Klaus Iohannis a promulgat legea care asigură consiliere psihologică gratuită pentru „părinții de îngeri”

parinti
Distribuie:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care instituie ziua de 15 octombrie ca Ziua Națională de Comemorare a Copiilor Decedați în Timpul Sarcinii, la Naștere sau până la vârsta de 18 ani, numită „Ziua Părinților de Îngeri”.


Legea prevede că părinții care au suferit astfel de pierderi vor beneficia de zece ședințe gratuite de consiliere psihologică, pe o perioadă de șase luni.

„Se instituie ziua de 15 octombrie ca Ziua Națională de Comemorare a Copiilor Decedați în Timpul Sarcinii, la Naștere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, intitulată «Ziua Părinților de Îngeri». În scopul marcării «Zilei Părinților de Îngeri», autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale pot organiza evenimente și activități publice”, se arată în legea promulgată de președinte, informează News.ro.

Finanțarea ședințelor va fi asigurată din bugetul de stat prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. În următoarele 30 de zile, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății vor elabora normele pentru aplicarea legii, care vor fi aprobate prin hotărâre de Guvern.


 

Categorie: Știri
Etichete: consiliere, Klaus Iohannis, parinti de ingeri, sedinte de terapie
Distribuie:
Articolul anterior
DSP Arad: Informații utile referitoare la consumul de ciuperci
Articolul următor
DrujBIBI a mai bifat o victorie în lupta sa cu copacii Aradului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie