Înfometați, torturați și înnebuniți de un (aparent) „homo sapiens”, 80 de CÂINI au fost salvați din două LAGĂRE ale ORORILOR improvizate în satul Gurba și Arad de niște oameni cu suflet [FOTO / VIDEO]

caini colaj
Distribuie:

 

 

RĂI vs BUNI: Un singur om a reușit să chinuie 80 de câini! Și, tot un singur OM a reușit, cu greu, să-i salveze!

Unii oameni nu se schimbă niciodată în bine. Dacă gena răului a pus stăpânire pe sufletul omului, acesta este iremediabil pierdut. Un exemplu de „cum să fii rău și să urăști tot ce respiră” avem, din păcate, mult prea aproape de noi. O femeie din localitatea arădeană Gurba (nu-i dăm numele pentru că îi respectăm dreptul conform GDPR – dar se știe cine este) a ales să facă ce știe mai bine și anume să chinuie 80 de suflete patrupede prin înfometare, lipsă de apă și lanțuri. Toată teroarea asta s-a derulat în curtea casei pe care o deține, pe lângă alte trei cu astfel de destinație sinistră din municipiul Arad unde, se pare, conform informațiilor adunate cu greu de cei care au descoperit acest caz de cruzime asupra animalelor, s-a turnat același film de groază pentru alte zeci de suflete. Toți cei 80 de câini chinuiți în aceste locații au fost, după un chin de aproape două luni, preluați (aproape cu forța, cu scandaluri, amenințări, poliție) și tratați la clinicile veterinare și apoi plasați în adăpostul canin construit de Iasmina Moț. Cu toate acestea, se pare, femeia mai deține și un apartament într-un bloc de pe strada Miron Costin din Arad, locație în care mai chinuie câțiva câini de aproximativ 10 ani pe care nici măcar nu i-a scos vreodată afară. Și face o asemenea crimă, fără ca măcar vreo autoritate să intervină!

Despre cum arătau câinii și cât de bolnavi sunt e suficient să urmăriți FILMĂRILE de mai jos și FOTOGRAFIILE DIN GALERIA ATAȘATĂ

Sperăm ca poliția să-și facă treaba și ea să răspundă pentru faptele sale. Despre rău ne oprim la atât, pentru că este suficientă vizionarea video-urilor de mai jos și a fotografiilor ca să mai insistăm. Ar mai fi de adăugat și faptul că NU există în România o legislație clară cu privire la asemenea fapte și, chiar dacă în ultimii 5 ani au fost făcute mai multe sesizări la poliție despre aceste fapte, până acum nu s-a dispus nicio măsură. O dovadă în plus că statul are principala vină în propagarea acestui „rău” și în înmulțirea cazurilor de cruzime asupra animalelor.

Dar cum răul atrage întotdeauna și binele și niciodată nu rămâne nepedepsit, există printre noi oameni care, dincolo de orice obstacol, reușesc să-și adune toată forța interioară și să lupte pentru salvarea chiar a celor mai nevinovate suflete de lângă noi. Toată lumea o cunoaște pe Iasmina Moț, una dintre cele mai active și puternice voci care face peste tot ce-i stă în putință să salveze patrupezii și să le ofere condiții decente de trai, îngrijiri medicale, hrană și, nu în ultimul rând dragoste chiar dacă efortul acesta îi răpește din timpul pentru sine și pentru familia sa. A reușit să facă un adăpost canin în Arad când nimeni nu-i dădea nicio șansă. L-a construit de la zero, exclusiv cu ajutor din donațiile multor iubitori de animale și a perseverenței sale. Cum oamenii cu suflet sunt molipsitori, ea a reușit să-și convertească familia la această dragoste și să o implice în acțiunile ei pentru că, niciodată, nu poți lupta singur și ai nevoie de camarazi ca-n orice război. Se poate spune că a fost norocoasă dar se poate spune și că a fost răsplătită cu aceeași monedă pe care o face să circule printre noi. Răsplata ei este suportul și ajutorul necondiționat al primului și celui mai apropiat om de lângă ea pe care l-a convertit dincolo de orice îndoială la valorile ei. Și pe Gabi Moț îl cunoaște lumea dar din sala de sport, ca fost sportiv de performanță, în prezent antrenor al kickboxerilor arădeni. Cum sportul, oricât de dur ar fi, este în primul rând despre caracter, iar de o lungă perioadă restricțiile au închis sălile de sport, Gabi Moț nu poate sta deoparte și luptă altfel, în spiritul acelorași valori. Se implică activ și salvează animalele chinuite pentru că, la fel ca în sport, despre suflet și pasiune este vorba ca să supraviețuiești. Este o speranță că încă nu s-a pierdut umanitatea pentru că mai există și oameni ca ei.

Mai jos postarea inițială și disperată a Iasminei când a descoperit ororile din casa groazei din Gurba,  în ziua de Miercurea Mare, pe care și-a petrecut-o nu numai încercând să salveze ci chiar salvând primii 40 de câini chinuiți de un semen de-al nostru:

„  Nu stie nimeni cine este acest personaj??? Ai ei este casa din Gurba unde sunt câinii chinuiți și legați. De Duminică nu a fost nimeni la ei. Știu că și în Arad are la 3 case, exact aceeași situație!!!”

https://www.facebook.com/yasminutza.yas/videos/2999468320075066/

 

 

 

 

Pentru ceilalți 40 de câini, chinuiți în locațiile din Arad, coșmarul a mai continuat aproape două luni până când, cu greu, i-a putut lua Iasmina.

Dacă ce ați văzut vi se pare inuman și nedemn, dar și conștientizând că hrana și costurile destul de mari pentru tratamente și  pentru îngrijirea acestor suflete nu cad din cer, puteți contribui și să nu rămâneți indiferenți, prin donații cu orice sumă în contul Asociației First Hope Animal Rescue  RO51BTRLRONCRT0402912101 / Mot Iasmina Speranța / Paypal: [email protected] sau prin orice contribuție constând în hrană pentru câini ( de toate vârstele) pe care s-o dăruiți din suflet adăpostului construit de Iasmina.

Tot în galeria foto atașată – și „cealaltă față a omului”… câteva dovezi pozitive despre cum se iubesc patrupezii.

 

Categorie: Investigații
Etichete: animale, caini, First Hope Animal Rescue, Gabi Moț, Gurba, Iasmina Mot, protecția animalelor
Distribuie:
Articolul anterior
Avocatul Cosmin-Flavius Costaș o reprezintă pe UTA în LITIGIUL de la TAS cu Federația Română de Fotbal
Articolul următor
FRF dezvoltă fotbalul în școlile din România. 340.000 DE ELEVI JUCÂND FOTBAL este obiectivul noului PROGRAM pentru 2024
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • Deci pentru a evita sa vorbesc atat de urat incat il misc pe orice arhanghel treaz, vreau sa ii felicit pe cei care au actionat si au facut acest gest de a interveni pentru a salva acei catei .

    Felicitari si tie dl Lucian pentru ca evidentiezi niste lucruri atat de infecte petrecandu-se din pacate in societatea noastra si nu scri doar pentru rating senzationalo politic, respect!

    Insa celor care au adus acesti catei in acest hal doar pentru a baga in buzunat bani de plimbat o pitipoanca sper vreodata in voata asta sa dau de unul dintre voi si sa va transez feliute sa va bag adrenalina sa nu muriti repede si sa va ciopartesc bucatele pana va explodeaza inima de durere .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie