Euro 2020 se va ține în 2021

euro
Distribuie:

 

UEFA a luat decizia, azi, de a amâna cu un an disputarea Campionatului European de fotbal masculin, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, turneul final al EURO va avea loc anul viitor, între 11 iunie și 11 iulie 2021.

România era una dintre țările gazdă ale turneului final Euro 2020, cea mai importantă competiție europeană inter-țări. Mulți iubitori ai acestui sport au făcut deja rezervări la unitățile de cazare.

Anunțul a fost făcut de Federația Norvegiană de Fotbal, prin intermediul Twitter-ului.

„UEFA a decis să amâne Campionatul European pentru 2021. Se va juca între 11 iunie și 11 iulie, anul viitor. Vom reveni cu mai multe informații”, a scris Norges Fotball forbund.

În același context, „delegația FRF la Congresul UEFA și ulterior la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor care a fost formată din Răzvan Burleanu (președinte), Radu Vișan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct), Mirel Rădoi (selecționer), Mihai Stoichiță (director tehnic) și Gabriel Berceanu (ofițer de presă al echipei naționale) s-a autoizolat.

Reprezentanții FRF nu au avut contacte directe cu persoanele declarate infectate, ci doar contact ambiental, în sala de congres. Cei șase reprezentanți ai FRF la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor nu prezintă niciun fel de simptome care ar putea fi asociate cu COVID-19. Ei au intrat în izolare autoimpusă de la aflarea veștilor despre participanții depistați cu coronavirus. Cei care au compus delegația FRF vor continua să rămână în izolare până la finalul acestei săptămâni.

Totodată, managementul FRF a avut contacte reduse. Urmând recomandările autorităților române, de la acea dată angajații FRF își derulează activitatea profesională de acasă, online, și nu vin la sediul FRF decât pentru chestiuni absolut speciale.

Să mai spunem că încet încet în Europa s-au întrerupt toate campionatele interne de fotbal și antrenamentele. Au fost câteva țări puține la număr care au mai permis să se joace fotbal cu porțile închise Ungaria, Turcia.

După Manolo Gabbiadini, depistat pozitiv ieri cu COVID-19, alți patru jucători au contractat virusul. Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina și Morten Thorsby au fost și ei depistati pozitivi cu COVID-19, toți sunt legitimați la Sampdoria. De asemenea, medicul echipei, Amedeo Baldari, are și el coronavirus.

Sampdoria dezvăluie că “toți sunt în condiții bune și se află izolați la locuințele lor din Genova”. La nivelul marilor campionate din Europa au fost depistați cu acest virus în jur de 20 de jucători.

Foto: gsp.ro

Categorie: Sport
Etichete: Euro fotbal UEFA, România, sampdoria, stoichita
Distribuie:
Articolul anterior
Dacă era după BIMBO, Căminul Cultural din Livada devenea primul Centru de Carantină pentru CORONAVIRUS neautorizat nici măcar de ISU, iar deasupra comunei survolau avioane F16! [FOTO / ACTE]
Articolul următor
STAREA DE URGENȚĂ: MĂSURI GENERALE, VALABILE PE TERITORIUL NAȚIONAL, PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII NOULUI TIP DE CORONAVIRUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…