„De la Moș Gerilă la Moș Crăciun” – O FABULOASĂ EXPOZIȚIE DE JUCĂRII s-a deschis la Muzeul Județean Arad

muzeul jucariilor
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La Muzeul de Artă s-a deschis fabuloasa expoziție de jucării, produse în România și Arad, cu un concert de colinde al micilor artiști ai Școlii „Sfântul Nicolae” Arad și al elevilor Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad, cu un repertoriu de colinzi tradiționale din zona Aradului.  Fomația de folclor „Banda Iosif Moldovan” este condusă de prof. Cosmin Gavra.

La vernisaj au fost invitați mici elevi ai Școlii gimnaziale „Mihai Eminescu” Arad.

Curatorii expoziției: Cristian Dumitru, Mihai Dumitru (Asociația Muzeul Jucăriilor) 

„După cum am obișnuit în ultimul timp publicul arădean și mai ales datorită faptului că suntem în perioada Sărbătorilor de iarnă, dorim să le oferim în primul rând copiilor surprize plăcute, organizând în cadrul Muzeului de Artă, expoziția de jucării 

Intitulată „De la Moș Gerilă la Moș Crăciun”, împreună cu Asociația Muzeul Jucătoriilor, această expoziție deschide o colaborare pe termen lung cu Muzeul Jucăriilor, urmând ca în anul care vine să organizăm noi expoziții interesante pentru publicul tânăr”, Bogdan Blaga, manager interimar.

În preajma sărbătorilor de iarnă, Complexul Muzeal Arad și Asociația Muzeul Jucăriilor readuc în atenția publicului jucăriile preferate ale copiilor, începând din perioada interbelică și până în anii ’90, în expoziția „DE LA MOȘ GERILĂ LA MOȘ CRĂCIUN”, deschisă la Muzeul de Artă (str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II), în perioada 10 decembrie 2019-15 ianuarie 2020.
La Arad, Asociaţia Muzeul Jucăriilor aduce aproape 1000 de exponate, din cele peste 15. 000 câte deţine Muzeul. În această selecţie vom regăsi şi multe jucării produse la fabrica Arădeanca unul dintre cei mai mari producători de jucării din România din perioada comunistă.

Asociația Muzeul Jucăriilor a fost înființată în urmă cu mai mult de 10 ani de către un grup de colecționari care de 40 de ani adună jucării vechi de colecție și alte obiecte specifice copilăriei românești.

În ultimii 10 ani cu aceste jucării Muzeul Jucăriilor a organizat peste 50 de expoziții în România în colaborare cu muzeele din țară.

Intrarea pentru copii este liberă!
Adulți – 4 ron
Pensionari, studenți – 2 ron

Mai multe detalii și fotografii – în articolul de pe pagina de Facebook a Compexului Muzeal Arad
Fotografii:
Nelu Scripciuc

Vă așteptăm cu drag la MUZEU!

 

Categorie: Știri
Etichete: Complexul Muzeal Arad, De la Moș Gerilă la Moș Crăciun, muzeul jucariilor
Distribuie:
Articolul anterior
PANICĂ la Curtici, marți seara, după ce acoperișul unei clădiri istorice din apropierea Gării CFR a luat foc [FOTO / VIDEO]
Articolul următor
Gheorghe Stoian depune astăzi JURĂMÂNTUL în calitate de Prefect al Județului Arad, iar mâine va fi ÎNVESTIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie