În acest sfârșit de săptămână, poliția arădeană a făcut ce trebuie să facă la modul constant

actiuni politie arad9 scaled
Distribuie:

În acest sfârșit de săptămână, poliția arădeană a făcut ce trebuie să facă la modul constant, astfel încât să descurajeze posibilele comportamente antisociale/infracționale. Timp de trei zile consecutiv, au fost derulate o serie de acțiuni specifice, atât pe raza municipiului cât și în județ. Au fost legitimate 1640 de persoane, 87  de persoane au fost conduse la sediile de poliție pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, comportament atipic etc), 34 dintre acestea fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.

Sancțiunile contravenționale aplicate au fost în valoare totală de 316.000 lei, iar numărul de infracțiuni constatate este de 9.

[COMUNICATE DE PRESĂ IPJ ARAD]
A TREIA ZI DE ACȚIUNI DE AMPLOARE, ÎN MUNICIPIU ȘI JUDEȚ

La data de 2/3 iulie a.c., polițiștii I.P.J. Arad, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, cu sprijinul polițiștilor locali, au desfășurat 11 acțiuni: în municipiu, precum și în zona urbană și rurală a orașelor Chișineu-Criș, Curtici, Lipova, Pâncota, Sântana și Sebiș.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 600 de persoane, și verificate 161 de vehicule. 23 de persoane au fost conduse la sediile de poliție pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, comportament atipic etc), dintre acestea, 9 fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.

S-au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 156.000 de lei, dintre care 42 pentru nerespectarea legislației privind ordinea publică, 290 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale.

415 persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest și DrugTest. Au fost constatate 6 infracțiuni: 5 de conducere sub influența alcoolului și 1 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Au fost reținute 25 de permise de conducere, dintre care 7 pentru conducere sub influența alcoolului și substanțe psihoactive (3 infracțiuni și 4 contravenții- valoare de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acțiunile de amploare se vor desfășura pe toată perioada estivală.

______________________________

A DOUA ZI DE ACȚIUNI DE AMPLOARE, ÎN MUNICIPIU ȘI JUDEȚ

În seara zilei de 1 iulie a.c., polițiștii I.P.J. Arad, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, cu sprijinul polițiștilor locali, au desfășurat 9 acțiuni: în municipiu, precum și în zona urbană și rurală a orașelor Chișineu-Criș și Lipova, Secusigiu și Felnac.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 455 de persoane, și verificate 237 de vehicule. 11 persoane au fost conduse la sediile de poliție pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, comportament atipic etc), dintre acestea, 6 fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.

S-au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 83.000 de lei, dintre care 47 pentru nerespectarea legislației privind ordinea publică, 92 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale.

192 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest/DrugTest. Au fost constatate 3 infracțiuni: 2 de conducere sub influența alcoolului și 1 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului și substanțe psihoactive (3 infracțiuni și 3 contravenții- valoare de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), și retrase 7 certificate de înmatriculare.

______________________________

ACȚIUNI DE AMPLOARE, ÎN MUNICIPIU ȘI JUDEȚ

În acest sfârșit de săptămână, structurile M.A.I. din teritoriu, cu atribuții pe linie de ordine publică, desfășoară mai multe acțiuni în municipiu, orașele din județ și zona rurală.

Începând cu seara zilei de 30 Iunie a.c., polițiștii I.P.J. Arad, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, cu sprijinul polițiștilor locali, au desfășurat 11 acțiuni: în municipiu, pe str. Tarafului și în zona urbană și rurală a orașelor Chișineu-Criș, Lipova, Pecica și Sebiș.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 585 de persoane, și verificate 270 de vehicule. 53 de persoane au fost conduse la sediile de poliție pentru clarificarea unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, comportament atipic etc), dintre acestea, 19 fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.

S-au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 77.000 de lei, dintre care 32 pentru nerespectarea legislației privind ordinea publică, 161 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale.

284 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest/DrugTest, nefiind constatată nicio infracțiune de conducere sub influența alcoolului sau drogurilor.

Au fost reținute 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru alcool (valoare alcooltest de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), 3 pentru exces de viteză și celalalte pentru alte abateri. Pentru neregulile constatate, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

 

 

Biroul de presă al IPJ Arad

 

 

Categorie: Știri
Etichete: acțiuni ale poliției, IPJ Arad, județul Arad, municipiul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Lia Ardelean: „Iertați-mă că sunt neascultatoare, dar cât timp îi dă Dumnezeu sănătate Președintelui Fondator al Partidului Umanist, dl. Dan Voiculescu, știu că pot face politică”
Articolul următor
Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…