Cristina Nemerovschi e o nonvaloare promovată excesiv de propria editură (opinie 18+)

plm
Distribuie:

 

Simt nevoia să intervin într-o criză a online-ului: la BAC, oral, 2015, s-a dat ceva pasaj dintr-o carte scrisă de acea femeie supraponderală care răspunde la numele de Cristina Nemerovschi. E ok, la BAC oral se dă orice căcat care să umple foaia de subiect, nu e asta vreo problemă.

Persoana supraponderală antemenționată a considerat un succes faptul că un fragment din scrierile ei despre cum e ok să te fuți la 13 ani și cât de cool e să ți-o arzi rocker goth jegos, bețiv, drogat și obsedat sexual a ajuns în subiectul de la oral și s-a lăudat pe rețeaua de socializare Facebook. Totul normal.

Problema intervine în momentul în care literatura de consum este prezentată ca având orice altă valoare în afară de maculatură și, consider normal, o parte din utilizatorii rețelei de socializare Facebook au fost destul de dezamăgiți de modul în care persoana supraponderală antemenționată a decis să își facă publicitate, astfel încât, pe lângă valul de detractori pe care deja îl avea, persoana supraponderală de sex feminin s-a trezit cu și mai mulți detractori, unii virulenți, care au decis să o jignească vulgar, probabil dintre cei care i-au citit cărțile, altfel nu știu de unde au putut deprinde asemenea limbaj de mahala, iar alții destul de civilizați, insistând pe lipsa valorii literare a cărților acestei persoane supraponderale și pe faptul că e imoral să te folosești de crizele adolescenților pentru a te îmbogăți în vreun fel sau altul.

Persoana supraponderală antemenționată a decis să blocheze de pe profilul dânsei de pe rețeaua de socializare Fecbook toți detractorii pentru că, știm cu toții, dacă refuzi să îi asculți pe cei care îți spun că ești prost înseamnă că nu ești deloc prost și dacă îi pupi pe cei care îți spun că ești deștept înseamnă automat că ei au dreptate.
nemerovschi 1
Am reușit să fac rost de acest screenshot recent de pe profilul persoanei supraponderale: după ce a blocat-o pe prietena mea absolventă de jurnalism magna cum laudae, Ana-Maria zisă wadafac, această persoană supraponderală, autointitulată scriitor contemporan a decis să îi publice numele, atrăgând o serie de comentarii negative, injurioase, amenințătoare și agramate la adresa prietenei mele. Doresc ca tot internetul să știe acest lucru și, dacă am vreun prieten avocat dispus să mă ajute, aș dori să acționez în instanță persoana supraponderală autointitulată scriitor care vorbește despre cum e cool să te droghezi, să te fuți și să bei ca un porc la 13 ani în romanele sale adresate adolescentelor în plină criză hormonală pentru instigare la atentat asupra integrității corporale a prietenei mele, deoarece mă tem pentru integritatea corporală a prietenei mele și, de asemenea, consider că amenințările prezente pe profilul persoanei supraponderale antemenționate vor provoca traume psihice greu de recuperat.

PS: această persoană supraponderală este susținută de alte persoane autointitulate scriitori relevanți în literatura contemporană, însă știm cu toții că cine se aseamănă se adună.

Mulțumesc pentru timpul acordat!

LE:
Între timp, umila mea persoană a ajuns subiectul postărilor persoanei supraponderale de sex feminim antemenționată. Țin să precizez că, fiind un nesimțit, recunosc că sunt un nesimțit, însă nimic din ce am spus despre persoana supraponderală nu este inventat, spre deosebire de ideea că eu aș considera editura condusă de soțul persoanei supraponderale antementionate demnă de a mă publica în vreo formă sau alta. Așadar, dacă se poate și găsesc vreun prieten care este avocat disponibil doresc să acționez în instanță persoana supraponderală antemenționată și pentru calomnie la adresa persoanei mele și jigniri extrem de profunde aduse în momentul în care a insinuat că am întreținut relații sexuale. Dovezile vorbesc de la sine. Mă tem pentru viața mea.

nemerovschi 2

nemerovschi 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*acest text este un pamflet, nu o voi da în judecată pe Nemerovschi. Nu cred că poate intra pe ușa vreunui tribunal și sunt sigur că nu se va opri din a se minți și a minți publicul, orbită de propria valoare. Acest pamflet e doar o defulare. 

Categorie: Pamflete
Etichete: bac, Bacalaureat, cristina nemerovschi, criticarad, dan suhai, scriitor contemporan
Distribuie:
Articolul anterior
Cele 12 ore de glorie ale lui Florin Remețan
Articolul următor
[ROMAN FOILETON] Metamorfoza (10)

5 comentarii. Leave new

 • avatar of stoica ioan
  stoica ioan
  22 iunie 2016 13:19

  Bai mister diagnostic…ai folosit de nspe ori termenul de supraponderal incat ma mai gandesc daca sa nu te dau in judecata pentru abcese la legea oftalmologica in forma continuata!referitor la calitatea lucrariilor sau clasificarea dihotomica dintre rau sau bun isi are originea in furtocratie,plagiat ,baliverne aureolate si aere viciate!

  Răspunde
 • avatar of lamodulserios
  LaModulSerios
  22 iunie 2016 14:40

  Da,domnule Stoica… Să înțeleg că mai bine să continuăm a fi o nație de ipocriți hipersensibili la remarci… Adică să ne adresăm politicos unui supraponderal cu un ,,vai ce bine arați, continuă să mănânci,,.. Curvelor să le spunem că-s doamne de caracter, politicienilor că-s oameni de onoare, fotbaliștilor de la Națională că joacă ireproșabil dar arbitri sunt de vină, copiilor în școală că sunt foarte deștepți doar dascălul e prost și tot așa până ne ducem dracu cu realitatea noastră cu tot și cu același căcat ascuns sub preș…

  Răspunde
 • Ce mişto publică doamna Nemerovski cărţi pe bandă rulantă la propria ei editură şi evită să spună asta în articolele ei, afirmând că editura Herg-Benet îi apreciază scriitura. Editura fiind ea şi soţul ei adică. Şi ce mişto se gudura pe lângă criticii literari până ce au început să apară recenziile nefavorabile, moment în care i-a luat pe toţi în colimator şi i-a acuzat că ar fi depăşiţi. Dar da – ”nonvaloare” e termenul potrivit pentru ea. Cristina e pentru literatura română contemporană ceea ce e Florin Salam pentru muzica din România.
  Nu m-aş lega însă de faptul că e supraponderală. E decizia ei cât mănâncă, nu-i frumos să facem mişto de fizicul diform al unui om. Ajunge în schimb să citeşti fragmente din ”cărţile” ei sau câte un articol semnat de ea ca să-ţi dai seama că la vârsta de peste 30 de ani poţi încă gândi ca un adolescent de 14. Nemerovski se va trezi într-o zi şi va vedea că a scuipat câte 3 cărţi pe an (ah, cât de prolific) toate jeguri menite să şocheze publicul ei alcătuit din copii şi va realiza că nu mai e cale de întoarcere. Şi-atunci să te ţii.
  Dar până atunci ne amuzăm cu ea şi legiunea ei de Harry Potteri.

  Răspunde
 • avatar of blog-mania.ro
  blog-mania.ro
  12 decembrie 2016 17:09

  Nu stiu daca este o non-valoare. Dar socheaza auto-adularea dusa la extrem de pe pagina personala, facebook si oriunde a reusit sa mai scrie cate un articol.
  O persoana careia nu ii este greata sa arunce un epitete fantasmagorice in propria persoana, careia ii lipseste cu desavarsire auto-critica nu poate fi decat un scriitor prost.

  Răspunde
 • avatar of anette o.
  Anette O.
  28 mai 2018 13:05

  Ce penibil este baiatul care si-a varsat frustrarile aici, Doamne, Doamne. Unii oameni nu mai au deloc simtul realitatii cand vine vorba de orgoliul propriu. Se rafuiesc cu toti care sunt mai sus decat ei… Mai baiatule, daca vrei sa fii si tu un scriitor iubit si apreciat cum e Cristina, invata sa scrii, nu mai latra pe cei buni. Invata de la consacrati, scrie, taie, rescrie… asa ajungi un scriitor cu zeci de mii de cititori, cum are fata pe care o improstii cu rahatul din mintea ta. Mai multa mizerie umana si minciuni ca in aceasta incercare esuata de articol, nu cred ca am vazut vreodata…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie