Guvernul României a aprobat plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru fermieri: 1,2 miliarde de lei destinate sectoarelor vegetal și zootehnic

fermieri
Distribuie:

În urma apelului formulat de Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) în data de 15 februarie, Guvernul României a acționat rapid, luând măsuri imediate și aprobând în aceeași zi cele două hotărâri esențiale pentru realizarea plăților Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT). Prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut anunțul la începutul ședinței de Guvern, vineri – 16 februarie, precizând că fermierii români vor beneficia de o sumă totală de 1,2 miliarde de lei, bani care vor fi direcționați către sectoarele vegetal și zootehnic.


Acest sprijin financiar sub formă de subvenții gestionat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), va ajunge la peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal și aproximativ 200.000 de fermieri din sectorul zootehnic. Prim-ministrul a subliniat că fondurile reprezintă ajutoare naționale tranzitorii finanțate și vor acoperi cererile depuse în contul anului precedent.

„Aprobăm două hotărâri de Guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal și zootehnic, în contul cererilor depuse în contul anului trecut. De aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal și 200.000 de fermieri din sectorul zootehnic.” a declarat Marcel Ciolacu.


APIA a informat fermierii încă din luna ianuarie că procedura de plată va începe în a doua jumătate a lunii februarie. Pentru a determina cuantumurile finale pe hectar, APIA a finalizat comunicarea suprafețelor eligibile pentru fiecare cultură sau sector zootehnic.

Până în prezent, cuantumul ANT pentru culturile în teren arabil a fost anunțat oficial, cu o valoare maximă de 73 de euro pe hectar, conform directorului executiv al APIA.


Sursa: AgroIntel


 

Categorie: Național
Etichete: agricultură, APIA, marcel ciolacu, Sector vegetal, sector zootehnic
Distribuie:
Articolul anterior
„Doctorul de la Urgențe” Cionca reface circuitele la UPU Arad
Articolul următor
Aleksei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie