Consilierii locali ai USR au votat împotriva închirierii spațiilor comerciale din incinta stadionului

spatii_comerciale_stadion_UTA
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Consilierii locali ai PNL-PSD-UDMR au hotărât în ședința Consiliului local al municipiului Arad de astăzi, 28 septembrie 2022, închirierea prin licitație a spațiilor comerciale din incinta stadionului « Francisc Neuman » (stadionul UTA).

Întrucât au considerat că sunt încălcate atât principiile elementare ale bunei guvernări locale, cât și articole legale, toți cei 7 consilieri locali ai USR Arad au votat împotriva închirierii în forma propusă de PSD&PNL Arad.

În primul rând,

considerăm că lipsa stabilirii unei chirii minime de la care poate începe licitația crează premisele stabilirii unui nivel al acesteia sub nivelul pieței. Acest lucru înseamnă nimic altceva decât pagubă pentru bugetul local, supus oricum unor presiuni énorme.

În al doilea rând,

faptul că documentația permite subînchirierea spațiilor de către cel care va câștiga licitația oferă ocazia « afacerii » perfecte pentru firmele de partid obișnuite să obțină doar bani munciți de alții. În cazul de față, de arădeni.

La toate acestea se adaugă

faptul că sunt încălcate mai multe prevederi legale din Codul administrativ, încălcare de care nu pare să le pese consilierilor PNL – PSD – UDMR, care au votat pentru.

Stadionul UTA este construit integral din banii arădenilor, a costat foarte mult, și a durat enorm până a fost finalizat. Este prost conceput (vedem asta la fiecare ploaie mai zdravănă) și prost administrat tehnic (gazon distrus după organizarea unui mega-concert cu sub 1.000 de participanți).

Dacă la acestea se adaugă proasta lui administrare financiară prin favorizarea `afacerilor” cu bani nemunciți pentru firmele de partid, atunci înseamnă că arădenilor li se bagă mâna în buzunar nu o singură dată, ci de trei ori al rând. Orice comentariu este de prisos.

Consilierii USR Arad au votat împotriva acestor condiții inacceptabile de închiriere, și vor face toate demersurile legale pentru oprirea inițiativei PNL – PSD – UDMR.

USR PLUS Arad

Categorie: Politice
Etichete: CLM, închirierea prin licitație a spațiilor comerciale din incinta stadionului, usr plus arad, vot împotrivă
Distribuie:
Articolul anterior
AMENINȚAREA în formă deosebit de gravă – iată un articol din Codul penal DISCRIMINAT de autorități!
Articolul următor
Teatrul Național din Timișoara aduce spectacolul aproape de cei de departe. În luna octombrie, se pot viziona on-line două dintre cele mai noi succese teatrale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD