Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a avertizat atentatul la siguranța alimentară: Puiul de găină vopsit

horia constantinescu
Distribuie:

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a avertizat miercuri dimineață că unele firme din industria alimentară folosesc metode inacceptabile pentru a îmbunătăți aspectul produselor lor, punând în pericol sănătatea publică.


Potrivit Horia Constantinescu, carnea de pui este unul dintre cele mai predispuse produse care pot fi „vopsite” pentru a părea mai proaspete și mai apetisante.

În declarațiile sale surprinzătoare făcute pe Facebook, Horia Constantinescu a dezvăluit că unii operatori economici folosesc practici îngrijorătoare pentru a schimba culoarea cărnii de pui. Această manevră nu este doar o tentativă de înșelare a consumatorului, ci poate reprezenta și un risc grav pentru sănătatea publică. Mai exact, există cazuri în care carnea de pui este vopsită în timpul procesului de hrănire a animalelor, astfel încât vopseaua să pătrundă în țesuturi și să nu poată fi îndepărtată prin spălare obișnuită.


„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”. Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.” a postat Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, pe pagina personală de Facebook.

434398111 962135062136354 6222020365046089604 n


Acest avertisment vine în contextul în care au fost descoperite și infecții cu salmonella la unele ferme avicole. Salmonella, o bacterie periculoasă transmisibilă prin consumul de alimente contaminate, reprezintă un alt motiv de îngrijorare în industria alimentară.

Horia Constantinescu a promis că va lua măsuri urgente și va transmite o informare către toate instituțiile abilitate pentru a investiga și verifica această situație inacceptabilă. Este necesară o acțiune rapidă și decisivă pentru a proteja sănătatea consumatorilor și pentru a asigura că industria alimentară respectă cele mai înalte standarde de siguranță și integritate.


Categorie: Știri
Etichete: Horia Contantinescu, pui de gaina vopsit, salmonella
Distribuie:
Articolul anterior
Viespii Asiatici se integrează în biosfera Britanică și pun în pericol populația de albine
Articolul următor
Pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu la un autoturism pe șoseaua de centură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie