A murit Sorina – tânăra mamă care a fost salvată din apele Mureșului de jandarmii-eroi Andrei Scorțar și Cristian Năstase. A lăsat în urmă un îngeraș, o poveste tristă, un sistem păcătos și o identitate furată

sorina horne 1
Distribuie:

 

Astăzi, 20 martie, la ora 13.00, în cimitirul din comuna Apateu se va fi săvârșit slujba de înmormântare a celei care a fost Sorina Horne – tânăra mamă care, la sfârșitul lui noiembrie anul trecut, traversând o depresie postnatală în cea mai cruntă formă a ei, a uitat (sau n-a mai înțeles) pe unde se traversează viața în general și râul Mureș în particular, a luat-o prin apa rece ca gheața de pe pontonul de la „Rațio” ca să ajungă la „Belvedere”… sau cine știe unde? – și a plecat înspre o altă lume.
Alaltă-seară, mama ei, care i-a fost asistentă, înger păzitor, mediator și restul lucrurilor care contează când te lupți, în cel mai propriu sens al termenului, cu MOARTEA, ne-a anunțat că Sorina și-a dat ultima suflare pe patul Secției clinice de Îngrijiri paleative de la Ghioroc (o mizerie-anexă a unei mari mizerii), unde a ajuns după 3 luni de coșmar urlate pe Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad.

Acum patru luni, știrea înfățișând cazul jandarmilor arădeni care s-au aruncat în apele reci și adânci ale Mureșului pentru a salva o femeie a făcut ocolul internetului 

„Un jandarm în vârstă de 32 de ani din Arad a salvat de la moarte o tânără mămică care s-a aruncat în râul Mureș. Andrei Scorțar se afla într-o patrulă de jandarmi pe pasarela dintre ștrandul Neptun și Clubul de canotaj „Voința” când a văzut-o pe femeie. Fără să stea pe gânduri, jandarmul a sărit în apa rece și a adus-o pe femeie la mal. De asemenea, a resusucitat-o  pe femeie până la venirea ambulanței” a fost informația luată cu copy&paste de toate site-urile din România. Cei doi jandarmi au fost avansaţi în grad, în mod excepţional, pentru fapte de eroism; autoritățile publice și-au făcut fotografii aducătoare de like-uri cu ei și le-au dat diplome (ca să-și crească lor cota!).

bilcea scortar

…așa că hai să vorbim puțin și despre LAȘITATEA NOASTRĂ

S-a insistat foarte mult mediatic (și bine s-a făcut!) asupra gestului jandarmilor-eroi  Andrei Scorţar şi Cristian Năstase din 28 noiembrie, anul trecut… s-au făcut reportaje și postări ce o dădeau în telenovelă – însă nu s-a spus nimic despre… restul lucrurilor – cel puțin la fel de importante: DESPRE LAȘITATEA și „durerea-n bască” a – în primul rând! – oamenilor care stăteau la terasa restaurantului Rațio, la acea oră fatidică și eroică deopotrivă, și… îi făceau poze femeii cum se îneacă; în loc să sară să o ajute, „bărbații de ei” sau măcar să dea un apel la 112!
Unul n-a fost „să se sesizeze și el”… să n-apuce femeia să ajungă la jumătatea Mureșului: NICIUNUL!
A sărit jandarmul Andrei Scorțar – care, la ce om e, putea să nici nu fie jandarm, că tot sărea de pe orice pasarelă să salveze orice femeie, bărbat sau copil din ape înghețate – și a salvat, astfel, inclusiv onoarea masculină a acestui oraș de (nu-i așa?) „ciumegi moraliști de facebook”.
Nu s-a vorbit nici despre neputința sistemului medical de a înțelege măcar – darămite de a soluționa – un asemenea caz: Sorina n-a fost tratată cu nimic altceva în Spitalul Județean Arad în afară de indiferență. Andrei s-a mai dus pe la ea… a ajutat-o pe mama fete, Mariana Horne (o eroină și ea: un devotament sfâșietor… un suflet incredibil!).
S-o spunem pe șleau: JANDARMII au avut mai multă grijă de acea pacientă decât cadrele medicale… aceasta fiind în primul rând vina celor precum domnul de mai sus, care se pozează cu Andrei Scorțar.

Ne-am implicat – puțin (și ne reproșăm asta!) – în transferul Sorinei de la ATI-ul  „Județeanului” undeva unde măcar să se ocupe cineva calificat de ea. Nu s-a gpsit o „soluție” ma bună decât  la Ghioroc – eveniment petrecut acum vreo lună și care n-a făcut decât să-i grăbească sfârșitul.
Și printre toate nenorocirile care s-au abătut asupra femeii, care făcea naveta Apateu – Arad și apoi Ghioroc zilnic… dormea pe scaun, între timp, lângă fiica sa agonizând, i s-a mai întâmplat și „o arădeană de tip nou”: i s-a furat poșeta cu acte, bani… tot ce-i mai rămăsese pe lumea asta din punct de vedere al identității recognoscibile ca atare de către stat!
Actele originale nu au mai fost găsite…
Și chiar dacă ar fi găsite – acum la ce-ar mai folosi?!

Notă: Fotografia de copertă a articolului a apărut pe mai multe grupuri de facebook și alte rețele, fiind făcută publică în speranța că cineva a găsit Cartea de Identitate a femeii – așa încât respectă G.D.P.R.

Articol asociat:

„Vorbea la telefon în timp ce s-a aruncat în Mureș”. Aflată în DEPRESIE POSTNATALĂ, o tânără mamă a fost scoasă fără puls din râul rece de o patrulă de JANDARMI și se află în STARE CRITICĂ, intubată și ventilată mecanic la „Urgențe”

Categorie: Investigații
Etichete: andrei scortar, Jandarmeria Arad, sorina horne, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Despre SPIRIT și DEMNITATEA IZOLĂRII în VREMEA CORONAVIRUSULUI
Articolul următor
[ACTUALIZAZRE] „IMBECILUL din Sântana” care are dosar penal pentru ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR este, de fapt… DOI IMBECILI: un el și-o EA – care s-a BRAND-uit ca #VIRUSATA și, mare atenție, este FOARTE AGRESIVĂ!
Bagă un „16”

5 comentarii. Leave new

 • Dumnezeu sa o odihneasca!
  Dar de unde si pana unde este spitalul de la Ghioroc o mizerie anexa a unei alte mizerii?
  Daca nu stiti ce vorbiti mai bine taceti!
  Nu are sens sa postezi asa ceva!
  A murit un on totusi!

  Răspunde
  • Am fotografii cu ea cum era ingrijita la mizeria de „judetean” și cu ea in „mizeria de la Ghioroc”. E o diferență uriașă până și între mizerii! Lasa-mi un mail sau un cont de fb real si ti le trimit… după aia poți să te iei de părerile mele.

   Răspunde
 • Sunteti informat prost deoarece nu a decedat la Ghioroc ci pe sectia ATI

  Răspunde
 • Asa este stimate Lucian Valeriu.Actuala ,fauna fb-kista’ isi da cu parerea in mod cinic si in probleme tragice,fara sa aiba cunostinte concrete.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie