Facultatea de Litere cu o licență despre Michel Houellebecq, apoi am urmat, tot la Brașov, masterul de Inovare Culturală.

În 2021 am câștigat Premiul Alexandru Mușina pentru debut în poezie. Titlul volumului este „Cei cinci ani de muțenie” și a fost publicat la Editura Tracus Arte.

Vreme de șase ani am fost librar și referent literar la Librăria Șt. O. Iosif din Brașov.

În prezent sunt coordonator de promovare în cadrul Editurii Humanitas.

După debut am scris din ce în ce mai puțin și mai greu.

ioana zenaida rotariu citat


Alex ODĂGERIU:

Mă numesc Alex Odăgeriu și de loc sunt din Iași, dar stau în Cluj-Napoca. Scriu poezie din liceu dar simt că am început să fac progrese reale de când m-am alăturat grupului artistic „Spectre” din Iași. Am citit la multiple open mic-uri din țară și încerc să las poeziile să vorbească pentru mine. În momentul actual am doar un grupaj de poeme publicat online pe platforma Note de Subsol. Sper ca pe viitor să mai pot scrie măcar o poezie.

alex odageriu citat


Iată şi programul complet al DISCUŢIEI SECRETE 12/SD12:

JOI 13 iunie

21.00 Joy's
OPEN MIC cu Mara CIOROIANU
Dan NICOLO • poezie
Réka NYITRAI • poezie
Mihai MATEIU• proză
FERENTZ Anna-Kata • poezie
Cătălin ȘUTEU • poezie
Anda DOCEA • poezie
Sorin GHERGUȚ • poezie


VINERI 14 iunie

21.00 Joy's
OPEN MIC cu Dana ZETU & Ioana Zenaida ROTARIU
Florin GHERMAN • poezie
Cătălin PAVEL • proză
Maria ORBAN • proză
George STATE • poezie
Domnica DRUMEA • poezie
Iulia GHERASIM • proză
Silviu GHERMAN • proză
23.00 DS Party cu DJ Kong


SÂMBĂTĂ 15 iunie

21.00 Joy's
OPEN MIC cu Alex ODĂGERIU
Emilia FAUR • proză
Andrew DAVIDSON-NOVOSIVSCHEI • poezie
V. LEAC • poezie
Livia ȘTEFAN • poezie

Kata GYŐRFI • poezie
Alexandru FUNIERU • poezie
Philip O CEALLAIGH • proză
23.00 Concert MES QUINS
____
** programul poate suferi mici modificări
*** intrarea este liberă (vă recomandăm rezervarea unui loc la Joy's)


afis discutia secreta


DISCUȚIA SECRETĂ 12
Organizator: Discuția secretă prin GMMC
Finanțator: Centrul Municipal de Cultură Arad
Parteneri: Librăriile Cărturești și Cafeneaua literară Joy's
Sponsor: Grup West – dealer local Opel, Peugeot și Citroën


 

Categorie: Cultură
Etichete: Discuția secretă/DS, festival itinerant de literatură, open mic
Distribuie:
Articolul anterior
CRITICĂ DE CORDIALITATE POETICĂ
Articolul următor
Despre labirintul trăirilor poetice într-o lansare de carte la Bibliotecă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…