Despre labirintul trăirilor poetice într-o lansare de carte la Bibliotecă

afis 13 iunie 2024 lansare de carte elvira kapus biblioteca 1 1
Distribuie:

Joi, 13 iunie 2024, începând cu orele 14:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad organizează lansarea volumului de poezii cu titlul „Un labirint cu esențe-n trăiri” semnat de Elvira Kapus.


Având experiența didactică prin cariera de profesor în învățământul primar, Elvira Kapus abordează una dintre cele mai pure forme de exprimare literară, poezia, creând o legătură profundă între autor și cititor și deschizând porți către înțelesuri și sentimente complexe.

După cele două volume de poezie, „Cărări tivind cu triolete” și „Catifelări pe drumuri sentimentale”, după poezii publicate în patru antologii literare, după implicarea în cercetarea istorică și etnografică a orașului Ineu, unde trăiește de peste patru decenii, Elvira Kapus își perfecționează stilul liric într-un nou volum, ce vede lumina tiparului la editura arădeană Mirador, un volum ce constituie „un giuvaier în golfurile sublimului”, după cum afirmă scriitoarea Doina Moritz în prefața atât de sugestiv intitulată „Sublimul din cuvânt”.

Evenimentul, ce va avea loc în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va avea ca invitați pe talentata scriitoare Sorina Anca și distinsul editor al volumului, Ioan Matiuț, care, prin cuvinte care dansează pe filigranele sensibilității, vor face o pledoarie pentru liric, poezie și emoție.


afis 13 iunie 2024 lansare de carte elvira kapus biblioteca


Cu acest prilej, tânăra și talentata Maria-Alexandra Madarasz va încânta audiența cu un recital de flaut.

Vă așteptăm cu drag la Bibliotecă, unde poezia va fi la ea acasă, emoțiile vor vibra în armonie cu fiecare vers și sunet subtil ale flautului, într-o atmosferă a cuvântului și al sufletului uman!


 

Categorie: Cultură
Etichete: Biblioteca Județeana „Alexandru D. Xenopol” Arad, Elvira Kapus, lansare de carte, volum de poezii, „Un labirint cu esențe-n trăiri”
Distribuie:
Articolul anterior
Cea de a 12-a ediţie a festivalului de literatură Discuția secretă vine și cu o provocare
Articolul următor
„Explorări în abstract” – Vernisaj de pictură la Bibliotecă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…