Expoziția internațională „IMPERIUL ROMAN. TEHNOLOGIA ÎNVINGĂTORILOR”, la Complexul Muzeal Arad

imperiul roman tehnologia invingatorilor 24.04 ora 11.00
Distribuie:

Expoziția „IMPERIUL ROMAN. TEHNOLOGIA ÎNVINGĂTORILOR”, la Complexul Muzeal Arad

24 aprilie – 24 iunie 2024
Palatul Cultural Arad – Piața George Enescu 1
(intrarea dinspre Piața George Enescu)
24 aprilie – 24 iunie 2024
Vernisaj: Miercuri, 24 aprilie, ora 11.00


Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad și în colaborare cu Muzeul Leonardo da Vinci Florența (Italia), deschide pentru public expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 aprilie, ora 11.00, în prezența domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și a Excelenței Sale Roberto Sperandio, Consul Onorific al Italiei la Arad.

Organizată sub patronajul Ambasadei Italiei în România, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, a Institutului Italian de Cultură și cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci, expoziția internațională „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este dedicată nu doar pasionaților de istorie, ci tuturor celor fascinați de secretele celui mai puternic imperiu din istoria omenirii.


imperiul roman tehnologia invingatorilor


Publicul și în special copiii vor avea ocazia să descopere invenții din Antichitate prin intermediul celor 40 de exponate care reprezintă mașinării inovatoare folosite în luptă, tehnică militară și tehnologia civilă din timpul Imperiului Roman, armuri impresionante purtate de soldați și de celebri gladiatori, reconstruite de artizanii și specialiștii de la Museo Le Macchine di Leonardo da Vinci Firenze, Italia.

Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” cuprinde și o serie de elemente vestimentare, uniforme purtate de soldați, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase, dar și obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeii romane. Conceptul arcului roman, a cărui tehnică a stat la baza construcțiilor și a progresului imperiului, apeducte, poduri, viaducte, precum și alte elemente construite pentru eficiența în luptă,
berbecul roman, turnul de asalt, turnul de apărare, catapulta vor încânta vizitatorii muzeului arădean.

Pe parcursul derulării proiectului educațional național „Școala altfel” expoziția este vizitată cu ghid de grupuri școlare din Arad, Timiș și Hunedoara, la deschiderea oficială a expoziției fiind invitați elevii Colegiului Național „Vasile Goldiș” Arad, partener al muzeului nostru.

Eveniment muzeal realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.
Parteneri: Ambasada Italiei în România, Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Arad, Institutul Italian de Cultură, Muzeul Leonardo da Vinci, Original Media.


Expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este deschisă pentru public în noul spațiu expozițional din Palatul Cultural (intrarea dinspre Piața George Enescu), în perioada 24 aprilie – 24 iunie 2024.

ORAR 
Marți-Duminică: 09.00-17.00, ultima intrare 16.30

Taxă intrare expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”: 
11 lei – adulți
6 lei – pensionari
2 lei – preșcolari, elevi, studenți
1 leu – grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective.

Mai multe detalii:
imperiul roman tehnologia invingatorilor 24.04 ora 11.00expozitie 24 aprilie ora 11

Complexul Muzeal Arad


 

Categorie: Cultură
Etichete: Complexul Muzeal Arad, expoziția „IMPERIUL ROMAN. TEHNOLOGIA ÎNVINGĂTORILOR”, Muzeul Leonardo da Vinci Florența, vernisaj
Distribuie:
Articolul anterior
PNL Arad și-a prezentat lista consilierilor pentru Consiliul Județean
Articolul următor
ERA LOC DE MAI MULT… Petrolul – UTA: 1-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…