[RUBRICI] HATER DE BUCALE: când ipocrizia naște-n casa revoltatului (18+)

smartfon
Distribuie:

 

În urmă cu vreo 20 de ore a apărut pe celebra rețea de socializare care înlocuiește treptat și sigur societatea o poză cu un bătrânel simpatic care doarme în metrou.

Probabil o știți, dacă nu o știți, o găsiți pe profilul unei doamne numite Marilena Stancu. 

Imediat, internetul în căutare de senzațional în orice rahat banal a trecut la ce știe el mai bine: disecat, digerat și excretat păreri „pertinente” pe marginea (non)subiectului. „Bătrânul și sacoșa” este nimeni altu decât Leon Dănăilă, reputat medic specialist neurochirurg. Și face un lucru de om normal, cum a făcut toată viața. Se duce acasă cu metroul. Dar așa suntem noi, românii din internet, găsim tâmpenii de spus care să ne facă să ne simțim relevanți. Păi ce a făcut tanti Marilena când l-a recunoscut în metrou pe renumitul neurochirurg? L-a salutat și l-a întrebat de sănătate? L-a întrebat dacă are ce mânca sau dacă e mulțumit de viața lui? Le-a spus celorlalți călători în compania cui au onoarea de a sta pe bancă? NU! A scos smartphone-ul, acest apendice al romanului din internet, l-a pozat pe furiș ca un paparazzo ordinar, a trântit 3 vorbe care să arate că dânsa posedă un spirit înalt, deasupra materialismului grobian în care se scaldă societatea din afara facebookului și a apăsat pe post. A făcut awareness, da’ nu știți voi d-astea. Și a înștiințat pe această cale că nu e susținătoare a comunismului. Atât am înțeles eu din mila pe care o arată văzând că un geniu în viață folosește metroul.

Probabil, dacă ar fi să ne luăm după valul de știri dintr-o poză, nimeni nu consideră normal ca un geniu în viață să circule cu metroul. Sunt eu bătut în cap dacă nu înțeleg de ce, dar trecem peste. Nu înțeleg de ce să trimiți un val de simpatie ipocrită, un val de revoltă falsă și o milă neceruta către un om care la aproape 83 de ani poate fi doar o comparație excelentă pentru societatea care doar dă din taste pe facebook, fără să facă nimic util. Bă, proștilor! omul Leon Dănăilă are dreptul de a se plimba cu metroul când vrea el fără să fie deranjat de tastele voastre, ipocriților. Nu e Oana Zavoranu sau Nelson Mondialu, nu e Gabriel Oprea sau Raed Arafat. Nu a pretins laude de la voi, nu v-a cerut să-i dați o masă caldă sau să-l salutați, nu e cerut onoruri, nu a așteptat recunoaștere pentru ceva ce nu ar merita. Și-a făcut meseria și atât. De bun simț ar fi să-l salutați cu respect și să-l lăsați să doarmă în metrou, dacă acolo l-a prins somnul, nu să-l deranjați cu foamea avidă de senzațional și cancan. Leon Dănăilă nu e Horia Moculescu să vină să se bălăcărească pe hepilica, la Wowbiz sau la Capatos. Opriți-vă puțin și rușinați-vă de comportamentul vostru de grotă, grobienilor. Puneți-vă o limită, în pizda mă-sii de treabă!

Ca să nu spun că, mai mult ca sigur, printre indignații de normalitate se află și idioți care au  înjurat cu spume când medicii au protestat că au salarii prea mici, dobitoci care au spus „da’ plecați, bă, în străinătate, dacă nu vă convine șpaga de aici!”. Păi ce facem, gogule? Suntem indignați că Leon nu are bani de merțan, da’ nici de-ai dracu nu i-am da bani să-și plătească măcar taxi-ul. Dacă văd că apare o campanie de strângere de fonduri „Bolid cu șofer personal pentru renumitul Leon Dănăilă” o să cred că revolta voastră este izvorâtă din bunele intenții și nu din foamea de like&share, până atunci…

Până atunci vine Paștele-sărbătoare de căpătâi în ritul ortodox. Preoții vor fi instruiți special de către ISU pentru a fi evitate incidentele neplăcute. Și, lăsând la o parte cele 750 de cuvinte pe care le-aș putea bolborosi pe marginea subiectului, mă întreb doar: cum e posibil să lăsăm sute de oameni să se înghesuie într-o clădire cu o singură ieșire ținând lumânări aprinse în mâini și să dăm amendă unuia care fumează într-un local, în fața unei scrumiere, cu extinctorul lângă fiecare din cele minim două ieșiri?

Categorie: Pamflete
Etichete: criticarad.ro, dan suhai, de cartier, , hater, ipocrizie, Leon Danaila, mila, paste
Distribuie:
Articolul anterior
Cea mai proastă meserie este la gazetărie. Mai ales dacă ești prost!
Articolul următor
De ce să nu vă angajați la Jandarmerie sau Armată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…