Gimnastele de la RITMICĂ se pregătesc, la Arad, de Naţionale şi Europenele junioarelor

gim ritmica 2
Distribuie:

 

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică a stabilit un calendar provizoriu post-pandemie, care deocamdată rămâne valabil. Astfel, Campionatul Naţional de copii ar trebui să deschidă sezonul 2020, în perioada 3-4 octombrie, la Ghimbav. Urmează Campionatele Naţionale de junioare mici, junioare şi senioare de la Ploieşti, în 22-25 octombrie şi apoi Cupa României şi Festivalul Naţional de gimnastică ritmică din perioada 7-8 noiembrie, la Bucureşti. Gimnastele de la CSM Arad profită de această perioadă şi se pregătesc intens, pe plan local, pentru a cuceri noi medalii: „Pregătirea decurge conform aşteptărilor, fetele răspund bine şi sunt dornice de competiţie, chiar profităm de această perioadă pentru a ne îmbunătăţi tehnica şi repertoriul. Din păcate, chiar ieri am fost anunţaţi că se va concura în acest an doar în probe individuale, celelalte urmând să fie eliminate din cauza acestei pandemii. Aşteptăm să bifăm, în acest an, măcar un Campionat Naţional şi să ne prezentăm bine la competiţii.”

Se va concura, în acest an, doar în probe individuale

Având sprijinul Comitetului Olimpic, ne pregătim, aici la Arad şi pentru Europenele de anul viitor, cu fetele de la lotul de junioare, pentru că la Izvorani erau multe loturi şi riscam să ne aglomerăm. De testări pentru coronavirus nu o să avem nevoie, pentru că fetele noastre sunt destul de mici, chiar şi cele de la senioare au sub vârstă ”, a declarat antrenoarea secţiei de ritmică a CSM-ului arădean, dar şi coordonatoarea Centrului Naţional Olimpic pentru Junioare, Daniela Chiriac. Dacă anul trecut doar Alenia Biringer corespundea ca vârstă, din 2020 au mai fost cooptate, în pregătirea CNOPJ, încă patru sportive de la CSM Arad: Maria Moţ, Dalia Marin, Catrina Buniov şi Antonia Stănescu. Gimnaste de la UNEFS Bucureşti şi Baia Mare completează lotul naţional de junioare, care însă „va fi defintivat după Naţionale, în funcţie de rezultatele sportivelor”, după cum spune Daniela Chiriac.

Arad Trophy – doar cu sportive din ţară, la sfârşit de octombrie

Altfel, în această toamnă se încearcă organizarea unei noi ediţii a Arad Trophy: „Chiar dacă probabil nu va mai avea caracter internaţional, ca urmare a problemelor de circulaţie datorate pandemiei, încercăm şi ne dorim să organizăm această competiţie cu sportive de la noi din ţară. Concursul vrem să îl ţinem în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, la Sala Polivalentă. Totul va depinde însă de evoluţia situaţiei medicale din România şi de măsurile impuse de autorităţi”, mai spune antrenoarea de la CSM Arad.

Categorie: Sport
Etichete: Arad, cnopj, csm arad arad trophy, Daniela Chiriac
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Polițiștii dintr-un sat din Covasna i-au prins pe cei doi SPĂRGĂTORI DE BANCOMATE care au dat inclusiv „tunul” din februarie, de la Banca Transilvania din Arad
Articolul următor
La 20 de ani, a fost atât de disperat să tâlhărească o femeie de telefon încât i-a aplicat un pumn… pe strada „Libertății”. Acum e pe „Vârful cu dor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie