Fotografii români au colaborat cu cei maghiari și cu specialiștii în geografie și au pus cap la cap o expoziție despre natură

natura
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Cât de frumoasă este natura!” – de câte ori spunem aceste cuvinte când ne aflăm în mijlocul pădurii, pe un vârf de munte ori la malul mării? „Cât de frumoasă este natura!” – cuvinte ce exprimă – sau ar trebui să exprime – un adânc respect față de tot ceea ce ne înconjoară. Natura are propriul său echilibru, are ritm și forță care impresionează, este atât de firavă și fabuloasă, are farmec și putere…
Pentru a ne aminti faptul că suntem indisolubil legați de natura ce ne înconjoară, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în colaborare cu Asociația Foto Club Arad, vă invită la vernisajul Bienalei Internaționale de Fotografie „Natura”, ediția a X-a, ce va avea loc miercuri, 11 octombrie 2023, începând cu orele 17:00, în Sala „ASTRA” a bibliotecii arădene.

Peisaje, fotografii subacvatice, flori, păsări, insecte, macro, animale, eseuri vizuale asupra naturii reprezintă câteva din temele surprinse de cei 25 autori: Barabas Ferenc, Besesek Mihai, Blidar Violeta, Boldog Zsuzsanna, Bontovics Ilona, Boran Mircea E.AAFR, Buță Marius, Cresta Gigi, Creștin Călin, Filip Ovidiu, Gureanu Dorel, Herlo Gabi, Jármi József, Katona Peter, Kenez Eva, Kesztyüs András, Kesztyüs Máté, Lazăr Romeo, Martos Katalin, Mazán Erzsébet, Rogoveanu Carmen, Saletros Maria, Selejan Fabian, Valea Dana, Virag Mihaly. Pentru punerea în practică a acestui concept vizual, Asociația Foto Club Arad a colaborat în parteneriat cu Atelierul Foto Marvany din Bekescsaba, Asociația Condor Club Arad, Asociația Speologică Speowest Arad, Parcul Natural Lunca Mureșului și Societatea de Geografie Arad.

Vă invităm miercuri, 11 octombrie 2023, începând cu orele 17:00, pentru a purta un dialog activ privind arta fotografică și natura ca subiect vizual, dialog ce va fi susținut de curatorii expoziției, Mircea O. Boran, E. AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, alături de prof. Ioana Nistor.

La prezentarea expoziției vor putea fi vizionate în format digital fotografiile acceptate, alături de o selecție din imaginile edițiilor precedente.
Afișul evenimentului a fost realizat de Monica Szentes, iar autoarea imaginii este Carmen Rogoveanu.

Iubitorii artei vizuale pot vizita Bienalei Internaționale de Fotografie „Natura”, ediția a X-a, în perioada 11 octombrie-22 octombrie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).
Vă așteptăm cu drag!


 

Categorie: Comunicate de presă, Vernisaje / Expoziții
Etichete: A.D. Xenopol”, Foto Club Arad, natură
Distribuie:
Articolul anterior
Arădenii de la DUM DANCE TEAM s-au întors de la Brașov cu titlul de Campioni Naționali la DANS SPOTRIV chiar de ZIUA LOR
Articolul următor
Arădean arestat preventiv pentru trafic de droguri după ce a fost prins acasă cu 6 kilograme de „iarbă”

1 comentariu. Leave new

  • Am vazut niste locuri cu adevarat spectaculoase atat la noi in Romania dar si in Ungaria ceea ce m-a facut sa citesc mai multe lucruri despre acele locuri pe https://guess.ro/ pentru o cultura generala mult mai buna. Aceste locuri se afla atat in Transilvania dar si in zona Maramuresului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie