[RUBRICI] HATER DE BUCALE – Scenete de prost gust… inclusiv de Înviere

iohannis daniel inviere
Distribuie:

 

Nu-s cea mai religioasă persoană pe care o cunosc. Am fost crescut într-un mediu relativ religios. Mă spovedeam de Paști și mă duceam la Înviere. Am citit Biblia și Viețile Sfinților. Apoi s-a produs o ruptură. Am început să văd Biserica separat de credință, ca pe o instituție. Încă există excepții de parohii care nu s-au depărtat de la misiunea lor primordială, însă, per total, Biserica este o instituție, un aparat de făcut bani.

Din câte îmi amintesc, România este stat laic, condus pe principiul separării puterilor. De aia mi s-a părut de prost gust parada din noaptea de Înviere. Nu înțeleg ce caută Președintele la slujba de Înviere. Nu înțeleg de ce el trebuie să fie cel care îi dă lumina Patriarhului. E o abatere de la tradiție-unul din ultimele bastioane care mai validează existența acestei instituții, în afară de furtul constant. Spiritualitatea bisericii nu e în construcții colosale și spectacole magnifice pentru sărbători care au la bază umilința și pioșenia. Spiritualitatea e undeva, departe, la dracu-n praznic, unde un popă sărman se chinuie să strângă bani ca să crească 40 de orfani. Faptul că Patriarhul decide să încalce tradiția ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru ultimii oameni care încă mai cred în bunele intenții ale Bisericii. E o încălcare a tradiției cu atât mai jegoasă cu cât Președintele este protestant. Conform regulamentelor, oricine este binevenit la biserică, însă persoanele nebotezate au obligația de a respecta ortodoxia stând în pronaos până în momentul în care sunt botezate și primesc astfel dreptul de a intra în naos.

Mi se pare o arogantă atât de mare spectacolul grotesc de la Patriarhia Română încât nici nu simt nevoia să înjur. În același timp văd un semn că se pregătesc mișcări pe care nici nu le mirosim. Poate o donație către BOR, că tot i-a supărat Dan Teodorescu. Sau o donație din partea BOR către Diyanet. Dracu știe!

Tot în noaptea de Înviere, pușcăriașul Gigi Becali a ieșit din biserică înaintea preoților și a dat lumina către enoriași spunând că a primit har de la Dumnezeu. PUNCT.

Transformarea religiei în show-biz și instrument de manipulare nu face cinste celor pe care instituția susține că îi reprezintă. Credința nu e spectacol. Degeaba ne batem cu pumnii în piept că suntem creștini-ortodocși, că am fost/vom fi un scut împotriva islamizării Europei. Suntem slabi și lași și ne lăsăm dirijați după cum vrea mușchiul vreunui penal.

Categorie: Pamflete
Etichete: BOR, criticarad.ro, dan suhai, de cartier, gigi becali, hater, iohannis, paste, patriarhul daniel
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua mondială a libertății presei ține trei zile… ca orice minune
Articolul următor
Iată noua comoară din Insulă: Leicester City. Lecție și legendă

4 comentarii. Leave new

 • Biserica e casa lui Dumnezeu. E adevarat ca exista preoti care nu sunt asa cum ar trebui, insa asta nu ar trebui sa va faca sa aruncati cu noroi in Biserica si implicit in casa Lui. Daca ziceati ca ati fost religios, cautati o biserica modesta, cu oameni credinciosi, cu preot adevarat (sunt extrem de multii!) si gasiti-va linistea acolo. Va recomand sa vizitati Muntele Athos!

  Răspunde
  • Dna Adela, mulțumim pentru comentariile insistente. Opinia dumneavoastră contează dar nu este chiar pertinentă vis-a-vis de conținutul articolului. Credința pe care o afișați atât de imperativ ar trebui să vă ajute în a vedea lucrurile așa cum sunt, bune sau rele. Nu este un atentat la credință și nici la ortodoxism acest material. Este pur și simplu un protest la ceea ce chiar ortodoxismul permite să se întâmple în defavoarea principiilor sale. Mulțumesc.

   Răspunde
 • Hristos a inviat!

  Răspunde
 • Si nu suntem slabi, ortodoxia nu e instrument de manipulare, manipulare e continutul acestui articol. Dumnezeu sa-ti dea intelepciune!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…