Construcțiile imaginare din capul lui Gheorghe Falcă: „Eu am realizat pasajele din oraș (din PoTgoria spre Micalaca și spre Grădiște)”!

pasaje imaginare
Distribuie:

 

Fostul „nostru” primar (din fericire) își continuă etalarea grandomanelor și imaginarelor sale realizări în mediul online. Toate astea în speranța că se mai găsește cineva să-l bage și pe el în seamă, pentru că altfel, dacă ai face o plimbare prin centrul Aradului și ai întreba 100 de arădeni „ce mai face Falcă?”, ar răspunde la unison „who the fuck is Falcă?”.

În ciuda faptului că pentru 2021 dezideratul a fost să-l ignor mediatic cu desăvârșire, în scopul de a fi aruncat la gunoiul istoriei Aradului cât mai repede, am căzut în capcana de a-i urmări una dintre postările sale publice. Peste postarea în sine am trecut lejer, e din același registru de auto-flatare ( deși, pentru majoritatea celor care-i citesc elucubrațiile, e un exercițiu de auto-flagelare intelectuală) și e oarecum de înțeles că se laudă, mai ales dacă marea investiție i-a „îngrășat conturile”. Aceasta fiind postarea:

delir falca

Ceea ce e cu adevărat important, în cazul în care vrei să-i faci un profil acestui personaj și să te auto-convingi că n-avem noi „câmpi” câți poate el „să bată”, iese la iveală dacă mai pierzi câteva minute și urmărești comentariile la postare. Dincolo de „Felicitări”, „Mulțumim”, „aplauzele lupului de pe Wall Street” și alte „limbi grețoase” probabil din partea unor persoane care n-au ieșit din casă în ultimii 20 de ani, te izbește un iz de grandomanie, de nesimțire, de tupeu, de gargară ieftină a unui hoit politic care va duhni în aerul Aradului încă mulți ani de acum înainte. Deja ne-am obișnuit cu faptul că acest personaj nu suportă să i se arunce în față cu propriile sale nerealizări edilitare și orice intervenție care-l trage de mâneca delirului sigur este de la un „postac pesedist”, sigur e din partea unui cetățean care „nu are nicio realizare” și alte impertinențe.

La postarea cu pricina, o doamnă tratează la mișto „marea realizare” și, evident, distinsul om politic ( europarlamentar-doctor-inginer-om nou și reformator din PNL) îi cere socoteală pentru gest în stilul consacrat, într-o limbă pe care numai el o vorbește și o scrie: „…poște reușiți da ne dați un exemplu din realizarile d-stra” . Nu are rost să insistăm pe gramatica doctorului în comunicare, a autorului unor cărți publicate, comentariul în sine o face mai bine, dar are rost să-i amintim ofticatului că doamna pe care o apostrofează este un simplu contribuabil, nu a fost pe nicio listă candidat în alegeri, nu este persoană publică, nu a fost 16 ani primar al Aradului și nici nu a fost plătită din bani publici niciodată astfel încât să fie obligată să-i „raporteze” realizările personale.

Dar, ceea ce afirmă în comentariul care urmează, merită atenție și analiză. Mai mult pentru cei care chiar și cred o asemenea inepție: „… nu a fost responsabilitatea primăriei ( n.red. pasajul peste calea ferată din Micalaca)... eu am realizat pasajele din oraș (din Potgoria spre Micalaca și spre Grădiște)” și o luăm punctual:

1.„Nu a fost responsabilitatea primăriei” – păi, cum? Atunci de ce ne-a „bombardat” cu declarații și comunicate pe subiect, de câte ori a avut prilejul?. Una dintre cele mai recente declarații ( există nenumărate din perioada mandatului său de primar, a fost și temă de campanii electorale) fiind din februarie 2020:  „Problemele ivite în privinţa pasajului trebuie rezolvate la nivel local, nu la nivel de minister. Vorbim despre câţiva stâlpi de curent şi despre accesul la aceşti stâlpi. Există soluţii, iar în perioada viitoare, în cel mult două săptămâni, vom prezenta aceste soluţii”. Așadar, când nu are subiect  de conferință de presă, e bună și tema pasajului, are el soluții, e responsabilitatea lui. Dar când e luat la mișto și la întrebări „de ce nu e gata” după 10 ani, atunci nu mai e responsabilitatea primăriei lui.

2. „... eu am realizat pasajele din oraș (din Potgoria spre Micalaca și spre Grădiște)” – dincolo de faptul că nu există în Arad zona „Potgoria” ci PODGORIA ( măcar atât ar fi putut să știe un fost primar în 4 mandate), nu există niciun pasaj din PODGORIA spre Micalaca, ci din zona Polivalentă spre Micalaca. Mai mult, un inginer de drumuri să nu facă diferența între „a realiza un pasaj” și „a reabilita un pasaj” e grav rău. Cele două pasaje „realizate” au fost de fapt doar reabilitate ( și nu are rost să insistăm pe faptul cum au fost reabilitate, e plină presa locală de imagini despre „calitatea lucrărilor” vezi AICI și AICI, de exemplu), acestea fiind construite cu mult înainte ca horoscopul să fi prezis descălecarea lui în Arad.

Pasajul din Micalaca a fost construit în anul 1980, iar cel din Grădiște a fost construit între anii 1974-1975.

Apropo, știe cineva vreun drum sau pod sau podeț sau șanț „realizat” de inginerul Gheorghe Falcă?

delir falca3

 

Despre „aportul” său în realizarea investiției la care face referire în postare nu ne-ndoim că este unul „mare” și numai din simplul motiv că documentația necesară PUZ-lui a fost întocmită de firma soției sale.

delir falca4

 

Categorie: Politice
Etichete: drumuri, ela falca, Gheorghe Falca, gradiste, investiții, micalaca, pasaje arad, PUZ
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Se mai iese și viu din „Spitalul COVID” din Grădiște. Prefectul Gheorghe Stoian este excepția… dar care nu desființează, ci întărește regula!
Articolul următor
Cursurile organizate de Camera de Comerţ Arad continuă în online!

2 comentarii. Leave new

 • avatar of agrisumijlociu
  agrisumijlociu
  29 ianuarie 2021 19:31

  Priviți-l,acest DOCTOR în COMUNICARE (cu extratereștri) un POTGOREAN din Oltenia (țigănească) EUROPARLAMENTAR…..o RUȘINE a NAȚIEI,un VÂRCOLAC al politicii LOCALE…un HOȚ (ar sta bine lângă TOADER) un mincinos, susținut de PUPINCURIȘTI locali (GEANI,CRISTINA,STAN,LILA și alții) o RUȘINE……..LA GUNOI….MONȘER

  Răspunde
 • DE ACEST PERSONAJ TOXIC, ABIA NE-AM SCAPAT DIN ARAD ,DIN PACATE NU NOI( ARADENII) L-AM TRIMIS LA BRUXELLES, DACA DEPINDEA DE VOTURILE ARADENILOR,PLECA LA BRAD

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie