Expoziția „Credință, religie și spiritualitate” se va putea vizita la Muzeul de Artă din 31 octombrie

nm 100 de ani de administratie romaneasca sala clio
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Asociația ”Ion Andreescu” Arad organizează în colaborare cu Complexul Muzeal Arad, expoziția „Credință, religie și spiritualitate”, la sala Clio a Muzeului de Artă Arad, un eveniment cu o tematică ofertantă, care a provocat pe fiecare dintre artiștii expozanți, deoarece asemenea teme necesită o evaluare profundă a convingerilor și a credințelor după care fiecare se conduce în viață, stimulându-le capacitatea creativă și astfel, artiștii au reușit să-și exprime plastic gândurile și sentimentele cele mai adânci.

 Din această tematică generoasă au rezultat lucrări reprezentând icoane, portrete de zeități,îngeri,sfinți și maeștri spirituali, simbolistică, lăcașe de cult, peisaje dar și curentul suprarealist este prezent.

Tehnicile pe care expozanții au ales să le abordeze în crearea acestor lucrări sunt si ele destul de variate, de aceea se vor regăsi în expoziție tehnici precum: acuarela, uleiul și acrilicul pe pânză, pe lemn și pe carton, pastelul, colajul digital, pictura pe oglindă, sculptura în lut pentru olărit dar și arta fotografică.

 Artiștii expozanți sunt: Adriana Mercea, Alina Patroiu, Ana Albert, Ana Istrate, Andrea Pintye, Attila Csillag, Aurelia Mainescu, Berta Matekovits, Bianca Mogoșan, Cati Hălmăgeanu, Corina Pecican, Dan Groza, Dana Ziegler, Daniela Kovats, Ecaterina Șerban, Elena Gheorghieș, Eleonora Iluțan, Estera Kertész, Eugenia Oancea, Ferenc Kurunczi, Florin Gavrilă, Iancu Emil, Ladiszlau Melics, Lenuța Stana, Liliana Șerbănescu, Maria Drăgan, Maria Lucan, Marinela Giurgea, Mihai Popa, Pavel Jurik, Rozalia Buză, Zina Tomuța, Zsolt Kolumban.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 2 noiembrie 2023, ora 18, la sala Clio a Muzeului de Artă din Arad,expoziția va fi deschisă de domul prof. dr. Lucian Petraș, iar ambientul evenimentului va fi creat de invitatul nostru special, talentatul violonist Florin Gherghel.

Iubitorii de frumos pot vizita expoziția în perioada 2 noiembrie -11 noiembrie 2023, în fiecare zi cu excepția zilei de Luni, în intervalul orar 09.00-1700.

Vă așteptăm cu mult drag!

Afiș:

thumbnaila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Arhivă


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: Asociația „Ion Andreescu”, Complexul Muzeal Arad, credinta, religie și spiritualitate
Distribuie:
Articolul anterior
Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână
Articolul următor
Lipsa de muncitori activi pe piața muncii, o problemă cu care statul se confruntă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…