„DE CE ȘI CUM VREAU SĂ CONDUC ARADUL, DACĂ VOI FI ALES?” | Dan Cotuna răspunde la 10 întrebări concrete despre programul său electoral

dan cotuna
Distribuie:

CV-ul lui Dan Cotuna (n. 22 aprilie 1966), candidatul PUSL pentru funcția de primar al municipiului Arad este unul… normal – identificabil cu al cel mai multor arădeni din „generația care azi conduce destinele țării” și care, după o jumătate de viață petrecută în vechiul regim și cealaltă în actualul, arădeni get-beget care nu și-au părăsit orașul și care nu pot fi bănuiți că nu cunosc realitățile acestei urbe – acesta fiind traseul care i-a motivat să se implice în politică pe majoritatea celor care încă n-au fost „pe prima scenă”. 


Este absolvent al Liceului Industrial nr.3 Arad cu diplomă de „Tehnician Specialist Rețele Electrice (1980-1984”), cu studii postliceale la Grupul Scolar Iuliu Maniu, a activat în domeniul Construcții montaj rețele electrice (1986-1999) la CONEL – Sucursala Banat și, în ultimii ani, este cunoscut ca activând într-un post de conducere la WEST PROJECT ENERGY SRL și antreprenor.


Dan Cotuna a răspuns la cele 10 întrebări, pe care criticarad.ro le va adresa tuturor pretendenților la cele mai înalte funcții politico-administrative pe parcursul acestei precampanii electorale. 


1. Enumerați primele trei motive care v-au condus la ideea de a candida pe listele PUSL la funcția de primar a municipiului Arad.

Principalele motive care m-au determinat să iau decizia de a candida pentru funcția de edil-șef pe listele PUSL sunt cele trei principii morale de bază ale doctrinei umaniste: Demnitate, Onoare, Curaj.

2. Care sunt modelele de politicieni / administratori publici care vă inspiră?

Modele de oameni politici contemporani sunt cam greu de găsit. Funcția de edil-șef presupune veleități de lider. Cei mai reprezentativi lideri din politica autohtonă sunt, după părerea mea, Regele Carol I, cel care a fost înfăptuitorul statului român modern și Regina Maria, care a fost autoarea morală a Marii Uniri din 1918.

3. Enumerați primele trei idei care fac parte din programul dvs. electoral.

Programul meu electoral se sprijină pe trei piloni: 1) proiecte – efectuarea unui audit și stabilirea priorităților unde trebuie acționat cu celeritate; 2) echipa – formarea unei echipe de lucru pentru elaborarea și implementarea proiectelor desemnate prioritare; 3) buget- identificarea liniilor de finanțare nerambursabile și utilizarea lor cu predilecție.

4. Ce considerați că NU trebuie să facă un demnitar ales în cea mai importantă funcție din oraș?

Să aibă ca principal obiectiv politic interesul cetățenilor care l-au ales în funcția pe care o deține și nu interesul personal sau al apropiaților săi.

5. Ce calități considerați că vă recomandă în mintea alegătorilor și pe care ceilalți candidați nu le posedă?

Am reușit în afaceri pentru că sunt: ambițios, bun organizator și am dat dovadă de reziliență când m-am confruntat cu dificultăți majore. Cred că aceste calități mă vor ajuta să devin un lider și în politică.

6. Ce-i lipsește acestui oraș pentru a reprezenta, cu adevărat, o atracție pentru turiști?

Nu-i lipsește nimic din punctul de vedere a atractivității turistice dar, din păcate, îi lipsec propriile ei obiective. Avem Cetatea Aradului, clădiri istorice impresionante, avem biserici și Catedrale deosebite, avem Ștrandul arădean. Lipsește viziunea și lipsa proiectelor care ar putea pune în valoare acest patrimoniu turistic.

7. În eventualitatea probabilă a unui succes, care ar fi prima măsură / primul proiect de hotărâre pe care intenționați să-l inițiați?

O nouă organigramă a structurii de personal și un mod de lucru mai eficient în Primărie.

8. Care este / ar trebui să fie BRANDUL acestui oraș?… Ce ne reprezintă și ne face unici din punct de vedere identitar-istoric?

„Aradul – Mică Vienă”, așa cum era cunoscut orașul nostru înainte de instaurarea comunismului.

9. Care este opinia dvs. despre (re)împărțirea României în regiuni istorice, având în vedere că, în acest caz, Aradul își va pierde anumite prerogative?

Reorganizarea administrativă a României, dacă e făcută chibzuit, ar trebui să aducă doar beneficii. Concurența cu orașul vecin Timișoara este prost înțeleasă; Aradul și Timișoara au multe interese complementare. Și la ora actuală suntem legați ombilical de Timișoara atât economic cât și funcțional.

10. Ați identificat care sunt zonele municipiului care ar trebui considerate de administrația locală ca „prioritate zero”, dacă avem în vedere că investițiile în spațiile publice (parcuri, locuri de joacă, statui etc.) lipsesc din programul efectiv al Primăriei, dar sunt, mereu, etalate la „promisiuni” de către candidați la fiecare scrutin?

Fără discuție, zona de interes zero a orașului nostru este Cetatea Aradului. Acolo se poate crea o zonă care să satisfacă toate nevoile de recreere, atât ale concitadinilor noștri cât și ale vizitatorilor. Se poate gândi un proiect integrat care să cuprindă și Ștrandul aflat în proximitate.


Mesajul său electoral, sub forma unei scrisori către arădeni

Dragi arădeni,

Eu, Dan Tudor Cotuna, sunt antreprenor și de curând am făcut pasul și în viața politică!
Sunt președintele Organizației Municipale a Partidul Umanist Social Liberal, Filiala Arad.
De ce Partidul Umanist Social Liberal? Pentru că, doctrina umanistă, promovată de acest partid, are ca principal obiectiv grija față de cetățeni, iar eu consider că aceasta trebuie să fie preocuparea principală a oricărui om politic.
Împreună cu echipa mea, cu sprijinul specialiștilor pe diverse domenii de interes public, avem în curs de elaborare un proiect integrat, proiect care, noi credem, că va schimba în bine modul de conviețuire a concitadinilor noștri, în momentul când va putea fi implementat.
Partidul Umanist Social Liberal este partidul oamenilor care gândesc constructiv, a oamenilor pragmatici, care caută și găsesc soluții pentru problemele dumneavoastră!

Noi avem soluții!
Partidul Umanist Social Liberal, fapte nu vorbe!


 

Categorie: Electoral
Etichete: 10 intrebari, campanie electorala, Dan Cotuna, electoral, Partidul Umanist Social Liberal - Filiala Arad, PUSL
Distribuie:
Articolul anterior
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (XXI). În gardă, mușchetari!
Articolul următor
Înscrierea elevilor în învăţământul primar 2024 | Condiții, documente necesare și calendarul înscrierilor

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie