[ACTUALIZARE 3] Operațiunea „47 din 61” a DGA s-a soldat cu NICIO REȚINERE

nadlac-dga
Distribuie:
[ACTUALIZARE 3] (14 februarie)

47 de angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost audiați, marți, după ce au fost ridicați de ofițerii Direcției Generale Anticorupție. Toți vor fi cercetați în stare de libertate, unii dintre angajați plecând de la audieri direct la program, în Vama Nădlac.

Funcționarii sunt acuzați că, în perioada 2022 – 2023,  au luat  mită de la șoferi – în special de la cei străini – pentrua nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În completarea comunicatului de presă anterior emis, precizăm că, din probatoriul administrat până la acest moment reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei).” – a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Totul a pornit după ce directoarea DRDP Timișoara, Nicoleta Pordea, ar fi făcut o sesizare la DNA.

„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, a transmis, marți, CNAIR.


[ACTUALIZARE 2] (13 februarie 2024.ora 12.50): Funcționarele de la Agenția de Control și Încasare Nădlac, Tonetele 1 și 2, au fost aduse la sediul provizoriu al DGA, după percheziții care au durat peste 4 ore

În jurul orei 12, trei funcționare ale DRDP Agenția de Control și Încasare Nădlac 2 au fost aduse de la locul de muncă, Tonetele 1 și 2, după ce acestea au fost percheziționate, iar actele și potențialele dovezi ridicate, la sediul provizoriu al DGA Arad de pe Bulevardul Revoluției.[ACTUALIZARE 1] (ora 10.00): S-au efectuat percheziţii imobiliare la 2 locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2. Cei 47 de suspecți, angajaţi în cadrul CNAIR, au fost duși la audieri la DGA Arad Suspecții, angajaţi în cadrul CNAIR, au fost duși la sediul DGA și ulterior vor fi conduși la Parchet.

Cei 47 de funcționari vamali acuzați de luare de mită în formă continuată sunt audiați în sediul fostelor ziare Adevărul și Observator, unde funcționează DGA.

Cei de la Secția de Drumuri Arad își ajută colegii aflați la audieri cu baxuri de apă:


( FOTO / VIDEO – criticarad.ro)


„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

​La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.

În cauză , la data de 13.02.2024 , s-au efectuat percheziţii imobiliare la 2 locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi pennale faţă de suspecţi nu este de natură a înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a revnit cu un comunicat în completare

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În completarea comunicatului de presă anterior emis, precizăm că, din probatoriul administrat până la acest moment reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei).”


Și CNAIR  a emis un comunicat de presă cu privire la acțiunea DGA:

„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare ) Nădlac 2.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.

Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.

Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții.”


[TITLUL INIȚIAL] (08.50): Le-a venit rândul și celor de la „Cântar”: 47 de funcționari vamali de la ACI Nădlac II au fost ridicați în urma unei operațiuni a DGA, sub acuzație de luare de mită în formă continuată!

Nu mai puțin de 47 suspecti de la  Agenția de Control și Încasare Nădlac II au fost ridicați, în această dimineață, și duși la audieri, urmare a unei acțiuni a Direcției Generale Anticorupție (DGA), bazate pe probe certe, pentru luare de mită în formă continuată.  

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara (care gestionează drumurile naționale și autostrăzile din jud.Arad, Timișoara, Caraș Severin, Hunedoara și parțial Alba) este angajatorul acestor funcționari publici care sunt suspectați că „plecau acasă cu câte 30 – 35.000 de lei pe lună «curați» – după ce împărțeau ce e de împărțit” – conform surselor noastre.

Vom reveni îndată ce informațiile se vor oficializa prin comunicate de presă.


 

Categorie: Știri
Etichete: Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timisoara, DGA, luare de mită în forma continuată
Distribuie:
Articolul anterior
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE ( XXVI ) | DESTRĂBĂLAREA CARDIOLOGICĂ
Articolul următor
Un nou tip de memorie universală ar putea ajuta computerele să proceseze cantități mari de date mai rapid și mai eficient

9 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie