Florin Doroțiu: „Este imperios necesară construirea, din fonduri publice, de adăposturi civilizate pentru animalele fără stăpân, în fiecare UAT din județul Arad!”

dorotiu
Distribuie:

Florin Doroțiu, prim vicepreședinte al PUSL și candidat, la alegerile din 2024, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, abordează problema animalelor abandonate din Arad, după ce și-a făcut un plan legat de aceasta.
„În calitate de cetățean preocupat de bunăstarea animalelor și de starea comunității noastre, propun o abordare decisivă și pragmatică pentru a rezolva problema câinilor comunitari și a animalelor fără stapân din județul Arad. Este imperativ ca autoritățile locale să inițieze acțiuni specifice și să dezvolte programe sustenabile în acest sens” – este declarația de intenție a acestuia. 


În judetul Arad, problema câinilor comunitari reprezintă o realitate îngrijorătoare cu implicații profunde asupra comunității și bunăstării animalelor.

„În acest context, este crucial să ne concentrăm asupra soluțiilor concrete pentru a aborda această problemă în creștere.
Numărul uriaș de animale fără stăpân din judetul Arad generează consecințe serioase pentru comunitate. De la incidente nedorite la îngrijirea precară a animalelor, această situație pune în pericol atât oamenii, cât și patrupezii neajutorați. Este imperativ să identificăm soluții eficiente pentru a inversa această tendință și a asigura un viitor mai bun pentru toți.”

De aceea este imperios necesară construirea, din fonduri publice, de adăposturi civilizate în fiecare UAT din județ

– demersul necestitând un efort financiar minim, din moment ce există entități private care au reușit, prin eforturile lor, să facă acest lucru și chiar să se poată autoîntreține astfel… chiar dacă cu dificultate și, în cele mai multe cazuri, împiedicate chiar de organele de control ale statului.

„Aceste soluții pot crea o fundație solidă pentru îmbunătățirea situației animalelor fara stăpân și pentru a facilita adopțiile la sume modice în judetul Arad.

Propunerile constituie un angajament concret pentru rezolvarea acestei probleme complexe și sensibile. Prin implementarea lor, vom crea nu doar un mediu mai sigur pentru comunitatea noastră, dar și o șansă reală pentru animalele abandonate, neajutorate și fără noroc de a găsi un cămin iubitor și permanent” – este opinia politicianului, pe care urmează să o dezvolte într-un program complet.


 

Categorie: Politice
Etichete: adaposturi de animale, annimale fara stapan, Florin Doroțiu, PARTIDUL UMANIST SOCIAL LIBERAL
Distribuie:
Articolul anterior
Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”
Articolul următor
Interviu cu Alex Higyed – despre poezie și percepție

1 comentariu. Leave new

  • Dar, în opinia mea doar asta nu ajunge dacă nu vor fi totodata verificați toți câinii din gospodării să fie microcipați, înregistrați în RECS, sterilizați metișii. Doar așa vor putea să prevină abandonul, să pedepsească abandonul.Urmărite și desființate canisele neautorizate. trebuie aplicate legile pe care le avem.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie