Voi, cei care priviți drepturile și libertățile propriilor cetățeni ca pe un moft, ar trebui să vă întrebați ce mai face statul vostru de drept

adriana stoicescu
Distribuie:

 

 

„ Explozia de bucurie la aflarea încătușării unui fost procuror ne arată încă o dată că nu am înțeles nimic din lecțiile trecutului, când defilarea cătușelor provoca fieste.
Justiția nu înseamnă cătușe, spre satisfacția meschină a unora.
Justiția înseamnă procese corecte, probe administrate cu bună credință.
Justiția înseamnă hotărâri judecătorești respectate, puse în executare, prejudicii recuperate și reparații morale.

Transformată anii trecuți în circ fără pâine, Justiția nu poate însemna altceva decât Dreptate. Mult și inutil clamată, dreptatea a devenit laitmotivul unei clase politice care a tins și tinde încă să folosească justiția doar în scopuri politice.

Vreți justiție dreaptă? Luați-vă mâinile de pe SIIJ! Lăsați procurorii să facă lumină în ce s-a întâmplat anii trecuți pentru a șterge pata de pe obrazul justiției. Nu au cum să muncească stând cu urechile ciulite pentru a vă asculta aberațiile ce țin loc de “motive temeinice” pentru desființarea Secției.

Vreți adevăr? Citiți raportul Inspecției Judiciare pe cauzele ce au vizat magistrații, apoi continuați să vă bateți cu cărămida în piept cât de pătrunși sunteți de necesitatea apărării independenței justiției. Adoptați legi care să asigure independența totală a Inspecției Judiciare și s-ar putea să reușim să prevenim o altă epoca de ghiață a statului de drept.

Noi, dincolo de bătăliile pentru pensii și salarii, ar trebui să vă propunem cu fermitate o lege a răspunderii magistraților corectă, pe care să nu o puteți transforma într-o bâtă la capătul căruia să fiți tot voi, dragii noștri politicieni.

O eventuală condamnare a unui fost magistrat, „vârf de lance” al unei „unități de elită”, nu poate fi un motiv de bucurie.
Este semnul unei grave crize în care am ajuns cu sprijinul vostru neprecupețit, în uralele celor care nici azi nu înțeleg că nu poți face justiție cu victime colaterale. „Acompaniați” de tăcerea noastră.

Voi, cei care priviți drepturile și libertățile propriilor cetățeni ca pe un moft, ar trebui să vă întrebați ce mai face statul vostru de drept. Acel stat de drept pe care vă place să-l prezentați ca pe un Făt-Frumos, demn de adorație și preamărire, este un biet fecior tomnatic, îmbrăcat sărăcăcios, cu un picior amputat, sprijinit în niște cârje vechi și rupte, ce bate în zadar la ușile străine ale puternicilor zilei, cerșind un pol pentru un rom contrafăcut și primind drept bonus un chiștoc de Kent.”– este postarea făcută pe pagina sa de facebook de judecătorul Adriana Stoicescu.

 

Categorie: Opinii
Etichete: adriana stoicescu, judecatori, justitie, magistrati, procurori, SIIJ, stat de drept
Distribuie:
Articolul anterior
Eusebiu Pistru: Sute de mii de angajați rămân pe drumuri, la nivel național, iar la Arad situația este tragică
Articolul următor
Spitalul TBC devine galben-albastru în toată splendoarea lui. „Renumita Ana Bot” va ocupa funcția de director peste asistentele așezământului. Vezi CE O RECOMANDĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florea virgil

Cele două Românii

Așa după cum reiese ușor din titlu, cele de față vor fi despre două Românii, care au apărut după anul 1950 exact pe teritoriul administrativ al Republicii Populare (de atunci)…
razvan cadar

[Profile în câteva linii] RĂZVAN CADAR 

Mă informez cu dificultate despre RĂZVAN CADAR, precizând că nu găsesc aproape deloc date despre începuturile sale în politica arădeană și puține informații despre activitatea sa în spațiu public. NU…