CINCI elevi de la „Moise” și TREI de la „Țichindeal” s-au calificat la Etapa Națională a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

moise_tichindeal
Distribuie:
Luna martie a debutat cu etapele județene ale olimpiadelor școlare, astfel:
 •  OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ – etapa județeană, 04.03.2023 _ GIMNAZIU și LICEU
 • OLIMPIADA DE LIMBI CLASICE: GREACA VECHE, LATINĂ – etapa județeană, 05.03.2023
 • Olimpiada de fizică – etapa județeană, 05.03.2023
 • Olimpiada de Geografie etapa județeană, 04 martie 2023

Rezultatele finale, după contestații, la OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ au fost publicate pe site-ul ISJ Arad, în seara de luni, 06 martie.

Etapa națională a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ va avea loc la Sibiu, în perioada 19-23 aprilie 2023 pentru elevii de liceu și la Arad, în perioada 10-13 aprilie 2023 pentru elevii de gimnaziu.

Județul Arad va fi reprezentat, la această disciplină, de 8 elevi. Elevii de la „Moise” și-au adjudecat toate locurile de liceu

Dintre aceștia, 5 elevi sunt de la Colegiul Național „Moise Nicoară” și 3 elevi de la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”.

Pentru clasele de liceu, „Moise” și-a adjudecat toate cele 4 locuri, aferente fiecărui an de studiu.

Pentru clasele de gimnaziu, „Țichindeal” a obținut 3 locuri, aferente claselor a V-a, a VII-a și a VIII-a. Clasa a VI-a va fi reprezentată la etapa națională de un elev de la „Moise”.

Pentru calificarea la etapa națională candidații au fost condiționați de obținerea a minim 85 de puncte, conform baremului.

Elevii arădeni calificați au obținut punctaje între 93 și 98 de puncte la clasele de gimnaziu și între 90 și 97 de puncte la cele de liceu.

VEZI AICI – Rezultate finale_OLLR_2023

VEZI AICI – Subiecte OLLR_etapa județeană 2023_Liceu și Gimnaziu

Conform Regulamentului,

la etapa națională a Olimpiadei, participă câte un elev/an de studiu din fiecare județ/sector al municipiului București, primul în ierarhia clasei la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.

În situația în care unul dintre elevii calificați nu poate sau nu mai dorește să participe, va fi înlocuit de următorul elev din ierarhia clasei respective, elev care îndeplinește criteriile de calificare.

Indiferent de disciplină, în cazul în care doi elevi au obținut același punctaj la etapa județeană, criteriul de departajare este punctajul obținut la cele două subiecte care au fost cu grad ridicat de dificultate.

La etapa națională a Olimpiadei, probele sunt:
 • proba scrisă
 • proba orală

Punctajul final se calculează ca medie ponderată a punctajelor obţinute la proba scrisă şi la proba orală – 75% punctajul de la proba scrisă și 25% punctajul de la proba orală –, după următoarea formulă: 3 X punctaj proba scrisă + punctaj proba orală

Olimpici și la alte discipline

Rezultatele finale, după contestații, au fost afișate și la OLIMPIADA DE LIMBI CLASICE: GREACA VECHE, LATINĂ – etapa județeană. Și la această disciplină, Colegiul Național „Moise Nicoară” are doi elevi (cls a VII- a și a X-a) calificați la etapa națională care va avea loc la Brăila, în perioada 19-22 aprilie 2023. Clasa a IX-a va fi reprezentată la națională de un elev de la Colegiul „Vasile Goldiș”.

Deocamdată nu au fost publicate rezultatele finale la etapa județeană la disciplinele fizică și geografie.

În perioada următoare se vor desfășura etapele județene și la alte discipline, dintre care amintim:
 • LECTURA CA ABILITATE DE VIAȚĂ (cls. V-XII) – 25 martie 2023
 • LIMBA ŞI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ – 18 martie 2023
 • LIMBA ENGLEZĂ – 11 martie 2023
 • MATEMATICĂ – 11 martie 2023
 • BIOLOGIE – 11 martie 2023
 • INFORMATICĂ – 18 martie 2023 (liceu) si 19 martie (gimnaziu)
 • OLIMPIADA DE INOVARE ȘI CREAȚIE DIGITALĂ – INFOEDUCAȚIE – 27 mai 2023
 • ISTORIE – 18 martie 2023
 • STIINŢE SOCIO-UMANE – 11 martie 2023
Categorie: Știri
Etichete: Colegiul Național Moise Nicoară, Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”, OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ 2023
Distribuie:
Articolul anterior
„Alexandru Meszar este oricând la cheremul unor politruci precum Gheorghe Falcă sau Sergiu Bîlcea, indivizi care s-au dovedit a fi toxici atât pentru oraș, cât și pentru clubul UTA”
Articolul următor
SLOW DOWN! / MAI ÎNCET! – un îndemn lansat unei lumi atât de grăbite, încât nu mai găsește timp să asculte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…