Festivalul „George Enescu”: Concert Extraordinar al violoncelistului Benjamin Kruithof cu Filarmonica Arad

concert filarmonica arad festival george enescu 2023 scaled
Distribuie:

 

Câştigătorul Concursului Internaţional „George Enescu” 2022 – Secţiunea violoncel, luxemburghezul Benjamin Kruithof, va susţine în 14 septembrie, împreună cu orchestra Filarmonicii Arad, un concert extraordinar, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, în seria evenimentelor conexe Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Este o onoare şi o mare bucurie să anunţăm acest concert simfonic extraordinar, care va rămâne cu siguranţă în istoria muzicală a Aradului. Colaborarea cu Artexim şi Festivalul Internaţional „George Enescu” reprezintă un moment de cotitură pentru noi. Ne deschide uşa către o lume a muzicii clasice cu o reputaţie mondială şi marchează un pas semnificativ în dezvoltarea noastră culturală.

benjamin kruithof

Muzicianul Benjamin Kruithof, de doar 24 de ani, a obţinut recunoaştere internaţională prin numeroase premii, inclusiv Premiul Pablo Casals din Spania şi Premiul Anne şi Francoise Groben din Luxemburg. El cântă la un violoncel valoros din secolul al XVIII-lea şi un arcuş rar realizat de Francois Xavier Tourte. Solistul invitat are o carieră impresionantă în domeniul muzicii de cameră şi concerte remarcabile în săli prestigioase din întreaga lume, dar câştigă admiraţie şi prin înregistrările sale, precum albumul „Russian Mood”.Publicul va avea ocazia să se bucure de o muzică de excepţie, programul fiind alcătuit din două opere majore ale literaturii simfonice universale: Concertul în La minor op.129 de Robert Schumann, considerată „cea mai îndrăzneaţă şi aventuroasă” partitură destinată violoncelului şi Simfonia nr. 9 în Mi minor „Din lumea nouă” op.95 de Antonin Dvorak.


Citește și:  Concert simfonic extraordinar la Filarmonică, în cadrul Festivalului „George Enescu”


Orchestra simfonică arădeană va fi dirijată de una dintre figurile marcante ale muzicii clasice din România, dirijorul Alexandru Ilie, recunoscut şi pentru reinterpretările sale în stil pop-simfonic ale unor piese celebre. În prezent, este dirijor permanent la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Opera Comică pentru Copii, fiind şi fondator, respectiv co-fondator al ansamblurilor Camera Intermezzo, Corul Regal şi VIBE Orchestra.

Seara acestui concert va fi una memorabilă pentru toţi cei prezenţi şi doar începutul unei lungi serii de evenimente de calitate pe care intenționăm să le aducem în Arad, în viitorul apropiat.


Evenimentul simfonic va avea loc joi, 14 septembrie, la ora 19:00, în Sala Palatului Cultural din Arad.

Biletele pot fi achiziţionate online, accesând site-ul Filarmonicii Arad, www.filarmonicaarad.ro şi site-ul partener www.bilete.ro, dar şi de la casa de bilete din Piaţa George Enescu nr. 1, Arad, în timpul programului de funcţionare.

Manager,
Laurențiu Muntean


 

Categorie: Cultură
Etichete: Benjamin Kruithof, Festivalul „George Enescu”, Filarmonica Arad, violoncel, violoncelist
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] Gabriel Petru Băețan: Absurdocrație
Articolul următor
Și la ordinea zilei de joi: șoferi băuți, sub influența drogurilor sau fără permis au circulat pe drumurile publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…