Expert contabil din Arad – arestat la domiciliu pentru evaziune fiscală în variantă agravantă. Peste 1 milion de lei este prejudiciul probat de procurori

parchet
Distribuie:

 

Biroul de Informare și Relații Publce din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoștinta opiniei publice următoarele:

În data de 25.08.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, au propus arestarea preventivã a inculpatului Marcoci Gheorghe Brian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în variantă agravată, în formă continuată și de complicitate la evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză până la aceste moment procesual a rezultat cã, în perioada aprilie 2011 – decembrie 2013, inculpatul Marcoci Gheorghe-Brian, administrator al unei societăti comerciale, a înregistrat în contabilitate mai multe operațiuni fictive, în baza unor facturi fiscale false emise de alte patru societăți. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 1.089.462 lei, compus din TVA – 669.302 lei și impozit pe profit – 420.160 lei.

De asemenea, în cursul anului 2011, inculpatul Marcoci Gheorghe-Brian, care are calitatea de expert contabil și conducea contabilitatea societății, l-a ajutat pe coinculpatul P.D., la savârșirea infracțiunii de evaziune fiscală pentru care este acuzat, punându-i acestuia la dispoziție mai multe facturi, avize și devize de lucrări, în care sunt consemnate operațiuni fictive. Prin înregistrarea acestor operațiuni fictive s-a produs un prejudiciu la bugetul de stat de 320.589 lei, compus din TVA – 178.727 lei și impozit pe profit – 141.862 lei.

Tribunalul Arad a dispus luarea măsurii arestului preventiv la domiciliu.

Facem precizarea că măsura arestului la domiciliu reprezintă o măsură preventiva, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Categorie: Știri
Etichete: evaziune fiscala, expert contabil, Marcoci Gheorghe Brian, parchetul de pe langa tribunalul arad
Distribuie:
Articolul anterior
Suntem pe locul 4 în lume la informatică
Articolul următor
Operațiunea „Scutul Eufratului” – în plină desfăşurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie