Eusebiu Pistru: Sute de mii de angajați rămân pe drumuri, la nivel național, iar la Arad situația este tragică

pistru nou 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Asistăm, din păcate, în aceste zile, la o dezinformare periculoasă a guvernului PNL pe una dintre temele care afectează cel mai grav România și în speță Aradul. Șomajul, consecință a proastei gestiuni a economiei naționale, care a dus la pierderea a peste 890.000 de locuri de muncă, mai mult de jumătate fiind contracte unice, spune deputatul PSD Arad Eusebiu Pistru.

„Nu este permis ca un ministru al Muncii responsabil să îi mintă pe români și să afirme, complet gratuit, că ar fi doar câteva sute de angajați mai puțini în economie decât la începutul anului. Este o manipulare de neiertat, mai ceva ca minciunile despre planul cincinal pe vremea lui Ceaușescu. Și e foarte grav. Dacă într-adevăr Violeta Alexandru crede că, acum, în iulie 2020 sunt doar câteva sute de angajați mai puțini decât în ianuarie – așa cum a declarat public – înseamă că ministrul liberal al Muncii este complet rupt de realitate !

La data de 16 iunie Inspecția Muncii răspundea oficial Blocului Național Sindical că nu mai puțin de 628.468 de contracte de muncă au încetat definitiv.

Situația este deosebit de tragică și la Arad unde operatori industriali mari precum Takata sau Coindu se pregătesc să renunțe la peste 1000 de angajați. Nu mai vorbesc despre micii întreprizători care forțați de politica guvernamentală defectuoasă au fost siliți să își restrângă activitatea. Toată presa este la curent, și scrie despre acest subiect, doar doamna ministru nu cunoaște problema. Mă gândesc în primul rând la familii întregi din Arad care în plină criză au rămas sau vor rămâne fără venituri curente. Viitorul nu sună deloc bine, în condițiile în care industria auto generează 14% din PIB-ul României și totaliza înainte de pandemie peste 200.000 de angajați”, afirmă deputatul social-democrat Eusebiu Pistru.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: , Eusebiu Pistru, politica arad, Șomajul
Distribuie:
Articolul anterior
UTA poate fi azi, matematic, promovată
Articolul următor
Voi, cei care priviți drepturile și libertățile propriilor cetățeni ca pe un moft, ar trebui să vă întrebați ce mai face statul vostru de drept

1 comentariu. Leave new

  • avatar of ionel schlesinger
    Ionel Schlesinger
    29 iulie 2020 12:29

    Interesant cum se afirmă (poate pe bună dreptate, poate nu) că guvernul a gestionat prost criza. N-am de unde să știu cât și ce e devărat din asemenea afirmații nesusținute de argumente. De exemplu aș aprecia dacă dl. Pistru ar expune ce ar fi trebuit/trebuie să facă guvernul pentru a nu se pierde locuri de muncă în industria auto

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie