Investigația imagistică de tip „Angio CT coronarian” se poate efectua și la Spitalul Județean Arad

angio ct coronarian scjua
Distribuie:

[Informare SCJU Arad]

De luna aceasta, Secția Clinică Cardiologie împreună cu Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală asigură o nouă investigație imagistică utilă în diagnosticul și monitorizarea bolii coronariene și anume Angio CT coronarian!

„Efectuarea investigațiilor imagistice de tip Angio-CT, la Arad, contribuie la dezvoltarea serviciilor medicale oferite, la nivelul secției, pacienților cardiaci. Pacienții care vin la spital, cu simptomatologie specifică, beneficiază de servicii medicale imagistice efectuate în vederea stabilirii unui diagnostic corect și rapid, deoarece unele afecțiuni nu pot fi, întotdeauna, depistate ecografic”, a explicat dr. Adina Pop Moldovan, medic șef Secție Clinică Cardiologie.

Medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, dr. Oana Amza a precizat că

„În vederea extinderii portofoliului de investigații imagistice de tip Angio CT, un medic și asistenți de radiologie și imagistică medicală au fost instruiți la București și Budapesta, în vederea efectuării investigației imagistice de tip Angio CT coronarian. Investigația se efectuează în colaborare cu un medic cardiolog și este deosebit de importantă pentru pacienții cu afecțiuni cardiace, cu indicație de Angio CT coronarian.”

Investigațiile sunt efectuate de către doi medici – dr. Radu Lala medic primar cardiologie respectiv dr. Mihaela Baci, medic primar radiologie și imagistică medicală, împreună cu asistenți de radiologie.

 

Biroul de presă al SCJUA


 

Categorie: Știri
Etichete: Angio CT coronarian, dr. Adina Pop Moldovan - medic șef Secție Clinică Cardiologie, dr. Mihaela Baci, dr. Oana Amza, dr. Radu Lala, imagistică medicală, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Trenul Regio Arad – Oradea a luat foc la destinație. Cei 20 de călători şi personalul feroviar au fost evacuați
Articolul următor
Expediție Arădeană pe vârful Chimborazo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…