HĂȘMAȘ: ȘCOALĂ – EXEMPLU DE RESPONSABILITATE ȘI CURĂȚENIE

scoala hasmas 1
Distribuie:

Cu nostalgia primului an ca învățător în Urvișu de Beliu, precum și dorința de a observa schimbările în școala unde am organizat învățarea celor 17 elevi, în urmă cu mulți ani, am participat la un CERC PEDAGOGIC în zona Beliu, condus de profesoara pentru învățământul primar, Rodica OCHIȘ. Tocmai îi apăruse al cincilea volum de poezie, căruia i-am scris o prefață generoasă, și chiar doream să constat condițiile grafice și calitatea tipografică a acestuia.



La intrarea în școală, am fost întâmpinat de Doamna director Mirela Țigan, de copii drăgălași, de elevi respectuoși, veseli, optimiști, jucăuși și cu un comportament decent. Spațiul de învățare al elevilor și preșcolarilor, recent reabilitat, excelează prin curățenie exemplară, devotamentul cadrelor didactice pentru elevi, implicarea în modernizarea actului de învățare și asigurarea unor condiții oportune pentru elevi și cadre didactice. O curățenie de farmacie, dotare cu aparate de multiplicat și laptopuri, material didactic, ecrane mari cu plasmă, mobilier modular, table smart. Coridoare generoase, toalete civilizate, spații de joacă, teren de sport cu gazon sintetic, un parc cu iarbă, flori și pomi fructiferi, autobuze galbene care duc elevii spre satele lor de munte (Clit, Urviș, Comănești, Botfei). Asemenea locuri de învățare și educație sunt stimulente pentru performanțe și rezultate bune și forme de satisfacție pentru elevi și profesori.


Profesoara Anica MERCEA a prezentat un set de videoclipuri cu activități extracurriculare ale elevilor săi din clasa a III-a, apoi a vorbit despre metode de învățare interactive și integrate, cu exerciții practice în care au simulat membrii cercului pedagogic.

Anica MERCEA a dovedit pasiune pentru profesură, creativitate metodică, inițiativă și implicare totală în educația curriculară a copiilor. Sala de clasă este un veritabil laborator de învățare, un spațiu dedicat pentru educația elevilor și creșterea calității actului didactic. Elevii din clasa a III-a beneficiază de excelente condiții de învățare, având sprijin formativ în materiale didactice și mijloace de învățare și educație. Dânsei i se alătură profesoarele pentru primar, colegele Adina CRIȘAN și Daniela TRIP.



Am plecat satisfăcut de întreaga ambianță, de participarea profesoarelor – colege la activitatea de perfecționare prin cercul pedagogic. Preocuparea Primăriei Hășmaș pentru dotarea școlii și asigurarea unor condiții optime de învățare este o permanență, prin grija și interesul primarului, profesor și el, devotat educației copiilor comunei, Cornel POPA. Asemenea exemple de colaborare dintre autorități și școală merită cunoscute.

cerc pedagogic hasmas1


 

Categorie: Știri
Etichete: cerc pedagogic, hasmas, Profesoara Anica MERCEA
Distribuie:
Articolul anterior
Cum îi antrenează Zoltan Lovas și Roxana Sabău pe cei mici la Academia de teatru ZoRo
Articolul următor
Dragobetele – ziua în care n-ai voie să plângi. Semnificație creștină, tradiții, obiceiuri și superstiții la români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tigari - contrabanda

Prins în trafic burdușit de țigări, un contrabandist notoriu din Sântana n-a mai scăpat ca la alte flagrante: 13.400 de pachete de țigarete netimbrate și două autoturisme i-au confiscat polițiștii de la SICE

[COMUNICAT DE PRESĂ] CONTRABANDĂ, PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ ȘI REȚINERE În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul…