LIGA 4 ARAD, Etapa a 12-a | Comentarii meci cu meci  

beliu sebis faza joc scaled
Distribuie:
Rezultatele etapei a 12-a

ACB Ineu II – Unirea Sântana 1-2

Ndoye 90 – Stanciu 24, Burlă 48


Victoria Zăbrani – Glogovăţ 2013 2-1

Dancă 14, Hodan 43 – Vereș 28


CS Beliu – Național Sebiș 2-2

Florea 74/penalty, R. Florea 78 – P. Cotoc 34/penalty, Purtan 45+3
Eliminați: Băd 11, D. Mâneran 16, Călăcean 81, Filimon 82 (rezervă) – toți de la Beliu.


Păulişana Păuliş – Podgoria Pâncota 2-0

Brândușe 4, Moldovan 55
Eliminat: Bulzan 37 (Pâncota)


Athletico Vinga – Voinţa Macea 2-1

Mateucă 44, I. Gherghel 84 – R. Varga 52
Eliminat: Gyebnar 83 (Macea).


Şoimii Şimand – Victoria Nădlac 5-0

Măgulean 35, 67, Don 84, Engelhardt 87, Apostol 89


Viitorul Arad – Frontiera Curtici 2004 2-2

Sg. Popa 20/penaltu, I. Pașcu 26 – Lolea 6/penalty, Bonchiș 17


Victoria Felnac a stat.


Etapa viitoare, a 13-a (11 noiembrie, ora 14): Pâncota – Beliu, Glogovăț – Șimand, Curtici – Vinga, Sebiș – Viitorul, Nădlac – Păuliș, Sântana – Zăbrani, Felnac – Ineu.

*Victoria Zăbrani a câștigat cu 3-0 la masa verde meciul de la Victoria Nădlac din etapa 11, pierdut pe teren cu 5-0.


Știe Știli ce are de făcut!

Din motive de „0-4” cu Felnac, dar și pentru că au mai fost sincope în acest sezon, antrenorul Radu Anca i-a lăsat locul pe banca tehnică de la Unirea Sântana lui Adrian Abrudean. De obicei, antrenorii nu se înghesuie să ia o echipă din mers (din etapa 12-a în cazul de față), dar cu siguranță lui „Știli” Abrudean îi va fi ceva mai ușor să „pună căruța pe drum”, fiind cunoscător a ceea ce se joacă în eșalonul patru arădean, chiar dacă vine după mulți ani în liga trei. Primul prilej că se poate, a fost pe terenul celor de la ACB IneuII. Și unde să se simtă mai bine Știli, decât pe gazonul unde a cunoscut atâtea satisfacții ca fotbalist, dar și ca antrenor. Sântana a trebuit însă ,,să bage material” ca să se impună în Parcul Central din Ineu, gazdele inserând în primul unsprezece și jucători din echipa de liga trei. Oaspeții au reușit să marcheze prin Stanciu, servit de către Kozma pe 7 metri, iar în finalul reprizei, același Stanciu a ratat singur cu Tulcan în față, șutând pe lângă. După pauză, Kozma i-a dat o pasă numai bună de materializat lui Burlă, iar acesta a rezolvat problema, marcând de la 15 metri, pe colțul scurt. Ineuanii au fost ceva mai incisivi pe finalul partidei, reușind să și reducă diferența. Ndoye e tras bine din lovitură liberă din banda stângă, marcând bară-gol, pe colțul lung. Ineul rămâne ,,sparring partner” pentru colegele de serie, iar Sântana trebuie să galopeze pentru a recupera din ecartul cu podiumul. „Au fost mai eficienți decât noi, altfel meciul a fost echilibrat”a rezumat Teo Mihuț, antrenorul de la Ineu. Și are dreptate! Iar noul ,,mister” de la Sântana, a zis că „Băieții au avut atitudine și s-au implicat în joc, iar rezultatul este foarte important”. Corect și ce spune Știli, care va avea onoarea să-și conducă nou echipă pe arena mult renovată, ce va fi inaugurată în weekend cu Victoria Zăbrani. Să fie Victoria atunci!  


Ineu: Tulcan – Temian, Roșu, Clipotă, F. Nica (46 Udrescu) – Buza (46 Călin) – Ioniac (58 Toure), Kone, Ndoye, Pop (46 Bekono) – Banam (58 Șerban). Antrenor: Teo Mihuț

Sântana: Dagău – Politic, Calvin, Nistor, Savin – Filimon, Simion, Ursoi, Kozma (50 M. Pașca) – Burlă, Stanciu (72 Marc). Antrenor: Adi Abrudean.


Goluri din paișpe-n cinșpe (minute)

Victoria Zăbrani e vie. Mai poate! Și ce-i mai benefic decât să-ți bați vecinii de peste Mureș, care sunt și ei (mai) buni. Dancă a marcat pentru gazde în minutul 14, dar peste alte 14 minute Vereș a egalat pentru CS Glogovăț. Și peste alte „paișpe” minute (hai,15), Zăbraniul a marcat pentru 2-1, scor pe care l-a conservat și l-a materializat în trei puncte mirifice, care-i menține pe o poziție „călduță” la mijlocul clasamentului. Glogovăț e imediat în spatele Victoriei, tânjind dealtfel după victorii cu „muritoarele” măcar, care să le dea acel plus, căutat de „Vladi” sezon de sezon.    

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Nedelea – Curac, Vizitiu, Coraș, Benescu – Godoci(Costea), Hodan(Suătean) – Cleuța, Avram, F. Dancă(Madaș) – Țuța. 

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Mariș, Diarra, Ciobanu (Păulin) – Ruja, Vasilca – Vereș, Țîru (Nibu), Petcuț – Ianc (Coșa).   


O remiză cu de toate

beliu sebis 2 2 scaled

CS Beliu își propusese etapa asta să arate că este ce mai tare echipă de la poalele munților Codru Moma. Asta pentru că Național Sebiș era un adversar accesibil, care are mai multă forță pe arena proprie. Disputa a fost faină, cu goluri, dar și cu multe peripeții, ambițiile gazdelor fiind mari de câte ori joacă acasă cu orășenele din Ineu, sau Sebiș. Luând cursul jocului ,,minut cu minut”, belenii au rămas în zece din minutul 11. Veteranul Flavius Băd a băgat o intrare mai bărbătească la Purice, iar la semnalizarea asistentului, a fost eliminat. Peste șase minute, „centralul” Leah l-a trimis la duș și pe Denis Mâneran de la gazde, beleanul văzând de două ori „galben” pentru că nu s-a oprit din „băgări” la adresa arbitrilor. Așa că Beliu a jucat din minutul 17 în nouă. Dar băieții antrenați de Costel Filipaș s-au descurcat și așa. Gazdele au atacat, că au vrut goluri, iar Purtan a fost faultat în careu de Karmanoczky. Cotoc a marcat din penalty, dar asta nu le-a tăiat gazdelor pofta să mai marcheze. Și au făcut-o în prelungirile primei reprize.  „Moro” Portan a luat azimut poarta adversă, a driblat ce a întâlnit în cale (trei bucăți) și a dat o „scăriță” peste Marinel Creța. Faină liga patru, nu? Dar cum și „benzina” se termină uneori mai devreme în acest eșalon, belenii au fost nevoiți să stea după pauză, în jumatea lor la așteptare. Și această tactică era cât pe ce să le mai aducă un gol, dar Bărdan n-a finalizat cu folos contraatacul. Cu doi oameni în plus, cel mai sănătos e să pasezi ca să ajungi la poartă. Și Sebișul așa a făcut, drept urmare Bărdan a trebuit să-l oprească prin fault în careu pe Surda, iar David Florea a făcut 1-2 din penalty. Oaspeții și-au menținut ritmul și au egalat peste doar patru minute. Purice a avut culoar și a șutat la poartă, iar Ruben Florea, frate cu David, a intrat pe fir și a marcat. Mâniați că ar putea să-și vadă munca irosită, belenii n-au mai ținut la numărul de galbene pe om, iar Călăcean a redus la opt efectivul din teren al gazdelor, iar „centralul” a rărit și banca de rezerve a gazdelor, cu un ,,roșu” oferit lui Filimon. Sebișul s-a fâstâcit însă în minutele rămase, dând centrări a luda și șutând „cu sau fără” minge. Beliu a arătat cu degetul (arătător, nu altul) și spre ultima fază, în care Karmanoczky a avut un contact cu Purtan în careul oaspeților, dar „centralul” n-a mai dat nimic. „Toate cartonașele roșii au acoperire regulamentară, e vina noastră”, a recunoscut Octavian Purtan, „mvp-ul” celor din Beliu, în timp ce David Florea, „floarea” Sebișului a spus că „ar fi trebuit să profităm de avantajul numeric”. Asta e, fericiți sunt cei 200 de spectatori prezenți pe arena din Beliu. 


Beliu (antrenor Costel Filipaș): Șoltesz – P. Cotoc (77 Ruja), Călăceanu, Bogdan,  Rusu – Cohan (77 Jurcă), Purtan (90+3 Moisă) – Zamă (77 Popovici), Bărdan, D. Mâneran – Băd. 

Sebiș (antrenor Flavius Raț): Creța – Cl. Feieș, Karmanoczky, Deliman, G. Onoc – Purice, Buia (51 R. Florea) – Fărău, D. Florea, Surda – Muntean (51. Lingurar). 


Scurt pe doi în podgorie

Ca să-și păstreze fotoliul de lider, Păulișana Păuliș trebuia să bată Podgoria Pâncota și a făcut-o. Brândușe a deschis scorul repede, ca să fie un pic de liniște, restul primei reprize fiind echilibrate. Liderul a marcat rapid și după pauză, astfel că pâncotanii, antrenați de o etapă de Remi Lung, au rămas să caute măcar un gol „de palmares”. N-a fost să fie, iar Pâncota se pregătește deja de meciul de acasă cu Beliu, gruparea imprevizibilă din serie. Păulișul merge în vama Nădlac, unde nu se știe!  

Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – E. Calancea (Crișan), Cernat, Pleșca, Nădăban – Berar, C. Morariu – P. varga, Marc, Brândușe – Moldovan (Ștefan).

Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – Iacob, D. Gligor, V. Cotoc, Țop – Hera, Bulzan – I. Bălăban (Steleac), Șulea, Cl. Bălăban – D. Mâneran (Mihoi). 


După două luni jumate

Athletico Vinga a bătut etapa asta. Deja e o știre. Iar Voința Macea a pierdut etapa asta, ceea ce (din păcate) nu mai e o știre. Vinganii au așteptat acest succes două luni și jumătate, fiind pentru a doua oară când câștigă în acest campionat în care au urcat în vară. Macea i-a întins bine pe vingani în prima repriză, dar Veliciu și Varga n-au valorificat atacurile create. A făcut-o experimentatul Mateucă de la gazde în finalul primei reprize, cu un șut din 15 metri, la o pasă data de Rosus. Macea a egalat însă la șase minute după odihnă, Rafa Varga punctând din pasa lui Lakatos. Nemulțumită cu egalul, Vinga a atacat cu Gurban „vârf”, iar tactica a dat roade. La o centrare a lui Mateucă, portarul Stănilă a respins exact la Gurban, acesta a pus „obiectul” pe vole lui Gherghel, care n-a iertat, 2-1. Mateucă a dat și o „transversală” din 20 metri, așa că victoria lui Athletic Vinga e meritată. „E ca o gură de oxigen această victorie pentru noi, cu astfel de echipe trebuie să facem noi puncte”, a spus (bine) Florin Mateucă, mijlocașul vinganilor. „O echipă ca a noastră trebuie să fie pragmatică dacă vrea să scoată ceva”, a spus (tot bine) și fundașul măcenilor, Ovidiu Edu. 


Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Crișan, Zlătar, Grozavu (78 Drăgulescu), Achim (78 Otiș) – Topac, I. Gherghel (84 Roșu) –  Cîslaru, Maxim, Mateucă – Roșus (56 Gurban). 

Macea (antrenor Ruben Pîncotan): Stănilă – Kiss, Botaș, Edu, Ardelean – Gyebnar, Cati – Lakatos (57 Gavrilaș), Brandabur (46 Șiclovan), R. Varga – Veliciu (57 Gavrilaș).


Lăsați orice speranță, voi cei care intrați

O mână de goluri a luat Victoria Nădlac la Șoimii Șimand. Mai sunt fisuri în echipa legată ,,pe repede-nainte” de Cornel Nădăban la Nădlac. În plus, la intrarea pe arena din Șimand, poate fi scris mesajul ,,lăsați orice speranță, voi cei care intrați”. Pentru că șimăndanii lui Jany Ruska au forță în acest campionat și nu numai acasă. Mă bucură faptul că Petre Măgulean mai are chef de dat goluri (a dat două acum), la Șimand mai fiind câțiva băieți buni-buni. Bravo lor! Am lăudat și Nădlacul și o voi mai face. Dar acum, „vameșii” să nu mai audă de „gimme five”! 


Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Ciupuligă (Apostol), Engelhardt, Peia, D. Varga (Cheța) – Dolga, Ujoc (Onaca) – Sechel (Don), Mandache, Roza (Ujog) – P. Măgulean.

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar – Taloș, Lăpușan, Kocsis, Sinkovicz – Mazuch (Perța), Chepețan (Citescu) – Coriteac, Pană, Nemeș (Marko) – Sabo (Barta).


Goluri epuizate în primele 26 de minute

Viitorul Arad a trebuit să joace pe „Șega” meciul de acasă cu Frontiera Curtici. Terenul sintetic a mărit viteza de circulație a mingii, iar cum ambele echipe au dibaci în lovirea balonului, jocul s-a încins. Curticiul a ținut prima apăsată accelerația și Lolea a marcat din penalty în minutul 6, Avrămuțiu fiind cel faultat (de către Cristi Munteanu). Oaspeții au marcat și pentru 0-2, în minutul 17 prin Bonchiș, la o pasă dată de Huțanu. Ok, ajunge, au zis cei de la Viitorul. Și în mai puțin de zece minute au restabilit egalitatea. Sergiu Popa a valorificat și el un penalty, pentru ca în minutul 26, Pașcu să marcheze pentru 2-2, la o fază dusă în viteză de Rotar (normal, e poreclit „Săge”). Arădenii lui Gio Catanzariti au stat mai bine la cârma jocului și-n actul secund, dar Vezan și Claudiu Popa n-au găsit calea spre golul trei. Gol care nu a părut nici în contul curticenilor, pentru că Dochița a ratat singur cu Brutyo în față, portar care a respins excelent și un șut a lui Bonchiș.

Cel mai aproape de acest „trei-doi” a fost Zsogo, copilul de la Viitorul fiind parcă încălțat invers în fața porții, de unde a reușit „performanța” să dea în transversală!

„Nu ne prea convine acest rezultat, cu o victorie azi puteam spera la locul 1”, a taxat egalul Flavius Pavel, antrenorul de la Viitorul Arad, în timp ce Norbert Jozsa, antrenor la Frontiera Curtici a spus că „după aspectul jocului cred că a fost corect rezultatul final”. 


Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Brutyo – Stoianovici, Bier, Munteanu, Rotar (84  Catanzariti) – Fl. Gâlcă (67 C. Gâlcă), Sg. Popa  – Cl. Popa (86 Narsesovici), Vezan, Kocsis (67 Topai) – Pașcu (84 Ghergar). 

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Zsogo, Bercu, Blănaru, Morar – Al. Pavel, Lazea – Huțanu (82 Dochița), Avrămuțiu, Bonchiș (90 K. Varga) – Lolea (61 Tripa). 


CLASAMENTUL LA ZI

clasament liga 4 etapa 12


(cf: https://www.ajfarad.ro/)


 

Categorie: Sport
Etichete: 4 ARAD, Beliu, Curtici, etapa a 12-a, felnac, glogovăț, Ineu, nadlac, Pancota, Paulis, santana, Sebis, simand, Viitorul, vinga, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
[email protected] | Episodul 23 | Să-l cunoaștem pe Paul Micșa: noul nostru „fashion Critic”
Articolul următor
Centrul holistic Culoarea Soarelui. Interviu cu Anca Oprea Grigoreanu – consilier în nutriție și în starea de bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie