Centrul holistic Culoarea Soarelui. Interviu cu Anca Oprea Grigoreanu – consilier în nutriție și în starea de bine

casa soarelui
Distribuie:

Interviurile precum cel de față sunt menite să aducă măcar pentru o clipă în „lumina reflectoarelor”, pentru cititorii noștri, pe oamenii frumoși din acest oraș. Asta pentru că în Arad nu se întîmplă doar accidente, tâlhării, consum de droguri și, din când în când, câte un târg care blochează zona centrală ori festivaluri de băuturi. Impactul lecturii unor asemenea evenimente (a celor din primele categorii, mai ales) influențează negativ starea noastră de spirit. Viața și problemele de zi cu zi reprezintă o sursă suficientă de stres, iar în acest context mass media, dincolo de rolul ei, important, de altfel, de informare, poate contribui la starea de bine a cititorilor în felul ei.

De pildă, prin a scoalte la iveală faptul că alături de noi se întâmplă și lucruri „normale” (între atâtea lucruri lipsite de normă), că există (între atâția escroci sau tâlhari) și oameni frumoși, pasionați, dedicați pe deplin muncii sau hobby-ului lor, gata să-și ajute semenii. Uneori ai sentimentul că ei trăiesc într-o lume paralelă, că sunt desprinși de universul în care trăiesc, că „n-au simț practic”, că a trăi pentru suflet într-un context ultramaterialist e un fel de donquijotism. Și totuși…


Am invitat-o de data aceasta la dialog pe doamna Anca Grigoreanu – consilier în nutriție și în starea de bine, coordonatoarea Centrului holistic „Culoarea soarelui” și care va organiza Conferința Pași spre sănătatea holistică ce va avea loc în 11 noiembrie, la Cinema Arta.


[/vc_column_text][/vc_row]

J.F.: Stimată doamnă Anca Grigoreanu, îmi vin în minte o groază de întrebări doar luând în considerare numele centrului dumneavoastră, apoi cuvântul „holistic”, din ce în ce mai mult vehiculat în ziua de azi. Dar mai întâi v-aș ruga să vă prezentați cititorilor noștri. Am înțeles că ați avut o evoluție profesională în care ați început cu ceva și ați ajuns la cu totul altceva…

A.G.: Mulțumesc, în primul rând, pentru oportunitatea de a povesti cititorilor despre călătoria mea în descoperirea misiunii mele de suflet. În aceste momente îmi aduc aminte că, fiind în clasa a XI-a , am început să mă pregătesc pentru Facultatea de Medicină. Simțeam de pe atunci o atracție spre ceea ce înseamnă sănătatea doar că mi-am schimbat ulterior opțiunea și am mers spre profesia de economist.

Câțiva ani am rămas în acest domeniu, până la 30 mai exact, momentul în care am devenit mamă și din nou atenția mea a mers spre aria sănătății. Simțeam că aici e locul meu, că de aici pot ajuta oamenii și familia! Aici aș vrea subliniez că niciodată nu e târziu să îți asculți intuiția și să mergi exact acolo unde simți că este locul tău.

În momentul în care am devenit mamă, am început să fiu foarte atentă la hrana pe care alegeam să o consumăm în familie. Sigur, și până atunci eram, dar ea nu avea totuși o așa importanță. Am urmat un curs de nutriție și, după finalizarea acestuia, mi-am dat seama că îmi doresc mult mai mult. Așa că am urmat Facultatea de Nutriție și Dietetică aici în Arad, în cadrul Universității „Vasile Goldiș”.

În timp ce eram studentă, mamă, soție mi-am început și viața de antreprenor. Atunci am realizat că nimic din ceea ce facem în viață nu este inutil: în cadrul primei facultăți m-am calificat pe managementul afacerii, așa că totul a fost cu mare folos. În 2019, un al treilea copil s-a ivit pe lume. Culoarea Soarelui nu a venit ca o idee născută din dorința de a face business. Era un concept prin care îmi doream și îmi doresc în continuare să aduc sănătatea în viețile oamenilor, este pur și simplu o extensie a mea. Tot ceea ce îmi doresc și aplic în familia mea, în viața mea, valorile mele personale, cunoașterea, toate le transmit și oamenilor cu care eu lucrez prin intermediul centrului holistic Culoarea Soarelui.


J.F.: Trebuie să fi fost, într-adevăr, multă pasiune, dar mai ales viziune, în spatele unui asemenea vis…

A.G.: Fără discuție! Chiar dacă în urmă cu patru ani tuturor li se părea că nu va avea rezultat ceea ce fac, că e o pierdere de vreme, că am renunțat la un job sigur pentru un vis, abordând un domeniu de care oamenii nu prea erau interesați (prevenție prin abordare holistică), am continuat.

În acest moment sunt mândră că nu am avut niciun moment dorința de a abandona. Eram încrezătoare că ceea ce construiesc cu atât de multă dedicare, implicare și iubire va avea impact și va ajuta mulți oameni… Simțeam lucrul acesta, chiar dacă marea majoritate a oamenilor mă descurajau. Încă de la început l-am gândit ca pe un centru holistic, doar că a durat patru ani până ceea ce am gândit a devenit realitate. Vizualizam întreg procesul de abordare, cum pot ajuta omul, pentru că am început prin a mă ajuta pe mine… Nu le vorbesc oamenilor doar din studii sau din ceea ce am învățat, ci din ceea ce am aplicat. Tot ceea ce am aplicat la mine, începând cu alimentația, mai apoi cu partea emoțională m-a adus spre o viață în echilibru, trăită în sănătate, după principii și valori alineate la misiunea mea de suflet. Permanent am simți ajutrul lui Dumnezeu… Orice răspuns sau ajutor îi cer , bineînțeles cu condiția de a fi spre folosul meu și implicit al oamenilor, îl primesc.


J.F.: Numele centrului pare selectat dintr-o carte cu povești pentru copii… Emană atâta inocență…

A.G.: Da, e bine zis inocență… Pentru că, prin ceea ce fac, promovez alimentația naturală, așa cum Dumnezeu a lăsat-o pentru corpul nostru care are capacitatea de a se vindeca în momentul în care îi oferim ceea ce are nevoie. Terapiile care se fac în cadrul centrului holistic au scopul de a aduce trupul și mintea în aliniere cu sufletul.

Cum poate fi posibil acest lucru? E atât de simplu! Prin conectarea sau reconectarea noastră la Sursa Divină ajungem să trăim în sănătate holistică, întrucât sufletul, mintea și trupul sunt în armonie. Dacă ne imaginăm culoarea soarelelui, cu lumina atât de strălucitoare, caldă, simțim cum se produce încet o conexiune cu ceea ce înseamnă planul superior din care noi am venit ca suflete. E lumina care ne încarcă, ne aduce în acea stare de protecție, de conexiune cu intuiția, acesta este misiunea centrului Culoarea Soarelui!


J.F.: Știu că la întrebarea pe care urmează să v-o pun există o mulțime de răspunsuri (s-au scris tratate pe tema asta), și totuși, un punct de vedere în plus (sau un altul) nu strică. Așadar, de ce este important pentru noi ce mâncăm?

A.G.: Așa cum am spus și anterioar, alimentația are un rol important pentru sănătatea noastră. Ceea ce alegem să consumăm are un impact asupra stării de sănătate la nivel fizic, mental, dar și spiritual. Cu cât avem o alimentație mai naturală (lipsită de adaos de chimicale, conservanți, coloranți, potențatori), cu atât se produce mai ușor acea conexiune de care povesteam. De asemenea, gândim mai limpede, asta am experimentat eu personal. În momentul în care am ales să gătesc totul acasă, din ingrediente integrale, fără să mai folosesc conserve și alte preparate din comerț, am simțit schimbarea la nivel fizic și mental.

Am început să am claritate mentală, la nivel fizic au început să-mi dispară toate durerile, inflamațiiile, alergiile, întreg corpul s-a echilibrat. Am devenit mult mai atentă la semnalele pe care corpul mi le transmitea. De ce este important acest lucru? Înainte să apară un ezechilibru la nivel fizc, cu aproximativ doi ani înainte a fost unul la nivel emoțional. Emoțiile… dacă nu am fost atenți la ele să le rezolvăm, să facem pace cu interiorul nostru, am ajuns la dezechilibru fizic.


J.F.: Deci un dezechilibru la un nivel, atrage după sine unul la un alt nivel din ființa noastră…

A.G.: Cu siguranță! Și mai putem adăuga aici un exemplu. În ultimii ani se vorbește tot mai mult despre impactul alimentației asupra microbiomului, cel de-al doilea creier, și relația dintre creier și microbiom. De aici vedem cum toate sunt într-o conexiune, alimentele procesate afectează microbiomul, mai apoi un microbiom dezechilibrat afectează mentalul și, bineînțeles, și corpul fizic, „carcasa” sufletului nostru, aici pe Pământ. Acesta este motivul pentru care eu susțin că este foarte important să privim omul per ansamblu, suflet, minte și trup.


J.F.: Am înțeles că pe pagina de Facebook a Centrului oferiți gratuit rețete de mâncare sănătoasă, iar pe unele le-ați inventat dumneavăastră. Ce anume vă inspiră în inventarea unei rețete?

A.G.: Da, așa este, oferim rețete cu dorința de a-i reconecta pe oameni cu alimentele. Chiar am înființat un grup privat, Club de gătit sănătos, care este de fapt o comunitate în cadrul căreia cei interesați de sănătate găsesc rețete, au acces la diverse informații de la specialiști. Îi motivăm și încurajăm să fie cât mai atenți la ceea ce aleg să mănânce.

În ultimii ani, din păcate, tot mai multă lume a recurs la semipreparate sau la comandarea meniurilor, așa încât omul a ajuns să nu mai fie conștient de ceea ce are în farfurie. Gătitul are și el un rol foarte important în sănătatea noastră, poate fi privit chiar ca o terapie. Mie personal nu mi-a plăcut să gătesc, nici acum nu pregătesc lucruri foarte complicate, îmi place simplitatea și diversitatea, dar mănânc strict gătit în casă.

Să revin la rețete. Când am început să creez aceste rețete, dimineața mă trezeam, scriam ingredientele și începeam să le prepar. Chiar și mama nu înțelegea cum eu, care nu am pregătit vreodată prăjituri clasice, reușesc să fac prăjituri fără gluten care sunt mult mai dificil de realizat. Răspunsul pentru mine este clar: toate au fost cu inspirație primită de la Dumnezeu! Le fac cu drag și mă bucur când văd că oamenilor le place și sunt încântați de rețete și de produse.



Conferința Pași spre sănătatea holistică va avea loc în 11 noiembrie, la Cinema Arta.


 

Categorie: Sănătate, Dialoguri
Etichete: Anca Oprea Grigoreanu, Centrul holistic Culoarea Soarelui, consilier în nutriție și în starea de bine
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 4 ARAD, Etapa a 12-a | Comentarii meci cu meci  
Articolul următor
„HAI LA LUPTA CEA MARE!” sau „PROLETARI DIN TOATE ȚĂRILE, … UIMIȚI-VĂ!” (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta 1 large

Un campionat de ținut minte!

UTA – FC U CRAIOVA 1948 3-1 (2-0) Au marcat: Luckassen (6), R. Pop (31), J. Pedro (67) – Ibrahim (87) 6 mai 2024, ora: 18:00, stadion: „Francisc Neuman“, temperature:…
liga4 large

LIGA 4 ARAD | O ETAPĂ CU UN SAC DE GOLURI

LIGA 4 ARAD |  Rezultatele etapei a 25-a Frontiera Curtici 2004 – Păulişana Păuliş 2-2 Crișan 90/autogol, Zsogo 90+1- Moldovan 59, 62 CS Glogovăţ 2013 – Victoria Felnac 3-1 Mariș 36,…
1.liga 3 seria 8 3 large

LIGA 3 | Fotbal mic în Vinerea Mare

Liga 3, seria 8 | Rezultate etapa a 6-a Play-off: FC Bihor – CSC Peciu Nou 1-0 Farcaș 80 Phoenix Buziaș – Politehnica Timișoara 2-3 Grancea 25/penalty, Chistrugă 62 –…