Comitetului Olimpic şi Sportiv Român continuă susţinerea loturilor olimpice de seniori

romania tenis de masa 3
Distribuie:

 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat,  pentru AGERPRES, că în cadrul Comitetului Executiv s-a luat decizia ca doar loturile de juniori să-şi întrerupă activitatea, cele de seniori continuând să se pregătească, la această oră neexistând semnale din partea CIO că programul Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi perturbat de pandemia de coronavirus.

„Nu a existat nicio federaţie care să-şi dorească întreruperea pregătirii loturilor. Federaţiile naţionale sunt în strânsă legătură cu federaţiile internaţionale, vizavi de programul care s-a decalat, de programul de calificare şi aici fiecare informaţie diferă de la caz la caz. În ceea ce priveşte loturile olimpice nu şi-au întrerupt activitatea şi nici nu avem de gând să facem acest lucru decât în cazul în care starea generală se va înrăutăţi până la un nivel la care se vor întrerupe toate activităţile. În loturile de pregătire s-au luat cele mai drastice măsuri de prevenţie, de igienă, de funcţionare”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR a precizat că prima întrebare la care ar vrea să afle răspunsul din partea preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic este dacă Jocurile Olimpice vor mai avea loc.

„Am luat decizia de a opri Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor împreună cu federaţiile naţionale şi datorită faptului că s-a oprit activitatea şcolilor. Majoritatea sportivilor din aceste centre sunt elevi. Loturile olimpice de seniori rămân în pregătire pentru că nu avem nicio decizie proaspătă de la CIO în sensul că s-ar amâna sau decala Jocurile Olimpice. Până la ora asta Jocurile Olimpice rămân în timing-ul estimat. Miercuri vom avea o teleconferinţă cu preşedintele CIO, Thomas Bach şi probabil vom da mai multe amănunte legate de Jocurile Olimpice. Vor fi întrebări pe care preşedinţii comitetelor olimpice naţionale le au de pus. Sunt întrebări pe care toată lumea şi le pune, în primul rând dacă Jocurile Olimpice se vor disputa. Răspunsul până la această oră îl cunoaştem cu toţii, că da. Opinia mea este mai puţin importantă, sunt organizatorii care cunosc situaţia de acolo, avem Comitetul Internaţional Olimpic care are toate amănuntele. Nu are rost să ne dăm cu părerea. Presupuneri şi păreri nu-şi au locul în această perioadă”, a mai spus Mihai Covaliu.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în conformitate cu poziţia oficială a Comitetului Internaţional Olimpic cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a hotărât să continue susţinerea programului de pregătire, calificare şi participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ale tuturor loturilor olimpice de seniori. În contextul măsurilor impuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de suspendare a cursurilor tuturor unităţilor de învăţământ din România, Comitetul Executiv al COSR a decis să suspende pe durată nedeterminată activitatea Centrelor Naţionale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor şi a sportivilor incluşi în sistemul de Burse Olimpice pentru Juniori, începând cu 20 martie 2020.

Categorie: Sport
Etichete: Arad, cio, cosr, mihai covaliu, tokyo
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Cei 30 de ELEVI din Arad BLOCAȚI pe Aeroportul Internațional din Budapesta s-au întors cu bine ACASĂ
Articolul următor
Mihai Fifor: „Conform proiectului de lege propus de PSD, salariații trimiși în șomaj tehnic vor primi 75% din salariul de bază sub forma unei indemnizații”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta la voluntari

Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

FC VOLUNTARI – UTA 0-1 (0-0) A marcat: Fabry (77) 17.02.2024, ora: 14,00, stadion: ,,Anghel Iordănescu”, temperatura: 8°C, spectatori: 670. Voluntari (antrenor Nicolae Dică): Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc…