În plină Pandemie de „NOUL CORONAVIRUS”, Casa de Asigurări de Sănătate Arad se pregătește să LICHIDEZE FARMACIILE „incomode” din Județul Arad… prin VECHEA „METODĂ Domșa”

cas domsa
Distribuie:

 

PRIMIM:

Un megascandal stă să izbucnească în județul Arad între FARMACIILE INDIVIDUALE (care nu au în spate Lanțuri Naționale de Farmacii sau depozite Farmaceutice) și Casa de Sănătate Județeană  Arad, care a demarat un control la toate Farmaciile din Județ tocmai acum, în plină STARE DE URGENȚĂ și cu peste 300 de suspecți de coronavirus, 133 de pacienți internați… așadar, zeci de mii de oameni care au nevoie de medicamente.

Controlul ar urma să demareze începând cu data de 20 martie (ADICĂ DE MÂINE ÎNCEPÂND),

dată până la care absolut toate farmaciile din municipiul Arad și din Județul Arad au fost anunțate că trebuie să depună un tabel care să conțină – pe lângă datele pe care Casa de Sănăte prin atribuțiunile de control specifice și legale le poate solicita – și INFORMAȚII CARE EXCED CADRUL LEGAL DE CONTROL al Casei Județene și Naționale de Sănătate: și anume prețul de intrare al produselor farmaceutice conform facturilor de achiziție de la furnizori, valoarea discounturilor comerciale de pe facturi precum și prețul  medicamentelor după aplicarea discountului comercial.
Iar toate aceste date sunt solicitate pe ultimii trei ani de zile!

 

cas1

 

Aceste solicitări suplimentare, spun cei care lucrează în domeniu, încalcă mai multe prevederi legale asupra cărora urmează să revenim pe parcursul evoluției acestui scandal.
Din informațiile existente până la acest moment, o astfel de solicitare ar mai fi avut loc în urmă cu trei ani, fiind demarată de Casa județeană din Județul Mureș, dar și din județul nostru, prin 2017, însă din motive pe care deocamdată nu le cunoaștem (dar, bănuim noi, tot că de excedere a cadrului legal) s-a renunțat la control. (N.red.: din informațiile noastre, timpul ăsta de „jecmăneală pe vreme de ciumă” este chiar un „Patent Domșa” – domnul conte al Casei de Asigurări de Sănătate Arad fiind celebru de decenii întregi prin „taxele sale de protecție, periodic încasate prin controale la farmaciile care nu-i plac lui.”)

Din ceea ce am aflat, cele trei solicitări făcute de către Casa de Județeană de Sănătate Arad ar duce la obligarea restituirii către Casa de sănătate de Către Farmacii a discounturilor pe care furnizorii le-au acordat farmaciilor, plus penalitățile aferente pe ultimii trei ani, măsură care ar duce practic la Falimentarea Farmaciilor Individuale din Întregul Județ și din municipiul Arad , iar asta exact în plină pandemie de coronavirus! De ce s-a ajuns în această situație? Există câteva ipoteze. Una ar fi existența  unui proces  între Casă și Curtea de Conturi unde se pare că există un prejudiciu care s-ar dori recuperat  de la farmaciile individuale;  altă ipoteză ar fi ambiția Conducerii Casei Județene de Sănătate  de a demonstra că este eficientă și face economii la Buget apelând la controale la limita legalității – respectiv a abuzului în serviciu.  Și toatea acestea cu riscul Închiderii Farmaciilor!

***

Cum suntem curioși din fire ne vom adresa Casei Județene de Sănătate Arad – instituție deconcentrată și trecută prin aproape toate guvernările de domnul director Gheorghe Domșa, un manager de a cărui profesionalism nu se poate nimeni îndoi (?) având în vedere că a fost păstrat și de PSD, si de PDL, și de USL și iată că este apreciat și păstrat și de către PNL – câteva întrebări și aici dar și în scris, pe legea 544, pivitoare la informațiile de interes public.

Astfel:
Se confirmă și pe această cale existența demarării unui astfel de control?
– Acest control a fost demarat la nivel național?
– Care este cadrul legal care permite Casei de Sănătate să solicite date comerciale care au inclusiv caracter confidențial?
– Este adevărat că se dorește ca în urma controlului farmaciile să fie obligate să plătească Casei de Sănătate discountul pe ultimii trei ani discount pe care s-a plătit bănuim noi impozit?
– Își asumă conducerea Casei de Sănătate Arad intrarea în faliment sau închiderea majorității farmaciilor din județ și din municipiul Arad în plină pandemie de COVID19?

Având în vedere gravitatea situației  vom acorda o atenție deosebită acestui subiect care poate prin efectele sale creea o situație extrem de periculoasă pentru populația și așa suficient de panicată în această perioadă din cauza situației sanitare.

 

Categorie: Investigații
Etichete: casa de asigurari de sanatate, critic arad, farmacii arad, gheorghe domsa, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Noi restricții în MERSUL TRENURILOR impuse de #CORONAVIRUS
Articolul următor
Un pescar nu și-a asigurat mașina și aceasta a alunecat în balta de la Ghioroc. De la asta s-a ajuns la „se pare că cele două persoane din autoturism au abandonat mașina și au fugit”… deși n-a fugit nimeni!
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • Cetateanul Domsa este pe post de o vesnicie.Daca i s-a urcat la cap sefia,vrand sa ia painea altora,trebuie sa constientizeze ca se va ,decarta’ totul si despre el.Malversatiunile nu constituie secret de nici un fel.Cine sta in spatele lanturilor pe care le menajeaza? Cine urmareste inlaturarea firmelor mai mici?Sau cred unii ca ,fabrica oportunitati’ doar pentru ca este stare de urgenta? Minciuna este minciuna,chiar si in situatia de ,razboi’.Greseala majora a perioadei post-decembriste este pastrarea obedientei pana in faza de lasitate. Uv

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie