Sărat, printre genele tale – recital de poezie la Casa Pianului

casa pianului
Distribuie:

Recitalul de poezie „Sărat, printre genele tale”, readuce la viață Casa Pianului de odinioară.


Recitalul de poezie „Sărat, printre genele tale”

are loc duminică, 10 septembrie de la ora 19:00. Publicul prezent la eveniment va putea asculta poezia Luciei Bibarț, acompaniată de clapele tânărului arădean Dragoș Mihăilescu. El va cânta inclusiv la pianul la care a cântat Jacques Faix.

Din cauza spațiului redus, accesul publicului la recital se va face pe bază de invitații, însă evenimentul va fi transmis și live.


Locuința lui Jacques Faix – renumitul meșter de piane, om de cultură dar și fondatorul primului Foto Club din Arad – a fost, în anii 1900 principala atracție culturală. I-au călcat pragul artiști și muzicieni.

În Casa Pianului a funcționat prima, dar și singura fabrică de piane din România de la acea vreme. La 17 ani, tânărul Jacques Faix a fost inițiat în tainele tâmplăriei de bunicul său. La 19 ani  el a plecat la Viena, acolo unde, timp de șapte ani a fost ucenicul celui mai renumit constructor de piane Anton Pokorny. Revenind în țară, Jacques Faix  și-a deschis propria sa fabrică de piane, chiar în locuința sa.

Jacques Faix organiza evenimente culturale sau concerte simfonice, louința sa devenind un nucleu al culturii arădene. După mai bine de 100 de ani, Casa Panului își recâștigă farmecul de altă dată, fiind iarăși sediul evenimentelor culturale arădene, găzuind recitaluri de muzcă clasică și evenimente culturale.


 

Categorie: Cultură
Etichete: Arad, Casa Pianului, Jacques Faix, Lucia Bibart, poezie
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: „Voucherele de vacanță și-au dovedit utilitatea economică și socială”
Articolul următor
Marius Bortiș, consilier local în Sebiș și „stâlp al comunității”, s-a stins din viață la nici 50 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…